Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Upomoć!

  1. #1
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno Upomoć!

    Pravim đem od jagoda
    našla sam recept po kojem se oko 1 kg jagoda kuha sa 700 gr šećera oko sat vremena
    e sad, kad je bilo pri kraju ja sam to isključila i otišla za poslom
    kad se ohladilo dobila sam jednu gumenu smjesu od jagoda u obliku kalupa za lonac
    sad sam opet stavila lagano zagrijati i to se otapa
    što da učinim da to ne bude gumeno?
    ima li pomoći?
    jer kad ispem u teglice i to se ohladi opet će pogumeniti...
    Posljednje uređivanje od flopica : 11.06.2014. at 13:08

  2. #2
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,257

    Početno

    a da narežeš pa poslužiš ko gumene bombone

  3. #3
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    ahahhaha, pa drugačije se ni neće moći pojesti

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    1,053

    Početno

    Definitivno predugo kuhano, ja sam svoj kuhala niti pola sata, a što napravit stvarno nemam ideju, bojim se da ne bi bilo dobro dodat vodu, možda još jagoda pa još samo kratko prokuhat.

  5. #5
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Praksa me naučila da ne kuham koliko piše, nego da isprobavam Svakih par minuta ( nakon što se počne zgušnjavati), kapnem kapljicu vrelog pekmeza na hladan porculanski tanjurić i po brzini zgušnjavanja i konzistenciji, odredim da li mi je pekmez dovoljno kuhan ili ne.

    Da li si redovno skidala pjenu sa vrha? Uglavnom, da sam na tvom mjestu, ne bih više kuhala, ni dodavala jagode. Možda da otpišeš gubitak Nećeš biti ni prva, ni zadnja, koja je to doživjela. Ako možeš, pojedi tako gumasto, i kuhaj novo. I manje šećera. Dovoljno je pola kile šećera na kilo jagoda.

  6. #6
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    Bet otišlo je u otpis
    nemam živaca kemijati kad ne valja i gotovo
    ma prekuhao se, eto to je...

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Postovi
    8

    Početno

    ponekad se nije dobro držati slijepo recepta, a ponekad druge opcije ne postoje, netreba odstupiti ni pedlja.... ja dodam šećer po ukusu, ali, ipak ga malo pojačam, obzirom da ne dodajem konzervanse... da dodajem, zacijelo bih stavila manje šećera, jer mi u tom slučaju nebi bio neophodan kao čuvar pekmeza. U svakom slučaju, više sreće drugi puta.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •