Pozdrav dragim mamama!
Ja vas molim za savjet, moja bebolina se još nije rodila, trebala bi uskoro, ali ja već planiram njenu dohranu na veliko (naravno, nakon što ću ju 6 mjeseci dojiti)!
Situacija je slijedeća, imam veliki vrt, strogo bez ikakvih umjetnih gnojiva ili špricanja, i u njemu:
blitva, špinat, batat, mrkva, koraba, cvjetača, brokula, mahune, grašak, kupus, kelj, paprika, rajčica, cikla, krastavci, grah, komorač, poriluk i još po nešto.
Također, imam veliki voćnjak sa jabukama, višnjama, nektarinama, marelicama, kruškama koji također nije tretiran.
Ono što mene brine jest kako koje povrće i voće mogu pospremiti da očuva svoju vrijednost na slijedećih 6 mjeseci, jer će dohrana krenuti usred zime i ne želim joj kupovati povrće i voće iz supermarketa, puno pesticida i tko zna čega sve ne!
Konkretna pitanja su da li se svo to povrće može samo smrznuti, pa čak i špinat i blitva? Ili da sad već napravim kašice i njih spremam? Da li voće mogu pospremiti kao kompote, pa kad dođe vrijeme isperem i napravim kašicu? Kako sa ciklom, da radim sok ili da onako kuhanu i ukiseljenu kao zimnicu?
Svi savjeti su dobrodošli.. HVALA!