- Forum
- Prehrana
- Dohrana
- Pomoć, vrt pun bio povrća, voćnjak voća, a dohrana tek za 6 mj! Kako uskladištiti?
-
Pomoć, vrt pun bio povrća, voćnjak voća, a dohrana tek za 6 mj! Kako uskladištiti?
Pozdrav dragim mamama!
Ja vas molim za savjet, moja bebolina se još nije rodila, trebala bi uskoro, ali ja već planiram njenu dohranu na veliko (naravno, nakon što ću ju 6 mjeseci dojiti)!
Situacija je slijedeća, imam veliki vrt, strogo bez ikakvih umjetnih gnojiva ili špricanja, i u njemu:
blitva, špinat, batat, mrkva, koraba, cvjetača, brokula, mahune, grašak, kupus, kelj, paprika, rajčica, cikla, krastavci, grah, komorač, poriluk i još po nešto.
Također, imam veliki voćnjak sa jabukama, višnjama, nektarinama, marelicama, kruškama koji također nije tretiran.
Ono što mene brine jest kako koje povrće i voće mogu pospremiti da očuva svoju vrijednost na slijedećih 6 mjeseci, jer će dohrana krenuti usred zime i ne želim joj kupovati povrće i voće iz supermarketa, puno pesticida i tko zna čega sve ne!
Konkretna pitanja su da li se svo to povrće može samo smrznuti, pa čak i špinat i blitva? Ili da sad već napravim kašice i njih spremam? Da li voće mogu pospremiti kao kompote, pa kad dođe vrijeme isperem i napravim kašicu? Kako sa ciklom, da radim sok ili da onako kuhanu i ukiseljenu kao zimnicu?
Svi savjeti su dobrodošli.. HVALA!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma