x
puno toga ružnoga ima u nogometu.
i politike, i nasilja, i korupcije i namještanja i suludih novaca i moćnih pojedinaca i rasizma protiv kojeg se FIFA svesrdno, al bezuspješno bori...
al s druge strane tu je igra, igra koja je nepredvidiva, igra u kojoj david može pobijediti golijata, ljepota nepredvidivih poteza koji se pamte...a kad se razvije priča - u 43-oj minuti polufinala lige prvaka prije 10 godina, kad je sudac... :D
igra za koju je dovoljna jedna obična lopta i četiri kamena, koja se može igrati na svakoj ulici svijeta i koja pruža neizmjernu sreću na licima milijuna klinaca koji sanjaju o svojim idolima. koji su isto tako bili klinci u siromašnim četvrtima milijunskih gradova. tu je i fair play, prekrasni potezi velikih igrača, uvažavanje napora drugih, pružanje ruke...svi su isti na terenu.
nama ni iz džepa ni u džep, al recite, pa ko može, u ovim šugavim vremenima, toliko ljude razveseliti osim - nogometa? bosance, npr?
i onda nam razno razni cinici pokušavaju umanjiti veselje.
ma ima nešto skroz rokersko u nogometu, ne znam objasniti, al osjećam lol
uostalom, onaj tko nikada nije bio na tribinama, teško može razumijeti i nogomet i navijače. nekako slutim da je mojca jedna od tih
a ovo prvenstvo još prate moja dva najnajdraža novinara...ma - bolje ne možeuostalom, čak mislim da su njihovi tekstovi djelomice i zaslužni da volim nogomet
![]()
http://tacno.net/novosti/novinarski-...vica-i-lucica/

a od tih "izama" smo eventualno feministi