Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 103

Tema: Kvalitetna jela bez kuhanja

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kad mi je MM na brodu a mala jede u vrticu ja uglavnom zivim na raznim salatama...u njih trpam sve i svasta,od jaja,mrkve,paprika,avokada,cherry rajcica,sira...obavezno ubacim neki protein (ne uvijek meso),maloprije sam marinirala piletinu i sutra cu je ujutro prije posla samo ispec na grill tavi...te 3-4min stvarno ne smatram nekim kuhanjem...

a kad krenu balancane,zamjenit ce mi meso...
    najdraze mi ih je zarezati poprijeko svako 2cm i u te utore utisnuti mozzarellu i brdo bosiljka pa u pecnicu....mmmmm....

neki sam dan htjela napraviti popecke od tikvica (jer su mi dodijale leso) ali mi se nije dalo stati za spaherom pa sam tu smjesu (koju bi inace przila ko popecke) izlila u pleh za pite i ispekla u pecnici,super je ispalo!

ja u salatu sa kukumarima (odnosno tzatziki) stavljam sitno nasjeckani vlasac,jos mi je drazi od kopra! cesnjak samo zgnjecim da pusti sok pa izvadim,ne volim sitno nasjeckani...

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i ja bi rado jela svakojake salate, ali moji nisu bas obozavatelji pa na kraju moram kuhati..
    evo tu ima isto dosta ideja

http://forum.roda.hr/threads/56618-R...na-ljetna-jela

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a kad krenu balancane,zamjenit ce mi meso...
    najdraze mi ih je zarezati poprijeko svako 2cm i u te utore utisnuti mozzarellu i brdo bosiljka pa u pecnicu....mmmmm....

neki sam dan htjela napraviti popecke od tikvica (jer su mi dodijale leso) ali mi se nije dalo stati za spaherom pa sam tu smjesu (koju bi inace przila ko popecke) izlila u pleh za pite i ispekla u pecnici,super je ispalo!
    ja isto izmišljam svašta s tikvicama, a da nije prženje na ulju. Nedavno sam ih naribala i posolila, pustila da puste malo vodu, i u tu vodu umiješala palente, dodala 1 jaje, malo češnjaka, papra i maslinovog ulja. Ispadne malo rjeđa smjesa, ko proja s tikvicama recimo pa sam je izlila u kalupe za muffine, to mi se učinilo najzgodnije za ispeć

a koliko dugo ti se peče ta balancana s mozzarellom, ona je dakle u komadu, samo razrezana?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku

Obozavam filanu papriku, ali je meni taj umak pretezak (kod nas se radi zaprska). Mogu li te filane paprike ko i sarma bez zaprske?
    Mislim, znam da mogu napraviti bez zaprske, ali ima li kakva tajna oko pripreme (bez ribanog krumpira, zobenih pahuljica i slicnih dodataka)?
    ja ne stavljam zaprsku, samo kuham u passati. filam s mesom i rizom i zacinima. pred kraj kuhanja dodam ili origano ili bosailjak ili one neke zacine provanse. ako zelim gusci umak malo bolje ukuham.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto izmišljam svašta s tikvicama, a da nije prženje na ulju. Nedavno sam ih naribala i posolila, pustila da puste malo vodu, i u tu vodu umiješala palente, dodala 1 jaje, malo češnjaka, papra i maslinovog ulja. Ispadne malo rjeđa smjesa, ko proja s tikvicama recimo pa sam je izlila u kalupe za muffine, to mi se učinilo najzgodnije za ispeć

a koliko dugo ti se peče ta balancana s mozzarellom, ona je dakle u komadu, samo razrezana?
    tangerina, ja znam napraviti isto s palentom samo na ljedeci nacin. skuham palentu izlijem 1/2 u neku malo dublju posudu, na to preilijem izribane tikvice sa svjezim sirom i onda na to drugu polovicu palente. ostavim u frizideru da se ohladi, izrezem na kocke i serviram.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

spajalice, to su onda sirove tikvice?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, mogu se one i sirove jesti, ali ipak na njih stavis vrelu palentu pa ih ipak omekani.

no izmedju dva sloja palente moze se staviti i salsa s komadicima speka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

spajalice, to su onda sirove tikvice?
    Skuhaju se one taman dovoljno od topline palente, a sir se otopi.

Inače, tikvice se mogu jesti i sirove, na salatu. Moja djeca obožavaju salatu od naribanih zucchino tikvica, cherry rajčica i mozzarele (dodaje se svježi bosiljak, papar, sol i balsamico)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jučer sam stavila kiseliti drugu rundu ljetnih krastavaca (prvu je mlađi sin pojeo takvom brzinom da je nama ostalima jedva ostalo za probu):

U staklenku naguram dobro oprane mlade krastavce srednje veličine (duljine prsta, malo deblji - kornišoni su mi najbolji), grančicu kopra (po mogućnosti u cvijetu, ali nisam imala), komadić lovorovog lista i par zrna papra, pa zalijem zaljevom (mjera je za cca 2 staklenke, ovisno o faktoru punjenja, a ja ih naguram puno):

0,7 l tople vode iz bojlera (jedna staklenka)
    0,025 l morske soli (to je pola birtaškog štamprla - lakše mi je sol mjeriti na volumen nego vagati
    2 jušne žlice jabučnog ili vinskog octa - samo kao starter

To miješam dok se sol ne otopi (zato se koristi topla voda, brže se otapa) pa zalijem krastavce, staklenke pokrijem tanjurićem ili poklopcem "na labavo" i ostavim par dana na sunčanom prozoru da se ukisele. Treba im oko tjedan dana (nekad dulje, nekad kraće - ovisno o temperaturi okoline). Ispadnu više slani nego kiseli, ali jako su fini, bolji nego zimski krastavci u octu.

Kad su taman dovoljno kiseli, isperem ih hladnom vodom i stavim u zatvorenu posudu u frižider - mogu stajati oko tjedan dana ako se prije ne pojedu, ali kod mene obično planu čim su dovoljno kiseli.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nekih cca 45min..da,treba ti ostat u komadu,zarezes ju skoro do samog dna...
    bitna je sorta,bolje su one uze a produge, i naravno sa sto manje sjemena!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

neki sam dan htjela napraviti popecke od tikvica (jer su mi dodijale leso) ali mi se nije dalo stati za spaherom
    Maloprije sam napravila, ispržila i pojela popečke od tikvica u vrlo kratkom razdoblju pa sam se sjetila teme

Naribala sam tikvicu, razmutila jaje, nasjeckala mozzarellu, dodala integralno brašno, krušne mrvice, isjeckani češnjak, jako puno začina (svega po maaaalo: sol, kajenski papar, bijeli papar, kurkumu, bosiljak, origano, mažuran, sve što sam našla ) i pekla na tavi za palačinke na maslinovom ulju.

Sve skupa je bilo gotovo za tili čas.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 25.06.2014. at 12:45

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Maloprije sam napravila, ispržila i pojela popečke od tikvica u vrlo kratkom razdoblju pa sam se sjetila teme

Naribala sam tikvicu, razmutila jaje, nasjeckala mozzarellu, dodala integralno brašno, krušne mrvice, isjeckani češnjak, jako puno začina (svega po maaaalo: sol, kajenski papar, bijeli papar, kurkumu, bosiljak, origano, mažuran, sve što sam našla ) i pekla na tavi za palačinke na maslinovom ulju.

Ja radim slično, ali mi nije palo na pamet staviti mozzarellu unutra. Hvala na ideji!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Ja radim slično, ali mi nije palo na pamet staviti mozzarellu unutra. Hvala na ideji!

Gladne oči je ugledale u frižideru pa odlučila probati i stvarno je ukusno! I hladni su dobri!

Uz to dobro ide panceta, mileram, po želji.

Sljedeći put ću probati i sa zobenim pahuljicama, a imam još malo i heljdinih pa da ih potrošim.

U slast!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja imam multipraktik koji ima nastavak za ribez,pa sam tako danas naribala tikvice,mrkvu i korabu,umijesala mrvice,mazuran,origano,kurkumu i ispeci cu ih na teflonki bez ulja. Uz to umak od kukumara i kravljeg jogurta. Finoooooo!!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja bi na ovo vrijeme najradije jela kiselo zelje na salatu.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Radila sam paprike na pikulin nacin, u rolu. S tim da sam ja jos nalijala i vode do polovice paprika da ima vise umaka i umjesto puretine stavila domacu svinjetinu pa se nesto dulje kuhalo.
    Jako mi se svidio okus "juhe", a paprike su ko iz rajngle.
    Drugi dan je sve jos bolje bilo!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tikvice naribam, posolim i ostavim 5-10 minuta da puste vodu
    ocijedim rukama
    dodam 1-2 jaja (ovisno o kolicini tikvica), sve smuckam vilicom, dodam brasna tek toliko da poveze u smjesu (ako ima previse brasna, tikvice se "izgube")
    zlicom na vruce ulje, par minuta pecem i okrenem
    ne treba dugo stajati pokraj peci, stvarno je brzo gotovo (ukljucujuci pripremu)

super je uz salate, vrhnje, jogurt
    kao prilog nekom glavnom jelu, ili samo kao uzina/vecera...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja cu onda danas napravit LCHF verziju i umjesto brasna/mrvica uvalit zobene posije....taman mi ostalo mozzarelle od salate jucer....

samo,u mene nakon priganja slijedi 10-minutno ciscenje ploce od ulja..gdje mi pamet bila kupit crnu staklenu plocu..

fingertips, kako to bude na teflonki bez ulja,ne raspada ti se? smjesa mi ne zvuci kompaktno....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 25.06.2014. at 17:57

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I kod mene je crna staklena ploca, a przila sam takodjer na teflonki, mogla sam i bez ulja, ali nisam htjela, stavila sam malo maslinovog. Prevrtala sam palicom za palacinke. Nije se ljepilo i nista nije spricalo!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A bi se moglo to u pećnicu ubaciti?
    Ja mesne fasirance radim u pećnici...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nikad nisam probala, ali pretpostavljam da može, na masni papir…

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nikad nisam probala, ali pretpostavljam da može, na masni papir…
    Ma ne treba ti ni papir - frk u npr. Zenkerov kalup za torte ili bilo kakav pleh, pa narežeš:
    http://www.coolinarika.com/recept/ti...ukan-faze-2-4/

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Na drugoj temi sam stavila recept za pogačice, ali ću ga zakeljiti i ovdje, jer su jako ukusne, za par minuta su gotove (pod uvjetom da se tijesto nekim čudom samo zamijesilo ), mada s obzirom na sastojke ne spada u kvalitetna jela (ali spada u fiiina).

Pogačice:

70 dg glatkog brašna

*1,5 dl mlake vode

1 kvasac

1 prašak za pecivo

1 velika žlica vrhnja

1 dl ulja

sol po želji

Kvasac staviti u mlijeko s malo šećera da se digne.

Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti ga da se digne.

Razvaljati, izrezati i peći na srednjoj temperaturi na tavi za palačinke podmazanoj s malo ulja. Prevrtati palicom za palačinke.

Gotove su za par minuta.

*U receptu koji sam dobila nije pisala količina potrebne vode, samo da tijesto mora biti mekano. Procijenila sam da je optimalno 1,5 dl vode, ali ne morate se toga držati, ukoliko imate iskustva s odokativnom procjenom mekanog tijesta

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To je neka varijanta "ludog tijesta" u koje ide i prašak za pecivo i kvasac. Može se zamijesiti, pa držati u frižideru par dana i peći / pržiti po potrebi.

Ja za takve stvari (ali bez pp) ne koristim recept nego onak ofrlje - kako dohvatim.... Mojoj djeci su najmilije langošice, a to ti je sve više manje ista priča.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

To je neka varijanta "ludog tijesta" u koje ide i prašak za pecivo i kvasac. Može se zamijesiti, pa držati u frižideru par dana i peći / pržiti po potrebi.

Ja za takve stvari (ali bez pp) ne koristim recept nego onak ofrlje - kako dohvatim.... Mojoj djeci su najmilije langošice, a to ti je sve više manje ista priča.
    Ja se obično držim recepta k'o pijan plota

Evo, baš sam pogledala, imam recept i za ludo tijesto, u njega idu još jaja i jogurt.

A kad već gledam, pogledala sam i recept za omiljene kiflice (recept s dukatovog vrhnja) i najsličnije je tijestu za pogačice.

Nikad nisam čula za langošice, kako se to radi?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Langošice: http://www.coolinarika.com/recept/756789/

Inače, ovo je trebao biti topic o receptima bez kuhanja. I što sad? Navalili smo svi s receptima S kuhanjem, pečenjem, prženjem... ufff...

Pokušavam se sjetiti nečeg bez kuhanja, ali slaba korist - lijepo je Mojca rekla da bi na ovakvo kišno vrijeme najbolje pasalo kiselo zelje na salatu.

A sad odoh smisliti nešto ekipi za večeru - možda salatu od jaja s lukom i bučinim uljem. To uključuje samo kuhanje jaja.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

E, da, ljeti često napravim palentu, u vrelu ubacim komadiće feta sira i po vrhu polijem rastopljenim maslacem.

Volim i varijantu s jogurtom u koji dodam protisnuti češnjak (i opet zalijem maslom ).

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tnx, baš ću probati!

Inače, ovo je trebao biti topic o receptima bez kuhanja. I što sad? Navalili smo svi s receptima S kuhanjem, pečenjem, prženjem... ufff...
    Da, ali je to vrlo ograničeno, sve se skoro svede na salate; ovako smo se dotakli kuhanja, pečenja, prženja, ali koje zahtjeva vrlo malo vremena pa mislim da smo ipak od neke koristi

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Osim što tu ima odičnih stvari već napisanih koje često sama radim, moram s vama podijeliti još jedan salatni recept, možda meni najdraži ikad:

rikula+pileći file pržen na gril tavi i izrezan na komadiće+kruška+maslinovo ulje+med+aceto balsamico.

toliko je fino da to često radim i kao predjelo za fensi večere
    Posljednje uređivanje od Kloto : 25.06.2014. at 19:54 Razlog: tipfeler

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U Intersparu sam našla neke već oprane, zapakirane salate, što olakšava čak i pravljenje salate

Neku večer sam pomiješala doslovno svašta: ribani kupus, rikulu, matovilac, cherry rajčice, kukuruz, začinila maslinovim uljem, solju, acetom balsamicom, kajenskim paparom i to mi je bilo dovoljno za večeru.

Uz to bi pasala mozzarella ili neki drugi sir, a u salate volim umiješati i isjeckani češnjak.

Mogu se ubaciti i komadići prepečenca (kupljenog).

Ovo je bez kuhanja, a kvalitetno, jer sadrži sve: ugljikohidrate, proteine i masnoće (samo ne znam je li baš u dobrim omjerima ).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

[QUOTE=Peterlin;2637680]Langošice: http://www.coolinarika.com/recept/756789/

Pokušavam se sjetiti nečeg bez kuhanja, ali slaba korist - lijepo je Mojca rekla da bi na ovakvo kišno vrijeme najbolje pasalo kiselo zelje na salatu.

A sad odoh smisliti nešto ekipi za večeru - možda salatu od jaja s lukom i bučinim uljem. To uključuje samo kuhanje jaja.[/QUOTE

Samo dajte, kako je.ljeto počelo završiti ćemo na sarmama.
    Inače, ovaj recept imam pod nazivom mekike. Dala mi ga jedna Mađarica, to mi je jedan od prvih zapisanih recepata. Ali ga nisam nikad radila. A užasno je fino...

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Kako se radi ta salata?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ja cu onda danas napravit LCHF verziju i umjesto brasna/mrvica uvalit zobene posije....taman mi ostalo mozzarelle od salate jucer....

samo,u mene nakon priganja slijedi 10-minutno ciscenje ploce od ulja..gdje mi pamet bila kupit crnu staklenu plocu..

fingertips, kako to bude na teflonki bez ulja,ne raspada ti se? smjesa mi ne zvuci kompaktno....
    Kompaktna je,dodala sam i malo namocenih zobenih,one su povezale smjesu. A i ne pecem ih odmah,pustim da malo prezla upije i stisne. Okrecem lopaticom. Moze i u pećnicu,na pek papir.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pravim tikvice kao i Emily ili stavim u smjesu za palačinke, odlično.

Ali čitma sve ove sine recepte i ideje i mislim si, pa kaj to sve jedu i vaša djeca? Moja curica i ma 4 i pol i nema šanse da bi jela sve te salate, hranu punu začina itd. Jel vi koji imate manju djecu, nešto posebno im pripremite ili vam to sve jedu?

Mi često jedemo filet somića ( nema kostiju) u merkatoru dobivaju i to mariniram, paniram i moje dijete to u slast pojede. a brzo gotovo. i može se jesti i hladno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

miffy nisi jedina, moji jedu svašta al pola od nabrojanoga ne bi ni primirisali. Mislim da je velika razlika koje dobi su djeca jer u prosjeku starija djeca ipak jedu veći izbor namirnica.

A tek kad krenu različitosti: sinčić je pravi mesar, a Kćerkica više povrće-tip, uglavnom oboje trenutno vole "bijelo" (riža, tjestenina, mlinci, špecli s raznim umacima).A ja uopće nisam neki "bijeli" tip, ja volim "zdravo". MM je izraziti mesar kao i sin. I sad ti nas sve spoji. Ono što svi zajedno obožavamo su juhe i voće. Djeca i ja volimo ribu,a MM baš i ne (pojede al gunđa da je još gladan )

Inače, moji jako vole griz (radim ga na vodi, navika od dohrane dok još nisu konzumirali mlijeko) sa šumskim voćem, trešnjama ma bilo kakvo voće unutra, al moji su još mali i oni jedu i oko 17:30h a obavezno i pred spavanje oko 20-21h (a često imaju i neku malu užinu između dok smo vani i oni rolaju, voze bicikle...). Kad je lijepo vani smo sve do 21h pa jako ogladne.

I volimo prženice (pohani kruh) netko je već spomenuo, ili bez ičega ili sa sirnim namazom ili s pekmezom. I svježi sir s malo jogurta i vrhnja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

eh da to moj sin i MM obožavaju onu finu Argetinu pašteta od tune bez konzervansa i boja.

Zatim omlet, jaja s pršutom, slaninom, čajnom....uz čašu jogurta iz Veronike

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ooops sorry fulala topic ovo je bilo za one večere za klince ....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo ručak samo s furenjem, blanširanje tehnički nije kuhanje :

izvaditi sireve na sobnu temperturu, zakuhati vodu, pofuriti špinat ili blitvu, u tu vodu namočiti zobene pahuljice, izmrviti fetu i umiješati parmezan, malo papra i sitno ribanog češnjaka, poklopiti i ostaviti da nabubri.
    Ja sam stavila u male zdjelice pa okrenula na tanjur kao rižoto, servirala s jajem na oko, ali dovoljno je zasitno i samo.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

od nedavno radim popečke od svega, uvijek napravim količinu malo veću, daju se smrzavati, pečem ih na ulju na brzaka, ili ako ih se sjetim odmrznuti, onda ih pečem u rolu, dakle, popečke od svih vrsta povrća- nama najdraži popečki od graha. Pokušavam smanjiti količinu mesa u prehrani mojih ukućana, pa.. uglavnom, od graha zblendanog, uz dodatak trava, prezla i malo brašna, eventualno mekinja, kad dobijem željenu gustoću, radim pljeske. napominjem, ovi od graha su ekstra zasitni. U zadnje vrijeme, pogotovo kad je vruće, jedemo ih kao hambiće, sa puno salate i ostalog. Mljac!

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

e da, često, ali jako šesto radim zelene rezance od tikvice, odkad sam nabavila šiljilo za povrće, ma milina, treba probati... brzo, efektno, i vrlo ukusno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

žabica gdje si uzela to šiljilo ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel to ovo http://sirovahrana.hr/clanak/siljilo_za_povrce-1138

nešto slično tome ( bar ishod koji dobiš ) ima po plaevima recimo na Dolcu onaj čošak kod Bakice
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.07.2014. at 11:17

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pogledat ću , hvala ti
    ja režem ručno na trakice,
    ovo sam već gledala po TV,
    izgleda zgodno

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

naručila na netu, nije baš kao ovo na linku od jelene, ali, vrlo slično, isto oko 200 kn je bilo, prefino i zgodno. Nisam do tada jela sirove tikvice, ali sad ih bome tamanim

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E. voli tzv. "partizansku salatu - ne znam zasto ju tako zove, valjda zato sto je se zazeli kad je jaaaako gladna.
    Znaci povrce - paradajzi, krastavci, paprike u svim bojama, pa konzerva kukuruza, pa mozzarella ili u nedostatku iste Feta sir, masline crne i zelene... Jako je zasitna.

Ili salata caprese + toast.

Ili burek iz pekare + jogurt.

Ako radim "kratku" pastu s brzinskim paradajz-umakom, skoro pa uopce ne moram stajati kraj sporeta - pasta se sama skuha, a paradajz-umak radim tako da stavim kap maslinovog ulja, na njega cesnjak u prahu, pa passata od paradajza, zacini po zelji, i kad provrije samo prelijem preko paste, a to na plinu traje par minuta.

I da, u tim situacijama mogu npr. skuhati vise paste, staviti u frizider za drugi dan, pa tada pomijesati sa svjezim povrcem i zaciniti vinaigrette umakom, jogurt-umakom, umakom s malo majoneze....

Ili takodjer pasta, pa umak vrhnje + tuna, prelijes i gotovo.

Svaki rostilj je super jer ga ne radim ja

I tako to. Dopisem kad se sjetim.
    Posljednje uređivanje od Elly : 03.07.2014. at 08:35

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inace ne jedemo toliko tjestenine, ali moja E. bi crkla da nema paste barem 2 puta tjedno... Ak' postoji smajlic koji usrkava spagete, taj je za nju.
    Posljednje uređivanje od Elly : 03.07.2014. at 08:37

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo mi smo danas skuhali kupljene torteline , ostavili u loncu malo vode i umutili brašno od graška prokuhali 3 min,začinili maslinovim uljem i češnjakom i prelili preko tortelina sa sirom
    paradajz salata- cijeli ručak 15 min+ od stavljanja lonca na štednjak do dobar tek.
    Posljednje uređivanje od pikula : 03.07.2014. at 15:15

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    eh da to moj sin i MM obožavaju onu finu Argetinu pašteta od tune bez konzervansa i boja.

Zatim omlet, jaja s pršutom, slaninom, čajnom....uz čašu jogurta iz Veronike
    ali argeta koju mi isto volimo ima pojačivače okusa

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Izlivač sa tikvicama je izvrstan, a ne zahtijeva stajanje nad tavom kao popečci.
    Dakle napravi se smjesa od brašna i vode, gušća od smjesi za palačinke, ali dovoljno rijetka da se može izliti iz posude u tepsiju (zato se zove izlivač). U smjesu dodati malo ulja, jedno jaje (a može i bez jajeta), soli, papra, naribati tikvice i staviti da se peče na cca 180. Kad se stvori rumena kora, izlivač je gotov. Neka vas ne buni ako bude mljeckav u sredini, to je od vode iz tikvica.

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Tabouleh mi je ljeti izvanredan. Radim ga sa sitnim bulgurom, sitno nasjeckanim krastavcima, rajcicama, puno persina, mentom, limunovim sokom i maslinovim uljem. Nema kuhanja jer samo bulgur prelijem vrelom vodom iz kuhala i pokrijem dok ne nabubri, ohladim i dodam druge sastojke.
    Kad imam vremena ispecem tortille, pa onda par dana slazemo hladne wrap sendvice s avokadom, ili vec sto imamo u hladnjaku.

Cesto kupimo pecenu piletinu s rostilja, jer je preukusna i ispadne gotovo jeftinija negoli sirovo pile. Od tog pileta radimo hladne salate, sendvice i sl.

Melisa obozava popecke od tikvica, samo ih ja ne przim, nego stavim u pecnicu. To je recimo iznimka ljeti od inace nekuhanih jela koje cesto radimo. Nesto sto ona obozava je haydari - labne (cijedjeni gusti jogurt) sa suhom mentom, jede ga kao desertic. Opcenito klinci ovdje jedu bas puno jogurta, i cesto im je to cijela vecera, jogurt i neko voce.

Za muza i sebe za veceru cesto samo poslozim `umami` tanjure - slane incune, suhe rajcice, komad sira i krastavac.
    U biti, cak i kad kuhamo to bude jako kratko. Za kuhana jaja treba jako malo vremena, kao i za pirjano povrce ili tjesteninu. Riba se isto spremi na grilu za 10 minuta. Da se prezivjeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •