-
Ni u vrtićima Grada Zagreba posvojena djeca nemaju (ne bi trebala imati) zbog posvojenja prednost pri upisu prema Obavijesti o upisu za sljedeću pedagošku godinu.
Navedeno je da sljedeće kategorije ostvaruju prednost: "djeca: roditelja invalida Domovinskog rata, zaposlenih roditelja, samohranih roditelja, u udomiteljskim obiteljima, bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, iz obitelji s troje ili više djece, djeca u godini prije polaska u osnovnu školu, djeca roditelja koji primaju doplatak za djecu, koja imaju teškoće u razvoju ako postoje uvjeti za njihovu integraciju u redovite programe, te koja žive u težim socijalnim i zdravstvenim prilikama".
Dogodi li se u praksi zabuna, pa posvojenu djecu u nekom vrtiću tretiraju kao udomljenu djecu i daju im prednost, ne znam, možda je i to moguće. Ovo mi je palo na pamet jer sam i sama od jedne mame u parku čula da mi ne moramo brinuti oko upisa jer udomljena djeca imaju prednost. Očito nije razlikovala termine udomljenje i posvojenje, i vjerojatno joj nije bilo jasno da smo mi roditelji jednako kao i ona. Vjerujem da nakon mog objašnjenja više ne brka ta dva termina.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma