Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Stiropor

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Stiropor

Baš su mi danas šogori vratili Mihinu sjedalicu Maxi cosi 9-18 kg. Sjedalica je ok, stara 4 godine, nije bila u sudaru, malo joj je zlizana navlaka pod guzom - mislila sam tu stavit neku zakrpu da se ne prošuplji skroz, ali najveći je problem stiropor oko glave i iza leđa. Podrobio se tako da su ostali samo bočni dijelovi i neki ficlek otraga. Postoji li mogućnost zamjene tog stiropora? Koliko je štetno ako nije cjelovit ili ga uopće nema (osim tvrdoće stolca)? Primjetila sam i prije ne nekim autosjedalicama koje sam viđala da je to zdrobljeno i krpano.

Btw, za sada se Matija vozi u (naslijeđenoj) Maxi cosi sjedalici 0-10 kg, a ima 9,9 kg. Nogice mu vire van, ali ne i glavica. Za koji dan napunit će 10 mjeseci. Vrlo je napredno dijete, već 2-2,5 mjeseci podiže se uz namještaj i vrlo čvrsto stoji. Može i čučnuti uz pridržavanje. Je li to dovoljno za veću sjedalicu? Ako nije, jel veliki grijeh da u maloj sjedalici vozim nešto teže dijete? Sigurno će brzo prijeći tih čarobnih 10 kg.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Stiropor

Citiraj Goga 19 prvotno napisa
    Baš su mi danas šogori vratili Mihinu sjedalicu Maxi cosi 9-18 kg. Sjedalica je ok, stara 4 godine, nije bila u sudaru, malo joj je zlizana navlaka pod guzom - mislila sam tu stavit neku zakrpu da se ne prošuplji skroz, ali najveći je problem stiropor oko glave i iza leđa. Podrobio se tako da su ostali samo bočni dijelovi i neki ficlek otraga. Postoji li mogućnost zamjene tog stiropora? Koliko je štetno ako nije cjelovit ili ga uopće nema (osim tvrdoće stolca)? Primjetila sam i prije ne nekim autosjedalicama koje sam viđala da je to zdrobljeno i krpano.
    Kontaktiraj uvoznika Maxi-Cosija, Media, oni ce ti reci kako mozes doci do novog stiropora. A bitno je da ga zamijenis, posebno kad je u tako losem stanju. Stvar je u tome da je stiropor jako bitan za apsorpciju sile kada djetetova glava lupi o sjedalicu (a lupiti ce sigurno, u povratku, nakon sto prvo poleti prema naprijed). Ako je stiropor ostecen, on nema vise to svojstvo i moze doci do ozbiljnih ozljeda kod djeteta.

Btw, za sada se Matija vozi u (naslijeđenoj) Maxi cosi sjedalici 0-10 kg, a ima 9,9 kg. Nogice mu vire van, ali ne i glavica. Za koji dan napunit će 10 mjeseci. Vrlo je napredno dijete, već 2-2,5 mjeseci podiže se uz namještaj i vrlo čvrsto stoji. Može i čučnuti uz pridržavanje. Je li to dovoljno za veću sjedalicu? Ako nije, jel veliki grijeh da u maloj sjedalici vozim nešto teže dijete? Sigurno će brzo prijeći tih čarobnih 10 kg.
    Zadrzite ga u toj sjedalici sto dulje mozete, ali cim dogura do 10 kg, krenite u nabavku nove. Posto se sam ustaje, biti ce OK u sjedalici za malu djecu, u smjeru voznje.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo zadnje, nabavite novu ako ne mozete nabaviti stiropor od Maxi-Cosija da zamjenite postojeci koji ne valja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Re: Stiropor

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Kontaktiraj uvoznika Maxi-Cosija, Media, oni ce ti reci kako mozes doci do novog stiropora. A bitno je da ga zamijenis, posebno kad je u tako losem stanju. Stvar je u tome da je stiropor jako bitan za apsorpciju sile kada djetetova glava lupi o sjedalicu (a lupiti ce sigurno, u povratku, nakon sto prvo poleti prema naprijed). Ako je stiropor ostecen, on nema vise to svojstvo i moze doci do ozbiljnih ozljeda kod djeteta.
    puno hvala na odgovoru. Znaš li možda tko je uvoznik Maxi-Cosi-ja da ih u utorak nazovem?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Media Commerce

Imam negdje broj al nemrem ga nac. De javi ako ti ne uspijes.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Naknadno sam se sjetila da je ta sjedalica ipak prošla mali sudar. Još dok ju je Miha koristio. Vozila sam kroz kvart brzinom manjom od 40 km/h i unatoč kočenju nisam uspjela izbjeći tipa koji mi je izletio iz sporedne ulice (imao je stop, a nije stao). Pogodila sam ga prednjim desnim krajem u vozačka vrata gdje se spajaju s karoserijom pa su se tako spigala da je čovjek jedva izišao iz auta. Moj je auto prošao s jedva vidljivim oštećenjem. Malo se zgulila boja i odbojnik se pomaknuo par milimetara pa mi je strugao po kotaču kod ekstremnog okretanja volana. Mojim dečkima je trebalo par sati da skuže zakaj struže jer se pomak uočavao tek kod dobrog zagledavanja. A onda su ga na ho-ruk izvukli i nikom niš. Prošla sam bez servisa. Miha je bio u sjedalici kad se to dogodilo, ali jedva da se zdrmao, nije se stigao ni splašiti. Nakon toga su je dvije godine koristili šogori za starijeg klinca kojem su sad kupili booster. U međuvremenu je stradao i stiropor.

No sad me brine jel ta sjedalica ipak neisparavna. Mislim, dio bih zamijenila, ali nova sjedalica bila bi užasan atak na naš ionako stanjeni kućni proračun. Spomenula sam MM-u da bi možda trebalo kupiti novu sjedalicu, ali on neće ni čuti. A ja se brinem. Bogu hvala, nikad nismo imali saobraćajku težu od kršenja svjetala ili struganja boje, a nadam se da i nećemo. No ziher je ziher. Nikad si ne bih oprostila da mi se dijete ozlijedilo zbog možebitnog oštećenja sjedalice za koje sam ja znala.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je sjedalica bila u sudaru onda nije više sigurna.
    Ako se ne vidi ništa drugo vidi se po oštečenom stiroporu koji se raspao.
    Sorry zbog ataka na novčanik ali druge nema.
    Sad će rasprodaja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kad će rasprodaja i gdje? Koje su redovne cijene? Meni treba HITNO! Mali ima fore još svega par deka, ako i toliko, do desetke. MM i ja smo već par dana u hladnom ratu zbog sjedalice, a i doslovno smo švorc.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rasprodaja je 10.06. Ali ti unaprijed ne mogu reči da li će biti sjedalica na prodaji i kolika će biti cijena.
    Sve ovisi o prodavačima

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A znam za tu rasprodaju. Mislila sam da će uskoro u nekoj trgovini. Bojim se da ću do Rodine imati novu sjedalicu makar se i razvela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •