Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: pomoć pedagoga/psiholaga/učitelja - cijepanje razreda

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno pomoć pedagoga/psiholaga/učitelja - cijepanje razreda

trebala bi malo pomoći i informacija nekoga tko
    radi u školstvu oko cijepanja razreda

naime jučer sam saznala da će naš razred sa 28 djece
    biti podjeljen, odnosno da će 5 djevojčica bit prebačeno
    u drugi manji razred

radi se o prelasku iz područne škole u glavni objekt,
    odnosno iz 4 u 5 razred,

navodno je razlog dvoje učenika koji se školuju po posebnom programu
    te treba smanjiti broj djece u razredu,

ima li tko iskustva,
    da li je to uobičajena praksa,
    da li je netko prošao,
    može li se što učiniti po tom pitanju?

prilično sam jadna, u stvari ana je jadna,
    a ja ne znam kuda da krenem i da li da uopće krenem

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ako ima dvoje djece koja imaju prilagođeni program, onda ne može ostati jedan razredni odjel.

Situacija, osim očite loše strane, ima i prednosti koje nosi manji broj učenika u razredu. Mnoge škole imaju praksu stvaranja sasvim novih odjela nakon petog razreda, a, ako sam dobro razumjela, oni i tako mijenjaju objekt i bit će im puno toga novoga dogodine.

Može se razgovarati sa stručnom službom i pokušati dogovoriti da Ana ostane u razredu u kojem će joj biti prijateljice. Za početak, najbolje popričati s učiteljicom.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kad sam ja išla u školu, i sad kad moja djeca idu u školu, u 5. razredu, kad se centralnoj školi pripijaju područni razredi, dolazi do preraspodjele učenika i svi razredi se uvijek dijele i formiraju se potpuno novi razredi (dakle, preformuliraju se i područni i centralni razredi, svi su zakačeni time)
    svako dijete može izabrati jednog prijatelja s kojim će onda sigurno biti u novom razredu (kao što je bilo i pri upisu u prvi razred)
    tako da je to kod nas normalno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i ja sam godinama ovdje i starija je to prošla,
    i ovo je prvi puta da se ovo dešava,

znači to je uobičajeno
    i u principu ne mogu ništa napraviti?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pitaj uzimaju li u obzir želje djece da ostanu s prijateljem, a možda je u pitanju i smjena?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sutra idem na razgovor sa pedagogicom pa ću znati više,
    htjela sam vidjeti iskustva da se znam postaviti,

moram čuti razloge i argumente,
    neću biti unaprijed negativistički raspoložena,

ali ove curke su stvarno tužne,
    a i razred sa kojim ih spajaju je jedan od težih i lošijih

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nek vam je svima skupa sa srećom...

S druge strane, kod vas je barem bilo neke mogućnosti za poboljšanje. Kod mog mlađeg isto ima u razredu više djece koja bi trebala imati papire, a nemaju. On je u takvom teškom razredu, pa se pate od prvog razreda i to je isto strahota. Razred se ne može cijepati zbog toga jer je jedini s tom kombinacijom stranih jezika. Čak sam razmišljala da izuzmem svoje dijete iz tog razreda, ali kao i tvoje dijete - on tamo ima prijatelje, koliko god razred bio loš. Tako da vjerujem da će se djeca snaći. Uvijek se snađu. Čak bolje nego mi mislimo... Osim toga, možda će te dvije curice promijeniti dinamiku svog novog razreda na bolje, naći nove prijatelje i to bi moglo drugačije izgledati kad jednom krene na bolje. Nadam se da će sve biti dobro i jednom i drugom razredu. Veliki su - peti razred, moći će se cure družiti i izvan učionice.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hvala ti,
    znači razred sa dva učenika sa posebnim potrebama
    može imati najviše 23 učenika,

izgleda da se ne može ništa.
    ipak idem vidjeti sutra

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas je princip da se u 5. razredu formiraju potpuno novi razredi
    bilo mi je to jako cudno, jer su moja djeca dosla iz skole gdje toga nema, tj. ide se od 1. do 8. u isti razred
    ali kuzim princip, dolazi dosta djece iz podrucnih skola, takodjer je to prilika da se malo razbiju neke grupice koje su se formirale u 4 godine, a rade probleme i vuku razred prema dolje

i potpisujem Peterlin:

Tako da vjerujem da će se djeca snaći. Uvijek se snađu. Čak bolje nego mi mislimo... Osim toga, možda će te dvije curice promijeniti dinamiku svog novog razreda na bolje, naći nove prijatelje i to bi moglo drugačije izgledati kad jednom krene na bolje. Nadam se da će sve biti dobro i jednom i drugom razredu. Veliki su - peti razred, moći će se cure družiti i izvan učionice.
    moja kcer je bila jako zabrinuta na pocetku ove š.g. jer dolazi u novi razred i skolu, ne poznaje nikog, pitali smo ravnateljicu da ju stavi zajedno sa jednom prijateljicom, ali smo se prekasno sjetili (prvi dan skole :/) i nije bilo moguce premjestanje zbog ukupnog broja ucenika u razredu
    danas joj je drago da ide upravo u razred u koji ide, odlicno se uklopila

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mislim da će na kraju tako biti i ovdje
    uglavnom

u razredu je dvoje učenika sa pp,
    treba maknuti šestoro djece,

određeni su prema mjestu stanovanja odnosno kućnom broju,
    šest curica među kojima i moja, prikljućuju se drugom manjem razredu

sreća je što se te djevojčice i najviše druže,

ali mi ipak ostaje gorak okus
    zbog načina na koji je to izvedeno,
    kako se curkama reklo

i kako smo mi sve to na kraju saznali,
    s obzirom da to do sada nije bila praksa

da ne spominjem nedostatak sluha kod vodsta škole

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i moji su išli u školu u kojoj su se u 5. razredu formirali potpuno novi razredi. malo mi je to bilo čudno jer u mojoj bivšoj oš to nikad nije bila praksa iako su nam dolazila djeca iz područnih škola, ali njih su nekako uklapali u već postojeće razrede.

sin je to nekako mirno prihvatio iako mu je do kraja osnovne najbolji prijatelj bio dječak s kojim je išao prve četiri godine, a kasnije su ih razdvojili. on je inače osoba koja osjećaje drži za sebe što često nije baš dobro. kod njih su pretumbavanje napravili opet i u 7. razredu jer im se dogodilo da su imali par izrazito dobrih i par izrazito loših razreda. no nekako smo pregurali sve to, ali mali se preporodio kad je krenuo u srednju.

kćer je prilično burno doživjela kad smo vidjeli da su je u 5. razredu stavili sa djecom s kojima uopće do tad nije bila u kontaktu. molila sam pedagoga i direktora da je barem stave s prijateljicom iz istog ulaza s kojom je dotad išla u razred, ali su ostali neumoljivi. prvi dan je plakala i jedva je htjela ući u razred, ali kako je inače prilično ekstrovertirana brzo se uklopila i sad se još uvijek druži s tom ekipicim iz viših razreda oš iako su kasnije skoro svi upisali različite srednje.

eto, kod mene dvoje djece i dva različita iskustva.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 17.06.2014. at 15:06

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I u mojoj školi smo imali u dva tri navrata dijeljenje razreda i svaki put je ispalo da odrasli više drame oko toga nego djeca. Djeci imaju kolektivnu tremu prvi dan, a već sljedeći dolaze kao da su u tom razredu već sto godina.

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E i još nešto. Mislim da nije fer izdvojiti petero djece kao žrtvene janjce već da bi u potpunosti trebalo napraviti "rekonstrukciju". Kod nas su a i b razred na papiru podijeljeni u trećine i zatim su sparivane jedna trećina iz a i jedna trećina iz b razreda kako bi se od dva dobila tri odjeljenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •