-
Djecji doplatak prvi put
Citam sve i svasta pa nek mi netko iz Zg molim vas pomogne. Sto sve predati uz zahtjev za DD?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Uz zahtjev za prvo priznavanje prava na doplatak za djecu (NOVI KORISNICI) dostavlja se:
Za podnositelja zahtjeva:
- osobna iskaznica – preslika
- potvrda MUP-a o statusu azilanta, stranca pod supsidijarnom zaštitom ili statusa člana njihove obitelji
- rješenje centra za socijalnu skrb, odnosno odluka suda (o skrbništvu, udomiteljstvu o čuvanju i odgoju djeteta)
Za djecu za koju se traži doplatak:
- dokaz o rođenju djeteta (izvadak iz matice rođenih, rodni list, potvrda o rođenju)
- potvrda o redovitom školovanju za svu školsku djecu koja su navršila 15 godina,(nakon ostvarenog prava, potvrda se dostavlja i prilikom upisa u svaku novu školsku godinu)
- za djecu s utvrđenim težim oštećenjem zdravlja potvrda se ne dostavlja.
Za ostvarivanje prava prema posebnim uvjetima:
- dokaz (nalaz i mišljenje ili rješenje) o postojanju oštećenja zdravlja djeteta
- dokaz o smrti roditelja
- dokaz o postojanju potpune i trajne nesposobnosti za samostalan život i rad roditelja
- dokaz da je prebivalište roditelja nepoznato
- rješenje o oduzimanju poslovne sposobnosti roditelja.
Za članove kućanstva:
- osobna iskaznica za punoljetnog člana – preslika
- izvadak iz matice rođenih, rodni list ili potvrda o rođenju za maloljetnu djecu za koju se ne traži doplatak.
Za utvrđivanje ukupnog dohotka :
- potvrdu ISPLATITELJA PRIHODA o ostvarenim prihodima podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini (plaća ostvarena kod poslodavca za rad u tuzemstvu inozemstvu, naknade ostvarene zbog njege i skrbi o djetetu, naknade za vrijeme privremene spriječenosti za rad, naknade zbog nezaposlenosti, naknade zbog profesionalne rehabilitacije)
- potvrdu POREZNE UPRAVE o oporezivom dohotku
- mirovinsku uputnicu ili presliku rješenja o mirovini za člana kućanstva.
Dokaze o prihodima ne podnosi podnositelj zahtjeva koji pravo ostvaruje za dijete s utvrđenim težim oštećenjem zdravlja. niti za dijete smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog Hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.
Ovo sto sam ti boldala, to je za normalnu okolnost, zahtjev kupis u nn
-
Dokaz o primanjima s porezne uprave za muza? Ja sam na porodiljnom, ja trebam obrazac sa hzzo?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
da sa porezne ti treba dokaz o primanjima
-
da. i ti trebaš i puno, puno živaca
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma