Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: dijete u pojerenstvu za školski izlet?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno dijete u pojerenstvu za školski izlet?

da li je uobičajeno da dijete bude u povjerenstvu za odabir školskog izleta? tročlano povjerenstvo u sastavu učiteljica, predsjednik razreda i predstavnik roditelja je pregledalo sve ponude, odabralo najpovoljniju i potpisom to garantira!!! naravno da je samo učiteljica imala uvid u ponude.
    dakle učiteljica je tražila od mog djeteta da to potpiše, ona je potpisala, roditelj isto treba, i ravnatelj na kraju
    meni to zvuči suludo?! da dijete sudjeluje u nekom povjerenstvu?!

ima netko neko slično iskustvo?
    Posljednje uređivanje od maxi : 04.06.2014. at 10:18

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    da li je uobičajeno da dijete bude u povjerenstvu za odabir školskog izleta? tročlano povjerenstvo u sastavu učiteljica, predsjednik razreda i predstavnik roditelja je pregledalo sve ponude, odabralo najpovoljniju i potpisom to garantira!!! naravno da je samo učiteljica imala uvid u ponude.
    dakle učiteljica je tražila od mog djeteta da to potpiše, ona je potpisala, roditelj isto treba, i ravnatelj na kraju

Nekad su postojali SRZ (sat razredne zajednice), gdje se vježbalo učeničko samoupravljanje, a u naše moderno doba djeca sjede u povjerenstvu
    Dođe mu na isto.

Ne, nemam vlastito iskustvo s tim, samo komentiram.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa jel sjede inače? L niti ne zna što je to i na što se potpisala. pa da dijete tražiš da se potpiše na nešto..................sad čekam hoće li ravnatelj to potpisati, jer ako potpiše onda je to njemu normalno i ok
    ali ovo je samo epilog našeg nenamjernog prepucavanja s učiteljicom oko organizacije izleta. ima puno toga prije.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ali ovo je samo epilog našeg nenamjernog prepucavanja s učiteljicom oko organizacije izleta. ima puno toga prije.....
    To je drugo, priča očito ima i svoju pozadinu.
    Kod nas, ne znam, nisam čula za takve situacije. Nedavno smo imali anketu oko školskog izleta, ali anketu su djeca donijela doma, da je roditelji ispune.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod nas se na odabir moraju potpisati dva ili tri roditelja, djeciji potpis nisam vidjela.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne moze dijete ništa potpisati, odnosno to što potpišu djeca pravno nema nikakvog učinka, kakva je to glupost...tako sam se smijala kad je moj Mudrac išao na neko natjecanje, ravnatelj odobrio da mu se isplati neki novac (kao za trošak puta, što ja znam kako su to zapravo pravdali) uglavnom dođe s uplatnicom koju je potpisao i to samo svojim osobnim imenom, bez prezimena.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, bila je praksa imenovati učenika u Povjerenstvo za odabir najpovoljnije ponude, čak i u nižim razredima, a upravo prije neki dan je izašao Pravnlnik o izvođenju izleta...

Odabir ponude

Članak 14.
    (1) Za svaku izvanučioničku nastavu imenuje se posebno Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva i izbor najpovoljnije ponude (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo), a čine ga ravnatelj školske ustanove (u daljnjem tekstu: ravnatelj), razrednik, učitelj voditelj, predstavnik roditelja, a za učenike od V. do VIII. razreda osnovne škole kao i za učenike srednje škole i predstavnik učenika. Kada se ista izvanučionička nastava planira za više razrednih odjela/odgojno-obrazovnih skupina, u Povjerenstvo se imenuje razrednik, roditelj i učenik svakoga razrednog odjela/odgojno-obrazovne skupine.
    (2) Učenici imenovani u Povjerenstvo sudjeluju u radu Povjerenstva, imaju pravo davanja mišljenja, ali nemaju pravo odlučivanja.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi u sš već godinama imamo praksu da ponudu za izlet izabire tročalno povjerenstvo -razrednik, predstavnik roditelja i predstavnik učenika...i svi se moramo složiti oko ponude.

Iskreno, ja bih najradije da se zabrane sva putovanja u školama, uključujući i maturalac jer mi je muka od svih insinuacija koje idu s tim.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li se ti ovim postom, ustvari, hvališ? Jer, to što je tvoje dijete predsjednik razreda i ravnopravno sudjeluje u odlučivanju oko izleta sa odraslima, i nije za drugo nego za pohvaliti se.

Ja bi bila ponosna na svoje dijete u takvoj situaciji. Zar ti nisi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa ne znam, meni ova situacija koju je maxi opisala u prvom postu ne zvuči kao "ravnopravno odlučivanje" djeteta, nego više kao ispunjavanje forme

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se ne bi uopce osjecala ponosnom da moj 9godisanjk sudjeluje u izboru mjesta za izlet, jer mislim na njihovi kriteriji se dosta razlikuju od nasih.
    i slazem se s tanjom_b cisto ispunjavanje forme.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa da, riječ je o učenici 3. razreda osnovne škole
    sigurno bih drugačije reagirala da je starija

a o ravnopravnom odlučivanju...........većina roditelja je željela jefinijiji ručak od ponuđenog i agencija ga je pronašla (25 umjesto 45 kn za pohanac) i učiteljica je to odbila! znači, od 3 "člana povjerenstva" jedino učiteljica je bila protiv i evo danas klinci imaju sa sobom svoj pohanac od doma. nije problem ali mi smo htjeli drugačije

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam čula za to, kod nas je učiteljica skupila ponude, odabrala stvarno najpovoljniju (mi moramo uvijek tražiti ponudu sa gratis mjestom jer imamo dijete u razredu koje inače ne bi išlo na izlet) i pokazala meni, kao predstavniku razreda u VR slažem li se s tim, ja sam se složila i onda je iznjela pred roditelje na roditeljskom sastanku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •