Baš su mi danas šogori vratili Mihinu sjedalicu Maxi cosi 9-18 kg. Sjedalica je ok, stara 4 godine, nije bila u sudaru, malo joj je zlizana navlaka pod guzom - mislila sam tu stavit neku zakrpu da se ne prošuplji skroz, ali najveći je problem stiropor oko glave i iza leđa. Podrobio se tako da su ostali samo bočni dijelovi i neki ficlek otraga. Postoji li mogućnost zamjene tog stiropora? Koliko je štetno ako nije cjelovit ili ga uopće nema (osim tvrdoće stolca)? Primjetila sam i prije ne nekim autosjedalicama koje sam viđala da je to zdrobljeno i krpano.
Btw, za sada se Matija vozi u (naslijeđenoj) Maxi cosi sjedalici 0-10 kg, a ima 9,9 kg. Nogice mu vire van, ali ne i glavica. Za koji dan napunit će 10 mjeseci. Vrlo je napredno dijete, već 2-2,5 mjeseci podiže se uz namještaj i vrlo čvrsto stoji. Može i čučnuti uz pridržavanje. Je li to dovoljno za veću sjedalicu? Ako nije, jel veliki grijeh da u maloj sjedalici vozim nešto teže dijete? Sigurno će brzo prijeći tih čarobnih 10 kg.

Odgovori s citatom
Još dok ju je Miha koristio. Vozila sam kroz kvart brzinom manjom od 40 km/h i unatoč kočenju nisam uspjela izbjeći tipa koji mi je izletio iz sporedne ulice (imao je stop, a nije stao). Pogodila sam ga prednjim desnim krajem u vozačka vrata gdje se spajaju s karoserijom pa su se tako spigala da je čovjek jedva izišao iz auta. Moj je auto prošao s jedva vidljivim oštećenjem. Malo se zgulila boja i odbojnik se pomaknuo par milimetara pa mi je strugao po kotaču kod ekstremnog okretanja volana. Mojim dečkima je trebalo par sati da skuže zakaj struže jer se pomak uočavao tek kod dobrog zagledavanja. A onda su ga na ho-ruk izvukli i nikom niš. Prošla sam bez servisa. Miha je bio u sjedalici kad se to dogodilo, ali jedva da se zdrmao, nije se stigao ni splašiti. Nakon toga su je dvije godine koristili šogori za starijeg klinca kojem su sad kupili booster. U međuvremenu je stradao i stiropor.