Results 1 to 39 of 39

Thread: Kako bi trebala izgledati školska priredba?

trampolina's Avatar

Default Kako bi trebala izgledati školska priredba?

Inspirirana temom o plakanju na priredbama počela sam razmišljati kako bi trebala izgledati jedna školska priredba (1.-8. razreda).

Sve koje sam do sada gledala (sudjelovala, djelomično organizirala) su imale isti obrazac:pjevanje, ples, igrokaz, recitacija.

Mislim da tu ima dosta prostora za poboljšanje, imam neke svoje ideje ali zanimalo bi me čuti vaša mišljenja.

Dakle, kako bi izgledala školska priredba zanimljiva za pogledati/poslušati i vama i djeci?

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by trampolina View Post
    Inspirirana temom o plakanju na priredbama počela sam razmišljati kako bi trebala izgledati jedna školska priredba (1.-8. razreda).

Sve koje sam do sada gledala (sudjelovala, djelomično organizirala) su imale isti obrazac:pjevanje, ples, igrokaz, recitacija.

Mislim da tu ima dosta prostora za poboljšanje, imam neke svoje ideje ali zanimalo bi me čuti vaša mišljenja.

Dakle, kako bi izgledala školska priredba zanimljiva za pogledati/poslušati i vama i djeci?
    Ovo sam se i ja puno puta pitala... Evo razloga:
    - pjevanje - zbor im je obično loš, a solo točke još gore, osim ako se ne ispomažu klincima koji svoje vještine stječu u glazbenoj (a imala sam i primjedbe na izbor glazbe jer je prije 2 sezone odabir za školski zbor bio vodeća melodija iz Larinog izbora... , iako je to još dobro, mogle su biti i cajke)

- ples - isto, malo se truda daje uvježbavanju pa to izgleda onak... nedorečeno

- igrokazi me isto nisu nešto inspirirali, iako moji sinovi baš u tome uživaju, a to vrijedi i za lutkarske predstave

- recitacije - moram biti kuš jer je moj mlađi rođeni recitator i u tome uživa, pa sudjeluje na svakoj priredbi bez obzira na prigodu (ali dosadno je to, bratemili)

Poboljšanja, odnosno nužne promjene - pa... već se to pomiče u smjeru 21. stoljeća - umjesto klasičnih priredbi za Dan škole obično bude Dan otvorenih vrata, pa se postave izložbe (likovna + fotografije, računala, roboti, tehnička kultura...), prezentacije, filmovi, razno... pa onda dodjela medalja za sportsku školsku ligu (niži razredi) i tak... To je DJECI puno zanimljivije. A najbitnija je sloboda - koga zanima, svrati kad mu paše, ne mora čučati cijelo popodne i gledati klasični program. Ne znam detalje, jer zadnje 3-4 godine nisam bila, ali naša djeca sudjeluju, fotografiraju i snimaju svoje društvo, pa nas doma okrzne nešto od toga.

marta's Avatar

Ja ti mogu pisati bez čega bih mogla prezivjeti te priredbe:
    - bez loše koreografije koju djeca izvode i pri tome pjevaju na playback
    - bez školskog zbora koji ne zna riječi pjesme koju pjavaju nego čitaju s papirića
    - bez navrat nanos pripremljenih jadnih dramskih isječaka koji totalno podcjenjuju djecu i njihove mogućnosti
    Na zadnjoj na kojoj sam bila, jedan malac iz drugog razreda izveo je neki šaljivi monolog od desetak minuta savršeno. Rođeni glumac, sve ostalo (uglavnom gore navedeno) izgledalo je jadno u usporedbi s njim. A nije da nema i druge talentirane djece, nego je program ajme.

Osoblje foruma spajalica's Avatar

ja nemam pojma kako bi to trebalo izgledati, jer ih izbjegavam u sirokom luku. mada kao osnovnoskolka sam bila u niz tzv. sekcija i nastupala, pjevala, ma sve.
    sad to jednostavno mi je negldeljivo, no zasto se javljam je jucerasnja priredba moje kceri na koju sam otisla skoro sa stopericom da vidim koliko cu morati biti tamo, kad na kraju veliko iznenadjenje. priredba je sa ritmike, vrticki uzrast, razno razni. ali bila je bas zgodna.
    naime odabrali su pricu plesna haljina zutog maslacka, di su imali pripovjedaca, koji bi procitao dio price a onda bi one to otplesale. u cijeloj prici plesale su i manje i vece cure podjednako. i bilo je napravljeno i sa mjerom i sa ukusom. eto uspjeli su i mene veliku njurgalicu pridobiti na svoju stranu.
    mislim da bi se mozda i te skolske pripredbe mogle napraviti na slican nacin. dakle odabere se prica, u kojoj se moze i odplesati i odjevati, recitirati i glumiti. ali da je to jedna prica i cijelina.

Mima's Avatar

Pa vrlo jednostavno, trebala bi izgledati tako da ono što se izvodi bude dobro uvježbano.
    U mojoj OŠ u moje doba postojao je veliki i mali zbor, i oba su bila jako dobro uvježbana jer su voditeljice sa njima ozbiljno radile. Postojao je i tamburaški orkestar koji nije bio toliko dobar, ali je bio OK.
    Ostale stvari - recitatori i slično su naravno bile katastrofa.
    Ali jednom je jedna nastavnica osmislila i napravila predstavu po Šenoinim Kamenim svatovima i to je bio MRAK.
    Cijela škola se angažirala, uloženo je puno truda, i rezultat je naravno bio odličan.
    Dakle - po meni bi dobra školska priredba bila ona oko koje se sudionici pomuče, to se sigurno vidi.

(na predstave u školi mog djeteta ne idem, ono što sam vidjela je bilo grozno)

vertex's Avatar

I meni se čini da se radi samo o tome da se za predstave treba ozbiljno potrudidti. Naravno, i napraviti dobar izbor sadržaja. Nemam uopće mašte da na prvu smislim nešto izvan pjevanja, plesa, glume i recitiranja na pozornici. Čega još ima
    D. je prvi put imao školsku predstavu (fali im jako prostora), bila je sasvim dobra.

Mali Mimi's Avatar

Meni se kod igrokaza ne sviđa to što se ništa ne čuje i stariji klinci kao da se ne znaju unjeti u ulogu, najbolji igrokaz koji sam gledala su izveli klinci prvog razreda OŠ radilo se o Ježevog kućici, sve su sami odglumili, jedan je klinac bio pripovjedač i stvarno su bili izvrsni i slatki jer su još maleni...izvedbe ovih starijih znaju biti prilično dosadne, ja ne znam koliko se to dugo vježba i sprema i dali su uopće ti klinci imalo nadareni za to što izvode pa je zato efekt takav.

Deaedi's Avatar

Pa za početak predlažem da te predstave budu popodne, a ne u 12h, tako da ih slučajno ne bi roditelji koji rade došli gledati!

Uglavnom, ja odem na generalnu probu koja je obično popodne, ali to je pravi horor...deračina profesora iz zbora na tu djecu, rekla sam mojoj da nema šanse da se upiše na zbor...i još je ta generalna proba izgledala kao da je tek valjda prvi dogovor, a kamoli generalka...
    Last edited by Deaedi; 05.06.2014 at 13:03.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Deaedi View Post
    Pa za početak predlažem da te predstave budu popodne, a ne u 12h, tako da ih slučajno ne bi roditelji koji rade došli gledati!

Uglavnom, ja odem na generalnu probu koja je obično popodne, ali to je pravi horor...deračina profesora iz zbora na tu djecu, rekla sam mojoj da nema šanse da se upiše na zbor...i još je ta generalna proba izgledala kao da je tek valjda prvi dogovor, a kamoli generalka...
    Ja svoje ispisala davno zbog vrlo sličnih razloga.

Deaedi's Avatar

Samo da se nadovežem na termin tih priredbi: kada sam rekla da bi to trebalo biti popodne, dobila sam odgovor da zar ne možemo izaći s posla, da nisu te priredbe svaki dan? Nisu, ali obično u istom tjednu bude i školska priredba koja je u 12h, i vrtićka koja bude u 16h. E sad, meni treba do kvarta cca 45 min, dakle + još 1 sat priredbe + 45 min natrag, dakle, taj mi je termin totalno nezgodan, jer mi oduzima skoro 3h, nije niti za vraćati se na posao, niti mi je za uzimati godišnji...A za ovu vrtićku opet moram s posla izlaziti 2h ranije.

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ja svoje ispisala davno zbog vrlo sličnih razloga.
    Da, ja nisam mogla vjerovati kako se izderavaju na tu djecu, ono, mislim, nema šanse da bi dala da mi se netko tako razgovara sa djetetom.

trampolina's Avatar

Moram priznati da sam blago šokirana s dvije stvari:
    dobru pripremljenost podrazumijevam, sve priredbe na kojima sam do sad bila su bile ok spremljene. Mislim, uvijek se može bolje, ali s te strane je bilo ok.

Drugo, kakvo izderavanje?! Iskreno se nadam da preuveličavate stvar, ili zbor ima preko 80 članova pa tu trebaju i decibeli. U protivnom mislim da je stvar za prijavu. Zašto uopće ta djeca idu na zbor dva puta tjedno ako ih netko tamo tlači?

Da se vratim na temu, najviše mi smeta nepovezanost točaka.

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by trampolina View Post
    Moram priznati da sam blago šokirana s dvije stvari:
    dobru pripremljenost podrazumijevam, sve priredbe na kojima sam do sad bila su bile ok spremljene. Mislim, uvijek se može bolje, ali s te strane je bilo ok.

Drugo, kakvo izderavanje?! Iskreno se nadam da preuveličavate stvar, ili zbor ima preko 80 članova pa tu trebaju i decibeli. U protivnom mislim da je stvar za prijavu. Zašto uopće ta djeca idu na zbor dva puta tjedno ako ih netko tamo tlači?

Da se vratim na temu, najviše mi smeta nepovezanost točaka.
    Pa ne bi rekla da preuveličavam. Bila sam na dvije generalne probe, i nakon prve sam mislila da čovjek ima loš dan. Onda sam nakon par mjeseci bila i na drugoj, opet izderavanje...za moj ukus je to bilo previše, možda je nekome takav način razgovora normalan. Meni nije.

Nepovezanost točaka - da, obično se izmjenjuju točke tipa: ples, gluma, recitacija...a zbor je stalno na sceni i nastupa između točaka...

jelena.O's Avatar

kod nas je to čini mi se jako uigrano, postoji tim klinaca koji počne voditi priredbe i tak vodi do 8. razreda, zbor je dosta dobri, ne čitaju s papiriča.
    zadnje za Dan škole je tema bila Europa i iz svih razreda koji su nastupali zastupali su neku državu, klinci iz klinčevog razreda su bili Španjolska i plesali su dost dobro tak da su neki pitali jel su to došli pravi španjolci, moj klinac naravno nije htio plesati, ali ima dovoljno odvažnih dečki u razredu, jedini komentar je bio da su sve cure za pol glave veće od dečkiju.

Curin razred je bio zadnji i plesao je Happy.

jedino imam jaku veliku zamjerku na cure koje plešu u klubu, i imaju jako minijaturnu obleku, mislim da ta obleka nije nikak za školsku predtsavu, bila je jedna mala ( 7 ili 8 razred)moja je stalno navlačila dekolte prema gore, očito je i to njima neugodno.

kod nas je dost to povezano s redosljedom i najavama između nastupa.
    Last edited by jelena.O; 05.06.2014 at 14:00.

Peterlin's Avatar

Da, ja nisam mogla vjerovati kako se izderavaju na tu djecu, ono, mislim, nema šanse da bi dala da mi se netko tako razgovara sa djetetom.
    Kod nas se prof. nije izderavala - na to nemam primjedbi, ali svejedno, smetalo me što je moj E. morao ići i pjevati tamo i kad je imao velikih problema s glasnicama (alergije, bio je silno promukao) a gomila djece koja nije išla u gš nije uopće morala dolaziti, iako imaju sluha i glasa. Pa sam napisala zamolbu da ga izuzmu. L. je prestao ići kad je počeo mutirati.
    Last edited by Peterlin; 05.06.2014 at 14:16.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Školski zbor - katastrofa pa je jednom prilikom pozvan amaterski kvartovski zbor odraslih. Lijepo su pjevali, ali u trajanju od 45 min. (!!!)...pa to bi i slona ubilo!
    Najviše od svega mi smeta "molim, pozdravimo velikim aplauzom" ljude u crnom koji sjede u 1.redovima (čitaj: predsjednike mjesnih odbora), nadam se da je to samo lokalni običaj.

Za lijepe priredbe treba se lijepo pripremiti, a to zahtijeva ogromni entuzijazam nastavnika i mnoštvo vrlo aktivno organiziranih slobodnih aktivnosti (što, uz aktualni pravilnik o normi, možemo zaboraviti). Zbor bar dvoglasni u kojem sudjeluju djeca sa sluhom, obavezno neka atraktivna predstava, možda mali imitatori i improvizatori (mogu se obrađivati i školske teme, nastavnici i sl. ako je s mjerom i ukusom), ritmika/ples, djeca koja sviraju neki instrument (po mogućnosti ne baš prvi razred violine solo), evo naši su predstavili školski bend koji je odlično svirao! I naravno da bi priredba trebala imati voditelja koji bi sve to povezao u priču.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Dobro osmišljen kviz bi također bio super.

Osoblje foruma Bubica's Avatar

u našoj školi, tijekom godine ima hrpa priredbi, ima i kviza, ma svega....te su priredbe uglavnom za drugu školsku djecu, koliko je njima to zanimljivo, stvarno ne znam, no to ne znači da od priredaba treba odustati.
    za roditelje je ona za dan škole i bude za božić sa gostima sa strane (kudovima i odraslim zborovima). Meni su ok, ja ni nemam velika očekivanja od tih priredbi.

Kod nas su vrtićke priredbe bile mrak i u odnosu na njih ove školske im nisu ni do koljena. Za vrtićke bi tete izabrale neku temu i tokom dva tri mjeseca ih pripremala. Recimo jedne godine su odabrali par zemalja i uz pripremu za priredbu radili su i raznorazne druge aktivnosti vezane na tu temu, čitali, crtali ...
    Uglavnom sama priredba bi bila vrhunac i ono što me je uvijek najviše oduševljavalo, naravno osim izvedbe moga djeteta je da su uspjele svakom djetetu dati njegov trenutak na priredbi i bez obzira koliko je tko bio tih, sramežljiv blistao je u tom trenutku.

A kod školskih najveća zamjerka mi je pretjerano veliki broj točaka polaznika glazbene škole. Poneke godine imam osjećaj da je cijela priredba produkcija glazbene škole. A ja sam došla vidjeti što djeca u školi sa svojim profesorima rade, a ne na izvanškolskim aktivnostima.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by larmama View Post
    Kod nas su vrtićke priredbe bile mrak i u odnosu na njih ove školske im nisu ni do koljena. Za vrtićke bi tete izabrale neku temu i tokom dva tri mjeseca ih pripremala. Recimo jedne godine su odabrali par zemalja i uz pripremu za priredbu radili su i raznorazne druge aktivnosti vezane na tu temu, čitali, crtali ...
    Uglavnom sama priredba bi bila vrhunac i ono što me je uvijek najviše oduševljavalo, naravno osim izvedbe moga djeteta je da su uspjele svakom djetetu dati njegov trenutak na priredbi i bez obzira koliko je tko bio tih, sramežljiv blistao je u tom trenutku.

A kod školskih najveća zamjerka mi je pretjerano veliki broj točaka polaznika glazbene škole. Poneke godine imam osjećaj da je cijela priredba produkcija glazbene škole. A ja sam došla vidjeti što djeca u školi sa svojim profesorima rade, a ne na izvanškolskim aktivnostima.
    X

Slažem se s boldanim. Moja djeca ne sviraju u osnovnoj školi (osim kad je u školi predstavljanje njihove glazbene škole). Nisu naučili svirati u osnovnoj školi i tamo takvim stvarima nije mjesto. ALi jedne godine je prof. glazbene kulture iz osnovne škole pripremila učenike da zajedno sviraju na klavijaturama (sintićima) i to je bilo super - djeca koja inače nisu učenici gš imala su priliku pokazati što su naučila.

Ali nije tako samo sa instrumentima, ima učenika koji imaju vanjske mentore (šah, informatika, ples...sigurno bi se toga našlo još...) pa se škola svejedno ne ustručava pohvaliti njihovim uspjesima, iako malo daje da ti klinci u školi nešto nauče. Istina je da nemaju baš uvjeta, ali zamjeram to što ništa ne rade da se uvjeti promijene i poprave, pa bi možda i drugi klinci koji nemaju vanjske mentore nešto naučili.

A što se tiče vrtićkih priredbi - nije zapravo čudo što su bolje pripremljene, jer u školama krajem škg to nije prioritet, a u vrtićima je to često glavna stvar oko koje se sve vrti. Nije izapravo za zamjeriti školama, krajem godine glavna briga su testovi i ocjene. A priredba bi trebala biti samo presjek onoga što se i inače u školi radi tijekom cijele godine. Valjda.
    Last edited by Peterlin; 06.06.2014 at 07:33.

KrisZg's Avatar

Ja sam mislila da samo nasa skola katastrofa u tome.Na zadnjoj je bio zbor u kojem su klince valjda iz kreveta izvukli, svi stoje kao na cesti, neki pogled dolje, mumljaju si u bradu.Totalna katastrofa.Tocka u kojoj je bila i nasa mala se svodila na to da su se vrtili oko svoje osi i kao olfo izvrsavali naredbe robota.Mislim zalosno zaista.
    Meni je recimo bilo super u mojoj osnovnoj kada su bile priredbe, bile smo u "uniformama" bijela kosulja i suknja i sve je to lijepo izgledalo, ovo mi danas sve nekako ofrlje.

Osoblje foruma emily's Avatar

X

u toku godine bude barem 1-2 priredbe u tom terminu

jedino za kraj skolske godine stave popodne
    bezveze

AdioMare's Avatar

mi smo jučer imali jednu internu priredbu, samo naš razred i samo naša učiteljica u njihovoj učionici.
    bilo je jako emotivno. nas par je i ridalo

divna je naša učiteljica i užasna je nepravda što ju ne može imati baš svako dijete

AdioMare's Avatar

ups, krivi topic!

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    X

Slažem se s boldanim. Moja djeca ne sviraju u osnovnoj školi (osim kad je u školi predstavljanje njihove glazbene škole). Nisu naučili svirati u osnovnoj školi i tamo takvim stvarima nije mjesto.
    Hm, dobro da sam ovo pročitala - moj sin je dosad samo jednom svirao na školskoj priredbi (to je zapravo bio "humanitarni koncert"), nakon toga više nije htio, iako ga je učiteljica zvala. Sad vidim da je i bolje da je tako. Nikad ga za to nisam nagovarala - u glazbenoj ima dovoljno nastupa da ih ne treba forsirati izvan tog kruga.

Inače se slažem s onima koji imaju primjedbu na vrijeme održavanja tih priredbi - zbog toga nisam ni bila na dosta njih. Bila sam na prošloj božićnoj, i ta je bila otprilike slična ovima koje opisujete - loš zbor, nepovezane točke, itd. Ali ipak mi je drago vidjeti djecu koja su se potrudila oko pripreme i cijenim to što su napravili, bez obzira na rezultat.

jelena.O's Avatar

jučer kod nas bio Dan izvrsnosti i podkjela zahvalnica malo istaknutijim klincima, u predahu prozivanja i djeljenja bili su skećevi , ples, recitacija i 4-ručno sviranje ( svirala jedna cura iz klinčevog razreda s jednim dečkom iz susjedne škole ( bar tak veli klinac)), ali to je bilo tak super, da su skoro svi klinci plesali

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Hm, dobro da sam ovo pročitala - moj sin je dosad samo jednom svirao na školskoj priredbi (to je zapravo bio "humanitarni koncert"), nakon toga više nije htio, iako ga je učiteljica zvala. Sad vidim da je i bolje da je tako. Nikad ga za to nisam nagovarala - u glazbenoj ima dovoljno nastupa da ih ne treba forsirati izvan tog kruga.

Inače se slažem s onima koji imaju primjedbu na vrijeme održavanja tih priredbi - zbog toga nisam ni bila na dosta njih. Bila sam na prošloj božićnoj, i ta je bila otprilike slična ovima koje opisujete - loš zbor, nepovezane točke, itd. Ali ipak mi je drago vidjeti djecu koja su se potrudila oko pripreme i cijenim to što su napravili, bez obzira na rezultat.
    Tako je to... I moje su dečke zvali na humanitarni koncert...Mlađi je pristao nastupati, a onda (kad im se skupilo drugih atraktivnijih izvođača) su njemu i razrednoj kolegici otkazali na dan kad se koncert trebao održati, bez obrazloženja... Razočaranje do neba! Nikad više! Sad mogu i klečati pred njima, ali djeca ne žele. A ja ih potpuno podržavam.

Moj ne želi svirati na školskim priredbama iz puno prizemnijeg razloga - da mu se dečki iz razreda ne bi rugali što svira
    Iako, nikad mu se nitko nije rugao, ali on ima svoje fiks-ideje. A opet, u ovom slučaju možda i bolje da ne nastupa, iz ranije spomenutih razloga.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Moj ne želi svirati na školskim priredbama iz puno prizemnijeg razloga - da mu se dečki iz razreda ne bi rugali što svira
    Iako, nikad mu se nitko nije rugao, ali on ima svoje fiks-ideje. A opet, u ovom slučaju možda i bolje da ne nastupa, iz ranije spomenutih razloga.
    Moj stariji dijeli stav tvog djeteta - taj ne bi svirao jer mu nije ugodno nastupati ni u glazbenoj, gdje se to od njega očekuje. Ne treba zanemariti ni stav drugih klinaca... A mlađi se voli producirati i pasalo bi mu da nastupi (ponekad je u nižim razredima znao nositi melodiku i zafrkavati se) ali na kraj pameti mi ne pada da ih tjeram.

Ima dosta prigoda za nastupe u glazbenoj školi - moji su baš jučer otišli slušati i snimati kolegu koji je imao nastup. To je društvo koje je "umreženo" a u osnovnoj školi ih prečesto gledaju kao čudake - ne čudi me što tvoje dijete tako razmišlja, jer imam to i doma. Pa nek onda sviraju tamo gdje su to i naučili, a osnovna škola nek prezentira ono što ONI rade s djecom, a ne učenike gš koji su eto slučajno u njihovoj osnovnoj školi...

Jurana's Avatar

Nažalost, i iza loše priredbe stoji dosta rada.

Moji su kriteriji skroz niski: da je zbor koliko-toliko discipliniran, da recitatori govore tekst napamet, da se učitelji/voditelji ne motaju po pozornici i uskaču u točke kao da je generalna proba, a ne prava stvar, da sami sudionici iza pozornice ne buče i ne vire za vrijeme tuđih nastupa, da se ne pjeva na playback.

samo da pojasnim, kod nas budu i u pratnji, orkestru ili duo i sve mi je to u redu no kada solo dionice zauzmu 2/3 priredbe onda je to previše.

Inače kod nas je i dodatni problem što je škola jako velika, preko 600 učenika pa je i organizacija priredbe problematična. Zadnja je bila nakon prvog polugodišta, sad je bila samo za učenika na Dan škole jer je prevruće da bi nas sve potrpali u dvoranu koja nije velika.

Elly's Avatar

Samo da se nadovežem na termin tih priredbi: kada sam rekla da bi to trebalo biti popodne, dobila sam odgovor da zar ne možemo izaći s posla, da nisu te priredbe svaki dan?
    Ovdje su SVE skolske priredbe u toku nastave, znaci ujutro.
    Kad su imali nastavu jednom tjedno do 16h - predstave su obicno bile u 14:30.
    JEDNOM u pet godina smo imali predstavu koja je bila u kazalistu u 18h. I to vjerojatno samo stoga sto se i gradonacelnik morao pojaviti jer su klinci s tom izvedbom pobijedili na regionalnom natjecanju i upali na drzavno finale,, pa je ta predstava bila photo op.

No doduse ovdje za hrpu toga moras imati sitericu, baka-servis, imati tolerantnog sefa koji pritom nema djecu pa da i on mora izaci van s posla, biti sam-svoj-sef, ili - biti nezaposlen.

Maruška's Avatar

Quote Originally Posted by Elly View Post
    No doduse ovdje za hrpu toga moras imati sitericu, baka-servis, imati tolerantnog sefa koji pritom nema djecu pa da i on mora izaci van s posla, biti sam-svoj-sef, ili - biti nezaposlen.
    Si sigurna da ne živiš u Hrvatskoj?

jelena.O's Avatar

škola jako velika, preko 600 učenika pa je i organizacija priredbe problematična.
    klinci idu u jednu školu koja tvoju može pojesti za doručak, ima ih 50% i kusur više nek u vašoj

onda je vama još teže, naša ima 722 učenika prema popisu od ove gdoine

Elly's Avatar

Quote Originally Posted by Maruška View Post
    Si sigurna da ne živiš u Hrvatskoj?
    Evo danas je stigao poziv za predstavu zadnji dan skole u PODNE. :/

lukab's Avatar

mi smo jedne godine kolektivno radili mjuzikl... veliki zbor, mali zbor, velika dramska, mala dramska, likovna, plesne skupine... svi skupa
    veliki projekt koji je mene skoro živčano slomio ali je publici bilo jako zanimljivo, sve skupine su imale priliku predstaviti se a sve skupa je imalo glavu i rep...
    i trajalo je 25 min - savršeno
    al sam se ubila od posla...

lukab's Avatar

i da - ukupno je sudjelovalo oko 250 izvođača/učenika škole... samo veliki zbor ima 80 učenika... na prvih par proba sam vikala a onda sam uzela mikrofon jer sam zaključila da volim svoje glasnice...

lukab's Avatar

Inače kod nas je i dodatni problem što je škola jako velika, preko 600 učenika pa je i organizacija priredbe problematična. Zadnja je bila nakon prvog polugodišta, sad je bila samo za učenika na Dan škole jer je prevruće da bi nas sve potrpali u dvoranu koja nije velika.
    škola u kojoj ja radim ima oko 1200 učenika, 5 područnih škola i obuhvaća područje ok 100km kvadratnih... ja predajem glazbeni od 5-8 razreda i u svakom imam 6 paralelki (a-f) - ukupno oko 700 učenika... i zbor od 60-80 učenika (kako koje godine) a povremeno i orkestar za pratnju od 20-tak učenika...
    organizacija je totalni kaos jer pola učenika su putnici i ovise o školskim autobusima i njihovom rasporedu...
    svaka priredba i nastup mog zbora iziskuje toliko organizacijskih manevara i mojih živaca da je MM nekoliko puta skoro otišao mami spavat u to vrijeme... skup s klincem...