još jedan nogometni detalj
živim, jel, u gradu u kojem se obožava Hajduka. Iako svi, pa čak i ja, znaju da je Hajduk božesačuvaj. Al ajde se usudi reći da svijet ne bi propao kad bi grad prestao posuđivat pare Hajduku i kad Hajduk više ne bi postojao. I da je Split postojao 1600 godina prije Hajduka. Mlado i staro, pred najgluplju utakmicu Hajduk protiv Mrduša donja, pjeva "kad umrem zamotan u bilo na Poljud odnesite mi tilo". A kad vidim te mlade torcidaše sa zidića koji jedva čekaju potuć se sa policijom... ma to je sve za milijun i jednu sociološku studiju, i od svake bi ti došlo plakat.
i onda je Hajduk slavio sto godina i stvar je postala još gora. Grad je bio "okićen" nekakvim toaletnim papirom i kičastim grafitima kojih se još nismo riješili. Nisam se mogla nažugat dovoljno.
I onda tu večer oni naprave takvu bakljadu (a ni baklje ne volem) da je i meni namćoru srce zatreperilo. oko najgluplje stvari na svijetu, napravili su stvarno nešto veličanstveno. I vjerujem da svi ljudi iz ovoga grada jako dobro pamte gdje su bili tu večer, i da će to pamtiti cijele živote. To je ispala jedna od malo stvari koja nas sve spaja.