Results 1 to 7 of 7

Thread: Upomoć!

  1. #1
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default Upomoć!

    Pravim đem od jagoda
    našla sam recept po kojem se oko 1 kg jagoda kuha sa 700 gr šećera oko sat vremena
    e sad, kad je bilo pri kraju ja sam to isključila i otišla za poslom
    kad se ohladilo dobila sam jednu gumenu smjesu od jagoda u obliku kalupa za lonac
    sad sam opet stavila lagano zagrijati i to se otapa
    što da učinim da to ne bude gumeno?
    ima li pomoći?
    jer kad ispem u teglice i to se ohladi opet će pogumeniti...
    Last edited by flopica; 11.06.2014 at 13:08.

  2. #2
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,295

    Default

    a da narežeš pa poslužiš ko gumene bombone

  3. #3
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    ahahhaha, pa drugačije se ni neće moći pojesti

  4. #4

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Samobor
    Posts
    1,053

    Default

    Definitivno predugo kuhano, ja sam svoj kuhala niti pola sata, a što napravit stvarno nemam ideju, bojim se da ne bi bilo dobro dodat vodu, možda još jagoda pa još samo kratko prokuhat.

  5. #5
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Praksa me naučila da ne kuham koliko piše, nego da isprobavam Svakih par minuta ( nakon što se počne zgušnjavati), kapnem kapljicu vrelog pekmeza na hladan porculanski tanjurić i po brzini zgušnjavanja i konzistenciji, odredim da li mi je pekmez dovoljno kuhan ili ne.

    Da li si redovno skidala pjenu sa vrha? Uglavnom, da sam na tvom mjestu, ne bih više kuhala, ni dodavala jagode. Možda da otpišeš gubitak Nećeš biti ni prva, ni zadnja, koja je to doživjela. Ako možeš, pojedi tako gumasto, i kuhaj novo. I manje šećera. Dovoljno je pola kile šećera na kilo jagoda.

  6. #6
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    Bet otišlo je u otpis
    nemam živaca kemijati kad ne valja i gotovo
    ma prekuhao se, eto to je...

  7. #7

    Default

    ponekad se nije dobro držati slijepo recepta, a ponekad druge opcije ne postoje, netreba odstupiti ni pedlja.... ja dodam šećer po ukusu, ali, ipak ga malo pojačam, obzirom da ne dodajem konzervanse... da dodajem, zacijelo bih stavila manje šećera, jer mi u tom slučaju nebi bio neophodan kao čuvar pekmeza. U svakom slučaju, više sreće drugi puta.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •