Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 162

Tema: kakav mobitel za 9-godišnje dijete?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno kakav mobitel za 9-godišnje dijete?

Dakle, sin na jesen kreće u četvrti razred i do sada nije imao mobitel (da, da ima i takvih ).
    Sada smo ga ipak odlučiti nabaviti, obzirom da slijedeće godine nema boravka, nastava postaje dvosmjenska, na većinu aktivnosti već sad ide sam - da se može javiti ako negdje zapne i da mi možemo nazvati njega, (dakle praktični razlozi).
    Pitanje - kakav mu nabaviti u nekoj napovoljnijoj varijanti? Obzirom da i sama imam vulgaris mobitel (nemam smartphone), na tipkice, vjerojatno će i on dobiti takav, ali me zanima što je po vašem iskustvu bolje - bonovi, nekakva pretplata? Ja iskreno u svoj silnoj gomili reklama ne znam šta bih odabrala...
    Jedino što dakle za sad znamo da bi mu uzeli običan aparat za javljanje i slanje poruka, i u tim okvirima molim preporuke. Hvala!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo obiteljsku pretplatu, ja i dvoje djece zajedno za cca 300 kn mjesečno
    u početku su cure imale bonove, ali to nam je bila puno puno skuplja varijanta nego ovo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što se tiče aparata nemam preporuka, ali ja bi svakako preporučila bon. Što se tiče mreže možda je najbolje da uzmete onu koju imate i vi da su vam jeftiniji razgovori. Mi smo malom sad za školu u prirodi uzeli Multiplus mobile (jer ima i muž, pa su im razgovori 0 kuna), uzeli mu bon od 30 kuna, s tim da je zvao mene na 095, doma na kućni, sestrične na 091, potrošio je svega 15 kuna, s tim da je dosta puta mene zvao. Multiplus mobile ti paše na aparate od T- mobile, s tim da im je jedina mana kratkoća trajanja bona znači koliko kuna toliko dana vrijedi, s tim da je po mom iskustvu najisplativiji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

plan za obitelj xl u t.comu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u T-comu smo i mm i ja

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja djetetu nikad, baš nikada ne bih uzela pretplatu. Moji imaju bonove, i to svaki po 50 kn/mjesečno - sada smo te iste bonove prebacili u opciju s internetom i opet je 50 kn mjesečno.

On potroši sve bajte jer je stalno na internetu, ali zato love za razgovore i poruke ima puno, ona pak potroši svu tu lovu, a bajtvi (ili kak se to već zove) za internet joj ostanu. Ali ih ograničimo na tu cifru od 50 kn i obnavljamo svaki mjesec

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi smo djeci prve mobitele nabavili u toj dobi, kad su izašli iz boravka. Kombinacija bon ili pretplata ovisi o potrebama - moji idu u školu u istoj ulici gdje stanujemo, pa im je bon sasvim dovoljan.

Najprije su nosili naše stare aparate, na izlete i slično (na bonove, nemaju pretplatu ni dan danas) , kasnije su dobili od bake nešto novije na tipkice, pa kad se to raspalo (jedan je susjedi pao u wc, a drugi su nam ukrali) nabavili smo novije aparate. I dalje koriste bonove. Ne trebaju puno, pa im je to dovoljno. Kad bolje razmislim, rijetko pređu 50 kn mjesečno, a i to samo kad su negdje dalje od kuće (izlet, ljetovanje...) i za vrijeme praznika kad više komuniciraju s društvom s kojima se inače vide svaki dan.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.06.2014. at 13:35

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ja djetetu nikad, baš nikada ne bih uzela pretplatu. Moji imaju bonove, i to svaki po 50 kn/mjesečno - sada smo te iste bonove prebacili u opciju s internetom i opet je 50 kn mjesečno.

On potroši sve bajte jer je stalno na internetu, ali zato love za razgovore i poruke ima puno, ona pak potroši svu tu lovu, a bajtvi (ili kak se to već zove) za internet joj ostanu. Ali ih ograničimo na tu cifru od 50 kn i obnavljamo svaki mjesec
    Potpis!

Baš mi je susjed neki dan pričao kako je sin slučajno spalio 800 kn jer se zabunom prištekao na skupi internet (ima pretplatu, tj. imao ju je tada, bez ograničenja). Slično se dogodilo i mom sinu kad je nabavio pametni mobitel - nije ni znao, a bon od 100 kn koji je dobio za rođendan spalio je za točno 7 minuta. Bogu fala da nije imao pretplatu...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.06.2014. at 13:38

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala!
    a sad, bez smijanja molim , obzirom da ne hodam po T-centrima i sl. dućanima - jel još postoji paket, kakav je bio u doba kad sam ja nabavljala mobitel: aparat na tipkice + simpa bon zajedno u paketu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u našoj tarifi je internet neograničen. također, imamo doma wi-fi pa smo doma ionako svi priključeni na wi-fi (iako, opet nema veze kad nam je neograničeno na pretplati).
    inače, mi sve tri jako malo pričamo, a još manje sms-amo, tako da se u godinu dana još nije desilo da smo prešle tarifu.
    (pređem jedino ja kad plaćam parkinge sms-om)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, da, i meni je jako bitno da imaju pretplatu, obzirom da nemamo fiksni telefon, a starija kćer već dvije godine ne ide u boravak i sama je doma pola dana. ne želim da nam se desi da nema kuna i da ne može nazvati, pa i uz rizik da jednom nešto zezne i potroši brdo love na pretplati (iako realno ne vidim način da se to desi, osim da ne nasjedne na neku "nagradnu" igru, što se nadam da neće jer smo već sto puta razgovarali o tome)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm...da, mi imamo doma fiksni, tako da za period kad je sam doma, nije problem...
    jedino kad hoda okolo sam htjela bih da nas može nazvat ili mi njega (sad ide sam na aktivnosti po kvartu, i škola je blizu, ali od iduće godine kreće sam na aktivnost koja je u centru grada a mi smo u Novom Zagrebu, pa bih ipak da ima mob)
    što se interneta tiče, ne želim da ima internet na mobitelu u ovoj dobi...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja ima bon, ne troši više od 50 kuna mjesečno
    ima internet, meni je to ok. nije ovisna o mobitelu, ima neke igrice, a ima dana kad ne zna ni gdje joj je mobitel
    to kad smo svi doma, ne ide u školu i sl...

koristi viber i whatsup pa i meni to paše

mada, klinci se na to mogu lako navući. imam valjda sreće da ona to ne voli pa kad god netko iz razreda kreira grupu pa chataju (ima i toga, da), onda se izbriše

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

voljeli ne volje pričati s/surfati - ne uzimaj pretplatu . možeš otići van Hrvatske - zaboraviti isključiti mobilne podatke - ne znam , navući se na nekaj drugo. Nije uopće bitno - zašto bih si napravila dodatne troškove - nije vrijedno. Uzmi bon, vjeruj mi - znam tonu ljudi koji su kad tad došli u gabulu, a imaju puno više od 9 godina.
    Najbolje ti je uzeti operatera kojeg imate ti i muž - pa onda vidi kakve oni opcije imaju

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pratim temu imamo gotovo identičnu situaciju kao pokretačica teme, i starost djeteta je ista, i razlozi zbog kojih bismo se upustili u nabavku mobitela.
    S time da je kod nas u kući podjela interesa: ja sam za nabavku običnog mobitela (na tipkice ili ne, nije bitno, ali ne treba mu internet i ostali dodaci), MM je za smartphone. Po meni, djetetu od 10 godina ne treba smartphone, još samo fali da mu negdje ispadne i razbije se, ili da mu ga ukradu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovi naši četvrtaši-budući petaši u samoboru su skroz "nazadni", nemaju ni mejl adrese, ni fejs, a kamoli neke chatove .... za sad

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

slažem se s nano. i ja ih znam dosta kojima je bar jednom onako pošteno prisjelo.
    moja ima VIP tarifu mjesečno 34 kune. prema VIP-u neograničeno, čak i bez uspostave poziva, a prema ostalim mrežama 300 minuta + uspostava.
    poruka more jedno!
    svaki drugi, treći mjesec joj kupim bon od 50 kn zbog te uspostave, između toga bon od 35.
    i ima interneta 2 gige.
    ni u ludilu ne bi svojima dala pretplatu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

blago meni luđakinji LOL

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MM je za smartphone. Po meni, djetetu od 10 godina ne treba smartphone, još samo fali da mu negdje ispadne i razbije se, ili da mu ga ukradu.
    slažem se s tvojim mužem, nadam se da će njegova prevagnuti
    a za eventualnu štetu ne brinem puno, dobila je polovni smartphone.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

blago meni luđakinji LOL
    joj, sorry, pa nisam tako mislila! tako je ispalo

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a jesi me cimnula. rekla sam da ne bi dala svojima, a ne tvojima

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    hvala!
    a sad, bez smijanja molim , obzirom da ne hodam po T-centrima i sl. dućanima - jel još postoji paket, kakav je bio u doba kad sam ja nabavljala mobitel: aparat na tipkice + simpa bon zajedno u paketu?
    Pa kud ženo hodati okolo.... To se traži na web stranici ili nazoveš službu za korisnike ako ti se ne da surfati. Moji su imali VIpme komplete baš s tim najjednostavnijim i najjeftinijim mobitelima na tipkice, a s t-comom se ne snalazim, ali baš da vidimo što nudi t-com: https://www.hrvatskitelekom.hr/mobit...4-32-1-1-0-0-0

Eto! Dućani su out!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, moja starija ima polovni iphone, fakat se neću živcirati ni ako ga izgubi, ni ako ga uništi
    mlađa ima običan na tipkice, ali i ona će uskoro dobiti smartphone, zanovijeta zašto sestra ima a ona nema ....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    da, moja starija ima polovni iphone, fakat se neću živcirati ni ako ga izgubi, ni ako ga uništi
    mlađa ima običan na tipkice, ali i ona će uskoro dobiti smartphone, zanovijeta zašto sestra ima a ona nema ....
    Tak to ide - kad mi odrasli mijenjamo mobitele, djeca naslijede naše stare kante... ali ja sam još uvijek na tipkama jer mi se nije sviđao "nepametni" touch screen koji sam trebala naslijediti, a i navikla sam na malu tipkovnicu za poruke. Sad su me prestigli, ali ne za dugo jer mi stara Nokia krepava pa sam u potrazi za nečim novim...

Inače, provjerite imaju li kakve popuste - takve stvari se kupuju oko Božića, Uskrsa i kraja školske godine. Pitajte! MM tvrdi da je najpametnije otići u t-centar ili VIP-ov centar ili zvati službu za korisnike ako vam je izvan ruke. Ja mobitel ni jedan valjda nisam odabrala sama, svi su mi "došli u ruke", he he he...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji oboje imaju smartfone, i ja imam, ali zato MM nema.

Iphone je, otkada je djetetu u rukama, već dva puta bio na servisu. Kaj ja znam, nama treba internet. Pa ak za ništa drugo, barem za pogledati koji film igra u kinu (prije smo to išli gledati u novinama na kiosku - teta, molim Vas, mogu li samo pogledati, kino program. i te fore - sada je drugo doba)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, uvijek ima nekih opcija, akcija,....
    mi sad trebamo produžiti dva ugovora, imamo hrpu bodova, i još svašta nešto što ne znam (to muž proučava LOL)
    i možemo dobiti kvalitetan novi smartphone za mlađu kćer za 200 kuna
    pa neka joj je onda

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ima neki smartphone polovni, jadan, od mm-a, niš ne valja. sad gnjavi za novi i vjerojatno će ga i dobiti. iako, on je kao majka mu. nema sreće s nama i s mobitelima nikad ga nema, ali baš nikad kod sebe. srećom, druga djeca u razredu/društvu su discipliniranija po tom pitanju pa uvijek nekako i dođem do njega kad mi treba

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije baš pretplata takav bauk. ja svome plaćam 55 ili 65 kuna, zaboravih, u VIP-u, neograničeni internet, pozivi na 091 i sms, samo se uspori net nakon nekoe količine potrošeih Mb

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jedan od razloga zašto sam protiv smartphonea: zbog navlačenja na igranje mrežnih igrica.
    Trenutno se navukao na jednu od njih, pa je igra s MM-ovog mobitela, ali tu ga je lako kontrolirati, ne može pretjerati (prije svega zato što je mobitel veći dio dana s pravim vlasnikom na poslu ).
    Ali kad dobije svoj... tko će ga tada kontrolirati koliko je vremena potrošio buljeći u ekran.
    Kad bih znala da to mogu nekako ograničiti, ne bi mi ni bilo toliko bitno kakav mobitel ima. Znam da neće pretjerati s pozivima, nije tip od telefoniranja.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

te mrežne igrice im prestanu biti fora nakon nekog vremena, ali onda dođe nešto drugo

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    te mrežne igrice im prestanu biti fora nakon nekog vremena, ali onda dođe nešto drugo
    npr fejs
    onaj osjećaj kad nema svoj mob, pa je na tvom, pa se zaboravi odlogirati, a prije pol godine te skinuo s liste prijatelja.
    pa imaš sek-dvije razmišljanja - gledati ili ne gledati poruke - gledati ili ne gledati ... a znatiželja jača od principa i morala pa škicneš kome sve šalje. pa i cura ima.
    ma neee. gasi. logout. odolila iskušenju. ponosna

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cimavica je dobila mob prije eskurzije u 4.r. najprije moj stari a za bozic je od mog oca dobila smartphone .
    imamo obiteljsku pretplatu (300kn -kako je netko gore spomenio), nemamo kucni tel pa mi je to bitno.
    ne surfa vani uopce (ne zna da je internet neogranicen ), samo kod kuce se spoji na wi-fi.
    nikad ne predjemo tih 300 kn, eventualno ako platim parking mobitelom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    npr fejs
    onaj osjećaj kad nema svoj mob, pa je na tvom, pa se zaboravi odlogirati, a prije pol godine te skinuo s liste prijatelja.
    pa imaš sek-dvije razmišljanja - gledati ili ne gledati poruke - gledati ili ne gledati ... a znatiželja jača od principa i morala pa škicneš kome sve šalje. pa i cura ima.
    ma neee. gasi. logout. odolila iskušenju. ponosna
    i onda poslije ti bude žao jer više ne možeš tu i tamo škicnuti

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Imas sada do 30.6. opciju na mrezi tomato, nekakva tarifa za 29 kn mjesecno. Na bonove je, ima besplatne minute, pozive i internet. Ja jeftinije od toga nisam nasla. Da slucajno potrosi besplatne poruke (mislim 500) i besplatne minute (oko 1000 valjda neda mi se gledat sad) i besplatni internet, ne moze potrosit vise od onog sta ima na racunu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, ipak ću postaviti pitanje koje me muči, koliko god bedasto zvučalo
    Ako je mobitel na bonove, o kakvim mjesečnim tarifama je riječ? Plati se mjesečni iznos + bon? Zar to nije onda pretplata?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je mobitel na bonove, o kakvim mjesečnim tarifama je riječ? Plati se mjesečni iznos + bon? Zar to nije onda pretplata?
    Ma ne. T- mobile ima u ponudi nekoliko "tarifa" npr: surfaj i pričaj pa su ti onda razgovori i surfanje povoljnije, ako ti više treba smsanje, onda uzmeš drugu opciju gdje je to jeftinije. To se aktivira sms porukom prema operateru, a ne košta ništa ako to radiš jednom mjesečno, ako radiš češće, onda nešto košta promjena tarife i to je to.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    da, uvijek ima nekih opcija, akcija,....
    mi sad trebamo produžiti dva ugovora, imamo hrpu bodova, i još svašta nešto što ne znam (to muž proučava LOL)
    i možemo dobiti kvalitetan novi smartphone za mlađu kćer za 200 kuna
    pa neka joj je onda
    Ovak sam i ja prije dvije godine uzela maloj najnoviji iPhone i platila ga samo 800kn
    Muž je dobio moj korišteni kad sam ja na poslu dobila novi tako da smo samo maloj kupili smartphone, a naši su besplatni.
    Čuva ga kao uostalom sve svoje stvari. Mislim da nema ni crtice na sebi.
    Bon od 50 kn nikad ne uspije potrošiti, već joj istekne valjanost od 60 dana pa joj onda nadoplatim.
    Igrice, fejs i sl. joj nije pretjerano napeto. Igra, ali rijetko.
    Posljednje uređivanje od Tanči : 04.06.2014. at 21:45

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Platis recimo bon od 50kn, uzmes tarifu od npr 30kn i ostane ti od bona 20 kn. U tarifi imas (kolicinski koliko odaberes) besplatnih poruka, poziva i internet, i ispadne puno isplativije nego da kupis bon od 50 i ne stavis nikakvu "tarifu" ili ti opciju..

Znaci, po meni je puno bolje uzeti bon pa na bon staviti neku opciju za jeftinije pozive i poruke, nego uzeti pretplatu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Treba vidjeti i da li se naplaćuje uspostava poziva te kolika je obračunska jedinica.
    Obično kad se to sve uzme u obzir, ipak na kraju bonovi ispadnu skuplji od pretplate.

Sent from my iPhone using Tapatalk

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da ipak nisu bonovi skuplji od pretplate. Ja imam tomato brutalnu tarifu za 49 kn, mala tu neku VIP za 34 kn - na bon idu obje tarife, a muž i sin pretplate, svaki 99 kn.
    Oni za te novce imaju sve šta hoće, a nas dvije imamo sve što nam treba i to nikako nije malo, budući da nas dvije zajedno koštamo ko jedan od njih.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno i dalje ne kužim kako se uopće mogu uspoređivati bonovi i pretplata. Mislim za dijete. Ako imaš bon, maximalno možeš potrošiti iznos bona, ak imaš pretplatu može se neograničeno trošiti. Možda dijete neće prekoračiti neki većio iznos, ali dovoljno je da slučajno ili tko zna kako, jednom, samo jednom prekorači taj iznos , i da ti ideja o pretplati prisjedne. Sa bonom si totalno opušten, ta mogućnost se jednostavno ne može dogoditi.

mnogi uzimaju pretplatu jer telekom kompanije nude uređaj plus pretplata, pa ti se to učini povoljno i onda kasnije pokušavaju prekinuti tu pretplatu.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa ja ne znam kako moze prekoraciti pretplatu osim da nazove nekoga u inozemstvo :/
    kako tamo nikog ne poznaje ta mogucnost je jako malo ako ne i nikakva. na nepoznate brojeve se ne javlja.
    Internet joj je neogranicen, poruka ima 500 sto je i vise nego dovoljno uz whats up, viber i sl.
    osim toga, dobijemo poruku na mob ako se prekoraci uobicajna cifra prometa (tipa kad platimo parking mob).
    ima tocno god dana da je s nama u preplati, ni jednom nije prekoracila iznos.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prvi puta u životu otkako idem u slavonski brod mi se mreža ovog uskrsa prebacila na bosanskog operatora.
    netom prije nego što ću stat kod mame mi zazvoni mobitel i ja se javim i pričam jedno 5-7 minuta.
    završim razgovor i buljim u mobitel, nešto mi čudno na zaslonu i skužim da sam u roamingu.
    10 kn sam platila taj razgovor, a da nisam ni zvala.
    nije to ništa, neš ti 10 kn. a baš bi moja kći to skužila odmah kao ja.
    bi kad bi joj pojelo bon.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zato moja nigdi ne ide

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jedan od razloga zašto sam protiv smartphonea: zbog navlačenja na igranje mrežnih igrica.
    Trenutno se navukao na jednu od njih, pa je igra s MM-ovog mobitela, ali tu ga je lako kontrolirati, ne može pretjerati (prije svega zato što je mobitel veći dio dana s pravim vlasnikom na poslu ).
    Ali kad dobije svoj... tko će ga tada kontrolirati koliko je vremena potrošio buljeći u ekran.
    Kad bih znala da to mogu nekako ograničiti, ne bi mi ni bilo toliko bitno kakav mobitel ima. Znam da neće pretjerati s pozivima, nije tip od telefoniranja.
    Ja sam se bojala iste stvari, ali pokazalo se da nije tak strašno kak sam si ja zamišljala. Moji nisu ljubitelji fb-a, a s interneta više vole gledati filmove (duge i kratke) što je neugodno činiti dulje vrijeme na malom ekranu. Brzo su se okanili. Mislim da je vrijeme radnje bilo pretprošlo ljeto, tek je stariji sin imao smartphone, mali još ne, ali zlorabili su obojica taj jedan. Mi smo ih pustili (jer nismo mogli ograničiti, bili su sami doma), ali brzo su odustali. Shvatili u praksi da je mobitel SERVISNI uređaj, a ne igračka.

Inače, može se konfigurirati zaštita (odabereš sadržaje koji nisu dostupni) ali ne znam točno kako ide, moji nisu baš zlorabili pa mi se činilo da nije bitno, ali susjed mi je pričao kako je zabranio pristup stranicama sa pornografijom, kladionicama i slično, pa se vjerojatno može i igrice staviti na taj popis. Ne znam detalje.

Klincima je sve to uobičajeno jer rastu uz tehnologiju. Baš jučer je moj E. pitao gdje su naši stari mobiteli... Ja izvukla svoj stari Siemens (2004 ili ranije, čak ni ne znam - još radi iako mu je punjač na izdisaju, cvrči), pa onda neki mm-ov LG koji ima touch screen ali nema wifi. To je bilo sve jer su dva nepametna Samsunga neslavno završila.

Dijete je sve to osposobilo, uspoređivalo karakteristike (kakva je kamera ako uopće postoji, kakva memorija, koji ima bluetooth, koji nema...) + našao je na LG-u neku igru s mumijom (nije mrežna, nego skinuta s VIPovog portala za neke sitne pare) i to je bilo to. Dobro kažu cure - igrice su više igrali dok je mm imao smartphone, a oni ne. Tada su se doslovce otimali za to. A sada - ma ništa, fakat tu i tamo odu na internet pogledati ono što ih zanima, npr. raspored pismenih provjera, norvešku prognozu i slično. Imali su minecraft na mobitelima, ali im je superbrzo dojadilo jer je mali ekran. Radije sjednu za računala i odigraju pol sata s prijateljima + povežu se na skype, ali otkad je mrvicu toplije, provode popodneva na rolama i biciklima, manje ih zanimaju ekrani.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja ne znam kako moze prekoraciti pretplatu osim da nazove nekoga u inozemstvo :/
    .
    sve si sama rekla. ne namjerno. slučajno. a bilo je priča o onim nekim prevarama kada te naziove neki broj, pa vratiš poziv i ode račun. Bolje spriječiti nego liječiti.

A da ne velim da mogu zvati ona razne telefone - horoskop, vicevi i te fore. nama se nešto slično dogodilo na početku iako jsmo imali bon. malac je nazvao neki broj koji je vidio na TVu - onda su mu dolazile poruke i skidale novce s računa. nismo mogli skužiti zašto mu se brzo troši bon. na kraju smo jednostavno promijenili broj, i tada je sev bilo OK. Oni su djeca. Zašto se uopće dovesti u situaciju prekoraćenja ako postoji nešto što se zove bon. No to je moje mišljenje - temeljeno na iskustvu s vlastitom i tuđom djecom

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ste ikada išli iz smjera Slovenije prema Zagrebu - lagano se može pratiti koliko duboko u HR je i dalje jači signal slovenskog operatera.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

svatko treba odabrati sto je najbolje za njegovo dijete. moja ne uzvraca pozive na nepoznati broj, ne zove nikakve brojeve sa televizije ili iz novina.
    imala je bonove prije pretplate i nama je ovo bolja opcija pogotovo jer nemamo fiksni tel.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, i kad planinarimo, ja cesto odem na slovensku mrezu. Ne sjecam se vise gdje smo to bili, znam da sam si iskljucivala mobilni internet, just in case :D

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •