Pokazuje rezultate 1 do 50 od 152

Tema: Turn the page

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Malo osobnog iskustva.

Prva čistka životopisa nama je svakako pismenost. U moru molbi, one koje su nepismene se niti ne razmtraju. To je čak važnije od zadovoljavanja npr. uvjeta struke jer se ponekad može naići na izvrsnog kandidata/kandidatkinju neke druge struke.

Drugo što se gleda je iskustvo u prethodnim poslovima, a ako osoba nema radnog iskustva, gleda se je li se ičim drugim bavila pored škole/faksa. Oni koji u životopisu nisu u stanju prikazati da su imali bilo kakvog drugog radnog iskustva (pa makar rad ljeti, rad preko SC-a i sl.) ili volontiranja u nekoj udruzi/projektu i sl. se isto eliminiraju jer to pokazuje da nemaju inicijative.

Pripomoći mogu i hobiji i interesi (jer to isto nešto govori o toj osobi, a znači i da možda dobivate zanimljivog radnog kolegu/kolegicu) te pokoji kontakt za preporuku.

U popratnom pismu svakako odmažu i pesimizam i defetizam, pasivna agresija (npr. javljam vam se iako znam da neću proći; nezaposlen/a sam jer znate kako je danas, sve preko veze), odmaže i naslov na pogrešnu firmu, evidentno štancanje molbi s dokazom da osoba nije proučila čak ni karakter pravne osobe kojoj se javlja, a kamoli njen sajt (npr. pisanje o "Vašoj tvrtki", a javlja se na posao u npr. Gradu)...

Pomaže pokazivanje nadobudnosti i interesa za tu firmu/instituciju/organizaciju i njen rad (vaš nedavni projekt/kampanja/proizvod me oduševio iz tog i tog razlog i sl., jako želim raditi i učiti u vašem okruženju, vidim se kao dio tima, jako bih voljela biti barem pozvana na razgovor...)

Znam da ovo zvuče kao floskule, ali u filmu pregledavanja životopisa i molbi nije teško razabrati one koji su barem malo potrudili od onih koji nisu i čije molbe kao da tek toliko ispunjavaju formu, ali zapravo ne žele posao...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Pripomoći mogu i hobiji i interesi (jer to isto nešto govori o toj osobi, a znači i da možda dobivate zanimljivog radnog kolegu/kolegicu) te pokoji kontakt za preporuku.
    Ja ću uvijek rado zaposliti nekoga tko je istrčao maraton, uz uvjet da zna struku (i naravno da imam mogućnost da nekog zaposlim). Meni to puno govori o toj osobi. Stabilnost, pouzdanost, ustrajnost i izdržljivost na duge staze. Isto tako, ako mogu birati, pismenog maratonca koji govori dva strana jezika, to mi već jack pot. Tu su naravno zakinute osobe s invaliditetom, al to je druga, kompleksnija, kategorija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •