-
Nakon 10 godina života vani jedva sam dočekala povratak u Hrvatsku. Da, tu je situacija loša, ali ljudi očekuju da će otići van i za isti posao bit 10 puta više plaćeni.
Muž i ja smo liječnici, otišli smo u SAD kad sam ja odradila staž. On se prijavio za posao tamo i budući da smo bili mladi i ludi spakirali smo se i otišli, bez velikog razmišljanja i kalkuliranja.
Problem je bio u tome što tamo porodiljni praktički ne postoji pa sam odlučila uopće ne raditi dok su djeca mala. 4 i pol godine i 3 djece kasnije sam se zaposlila. U međuvremenu sam morala polagati njihove ispite i slične administrativne stvari. Muž je radio skoro 80 sati tjedno, cijele dane, stalno na raspolaganju. Kad sam se i ja zaposlila djecu je praktički odgajala dadilja, a ja sam brojala dane do povratka doma 
Inače, od svih svojih kolegica bila sam jedina koja je imala djecu prije 30. i jedina s više od 2.
Koliko ljudi se rastalo i odselilo u tih 6 godina ni ne pamtim.
Da, zarađivali smo puno, ali meni to nije bilo vrijedno takvog stila života gdje ne vidim muža ni djecu, a obitelj i prijatelji su mi na drugom kraju svijeta.
A nije ni tamo lako pokrenuti svoj posao, korupcije ima, uvijek moraš nekog znati. A tek provjere i dozvole za useljenike...
Tako je i u Kanadi. Za ostale zemlje koje ste spominjali ne znam, ali bi savjetovala da jako jako dobro razmislite ako situacija nije zbilja nemoguća. Pogotovo ako ćete tu razliku trošit na avionske karte
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma