Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: lišće korabice- što s njim?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno lišće korabice- što s njim?

    Dakle, može li se iskoristiti, ili se baca? Naime, kod Severa kupih korabice s puuuuno lišća i sad sam sva u čudu, što s njim? U koš? :?

  2. #2
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Može se jesti, skuha se kratko u vreloj vodi, 5 minuta. Kao blitva.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno

    Mima, puno ti hvala!

  4. #4
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    a kako pripremate korabicu?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno

    Meni je fina friška za grickanje, a inače je stavljam u juhu ili kad za bebača kuham razno povrće+žitarice...

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    340

    Početno

    ja korabicu skuham (i malo lisca) s drugim povrcem, smiksam, dodam mlijeka i rizinih pahuljica

  7. #7
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Ja Lei kuham u juhi sa drugim povrćem, a nama je ili naribam i zdinstam na malo ulja ili radim tzv. kinpira povrće - mrkvu i korabicu, prvo se poprži na malo sezamovog ulja pa se zalije vodom i kuha kratko a onda doda malo soja sosa. Radila sam nekad i neki čušpajz od korabice ali to nam baš nije bilo fino. Ovu dinstanu na malo ulja sam probala dati i Lei ali nije htjela jesti :/

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    340

    Početno

    upsss zaboravih da nisam na "dohrani"

    za odrasle: korabicu (i lisce) skuham s krumpirom na cuspajz i pred papanje stavim kiselog vrhnja

  9. #9
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja radim juhu. Izdinstam malo luka na ulju, dodam naribane na sitno korabice, peršin list, sol i dolijem vodu. Pred kraj mrvicu mlijeka i ukuham neku sitnu tjesteninu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •