Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: kad mandule postanu kritično... frka me :/

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno kad mandule postanu kritično... frka me :/

Sve je počelo prije desetak dana pretragom na Suvagu, bera testom i timpanogramom, oba testa loša, timpano tip C a bera pokazuje nagluhost... poslani smo na orl u bolnicu da ga tamo pregledaju međutim termin smo dobili tek 9.7. U međuvremenu mali je zakurio, ima jaku upalu grla i lijevog uha, non stop diše na usta iako nema šmrklje u njemu...ne jede ništa, bezvoljan je, slab i blijed. tipična ona adenoidna faca koju imaju klinci sa velikom trećom mandulom... Brine me to što su se ti simtpomi pojavili baš jako izraženo u zadnjih tjedan dana, a ja sam mu posvjetlila bateriijicom u nos i vidjela da ima skroz pri korijenu nosa unutra kao neku izraslinu, možda polip? ne znam ni sama... uglavnom, bojim se da mi se dijete ne uguši i šta da radim... u kojim slučajevima da idem hitno na orl? Jesu li nekome hitno operirali mandule, ono u roku dva tj, jer vidim da se čeka i po nekoliko mjeseci?

brinem se baš :/

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je počelo prije desetak dana pretragom na Suvagu, bera testom i timpanogramom, oba testa loša, timpano tip C a bera pokazuje nagluhost... poslani smo na orl u bolnicu da ga tamo pregledaju međutim termin smo dobili tek 9.7. U međuvremenu mali je zakurio, ima jaku upalu grla i lijevog uha, non stop diše na usta iako nema šmrklje u njemu...ne jede ništa, bezvoljan je, slab i blijed. tipična ona adenoidna faca koju imaju klinci sa velikom trećom mandulom... Brine me to što su se ti simtpomi pojavili baš jako izraženo u zadnjih tjedan dana, a ja sam mu posvjetlila bateriijicom u nos i vidjela da ima skroz pri korijenu nosa unutra kao neku izraslinu, možda polip? ne znam ni sama... uglavnom, bojim se da mi se dijete ne uguši i šta da radim... u kojim slučajevima da idem hitno na orl? Jesu li nekome hitno operirali mandule, ono u roku dva tj, jer vidim da se čeka i po nekoliko mjeseci?

brinem se baš :/
    Meni bi ovo bilo dovoljno da odem, za početak, u pedijatra.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bi ovo bilo dovoljno da odem, za početak, u pedijatra.
    ah to sam valjda izostavila. naravno da smo bili... tri dana je jako imao temperaturu, danas mu je 4.dan klavocina.... pribavili uputnice za orl ali me izluđuje to što konstantno diše na usta a termin do pregleda nam je još dalekooooo :///

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

je li imao više upala uha prije ove sada?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    je li imao više upala uha prije ove sada?
    da.. I po dvije tri u mjesecu.... U biti zbog njegovog nerazvijenog govora (jako jako malo,prica gotovo nista a ima 28 mj) krenuli smo u obradu na suvag da bi se sad na zadnjoj kontroli uspostavilo da ne cuje dobro i to najvjerojatnije zbog tih silnih upala... Ali sad se stanje bas bas pogorsalo gotovo stalno dise na usta (

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Normalno je da pri upali uha diše na usta. Ne postoje "3 upale uha mjesečno" nego je to sekret koji je stalno prisutan u srednjem uhu, a anitibiotik ga ne može istjerati. Bilo bi ga dobro izvaditi iz vrtića ako ide, a do pregleda otorinca s pedijatricom dogovoriti standardnu proceduru da se eventualno taj sekret "istjera": 5 dana Operil ili Olynth u nos 3x dnevno, više puta dnevno ispirati nos, te Fluimukan 3 tjedna u kontinuitetu. Nakon Operila /Olyntha nastaviti sa špricanjem hipertonične otopine. Ja naravno nisam liječnik, samo pišem proceduru koje je moje dijete uvijek prolazilo kroz 3 godine upala uha u nizu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

slažem se sa čokoladom, govorim iz iskustva
    plus što bih dodala te 3 nedelje dok se pije mukolitik nije loše dva puta dnevno grejati uši (nekim termoforom ili najbolje zepter lampom ako imate od koga da pozajmite) i inhalirati dete na običan fiziološki rastvor

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel ste bili na svetom duhu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Od hrane - ako neće ništa jesti, možda može nešto piti, nešto hranjivo...

Moja djeca su voljela piti na slamku:
    - juhe (blaženi štapni mikser)
    - frape od banane
    - kakao

Ali ne nadaj se previše, ako je bolestan, ne može jesti.

Jeste li obavili pregled orl i dogovorili operaciju? AKo jeste - tamo idi pitati što sad treba...

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

potpis na čokoladu!

ako si ipak zabrinuta i pogorša se tijekom vikenda, vodi računa da Klaićeva nema otorinca u hitnoj službi
    znam da ga ima Rebro, za ostale bolnice nisam sigurna...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Neli prvotno napisa Vidi poruku
    potpis na čokoladu!

ako si ipak zabrinuta i pogorša se tijekom vikenda, vodi računa da Klaićeva nema otorinca u hitnoj službi
    znam da ga ima Rebro, za ostale bolnice nisam sigurna...
    Ima i Merkur, ali treba ići na odjel jer ambulanta ne radi. Iskusili smo to.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

danas je bolje ali počeo je kašljati i počeo mu je curiti nos.... izgleda da se polako čisti sav nakupljeni sekret. dajem mu med, limun, i propolis, čistimo nos, pijemo još antibiotik..... počeo je ponovo nešto brbljat što znači da su mandule ipak malo bolje....

na sv duh idemo tek 9.7. na pregled kod dr Parazajdera gužve su ooogromne i dugo se čeka :///

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

danas je bolje ali počeo je kašljati i počeo mu je curiti nos.... izgleda da se polako čisti sav nakupljeni sekret. dajem mu med, limun, i propolis, čistimo nos, pijemo još antibiotik..... počeo je ponovo nešto brbljat što znači da su mandule ipak malo bolje....

na sv duh idemo tek 9.7. na pregled kod dr Parazajdera gužve su ooogromne i dugo se čeka :///
    Ako uzima antibiotik, daj djetetu probiotik u kapima. Potpuno je svejedno koji (Prolife ili Biogaia ili neki drugi...) u intervalima IZMEĐU antibiotika i koliko je moguće na prazan želudac.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima i vinogradska, ali i sveti duh hitnu

usput možda te je naručila kod parazajdera samo radi toga jel on jedini ugrađuje i cjevčice.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

može li se treći krajnik vidjeti golim okom u nosnici, duboko.... jeer moje dijete definitvno ima nešto... :/ sad sam još više isprepadana ;(

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

zašto se mučiš? ideš u utorak orl-u, nikakvo nagađanje, paničarenje i zavirivanje u nos neće pomoći (3.krajnik se ne vidi golim okom).

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Obavili oregled kod dr marna iz klaiceve.... Doktor super, mali je urlao ko lud ali je dr bio smiren i obavio sve sto treba... Moramo vaditi sva tri krajnika ali tek sa navrsene tri godine a to je za 8 mjeseci. Timpanogram je bio c danas a nagluhost po nalazu nije jako strasna ali dovoljna je da smeta u govoru i komunikaciji.ono sto je imao u nosnici dr mu je odstranio na pregledu to je neka nakupnina na sluznici.... Kaze da bi se sluh trebaao poboljsati nakon operacije, ali meni je to strasno dugo za cekati jer on nis ne prica... :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kaj si odlučila hoćeš li sveti duh ili te on naručil u bolnicu?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Marn je rekao da se jako dugo čeka kod njega za operaciju a i da ga ne bi prije treće g operirao, i da bi taman tak negdje i došli na red, dao mi je br telefona od sestre da ga naručim na operaciju. da mali nije nagluh i da ima bar neki rječnik, ne bi mi uopće bio problem toliko čekati ali on ne čuje dobro i ne priča. s obzirom da imam i termin na sv duhu ići ću i tamo da čujem njihovo mišljenje možda bi ga oni prije operirali.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

8 mjeseci sa ovakvim zaštopanim uhekima i ogromnim mandulama misim da je previše za njegov razvoj govora....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jesi li pitala za otovent balone, možda bi to kaj pomoglo, jel pričal kaj o žvakanju, moru i sl?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne. čim je vidio mandule rekao je to sve mora van... čak ni cjevčice nije spomenuo već samo mandule. njemu su ti ove dvije naprijed ooogromne jedva guta gotovo da zatvaraju grlo. ima zamućene bubnnjiće od česti upala i jako su slabo pomični. ma, tak sam jadna ( jedva čekam da viidm kaj će ovi na sd reći

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel normalno da pojacano kaslja od fluimukana??? Cijedi se na sve strane a tek drugi dan mu dajem,,, i iz usiju se cijedi zuta tekucina

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jel normalno da pojacano kaslja od fluimukana??? Cijedi se na sve strane a tek drugi dan mu dajem,,, i iz usiju se cijedi zuta tekucina

Da. Normalno je i poželjno. Fluimukan razrijedi sluz koju dijete onda lakše izbaci. Prije mu je sva ta skorena sluz bila "zabetonirana", a to sve mora izaći van da bi se očistili dišni putevi. Nek ne spava na leđima da mu se ne cijedi u grlo. Najbolje bi bilo na boku.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

danas smo obavili pregled kod dr Parazajdera na Sv Duhu. prekrasan doktor iskreno dojmio me se vie nego dr Marn. kaže dr ovako... on bi njemu izvadio sada samo treću mandulu i stavio cjevčice, jer je pod hitno potrebno djetetu olakšati disanje i sredit sekret u ušima. Problem je što nalaz bere sa suvaga ne potvrđuje točno mjesto oštećenja sluha pa doktor kaže da to sve može biti posljedica upala, ali i ne mora, može biti da i od rođenja malo slabije čuje, ali da sekret i ovo stanje sada svakako pogoršava cijelu situaciju. idemo još jednom ponovit audiološke pretrage a onda s tim nalazima dogovaramo termin operacije koji će biti na jesen. kaže da je jako gužva ali da kad je u pitanju djetetov sluh zamjenit termin njegove operacije sa nekim kome treba estetska op nosa :D predivan doktor. na jesen operacija, već sam dobila popis što se sve radi koje pretrage trebamo.... za ove dvije mandule kaže da jesu jako veelike, ali da ih sada ne bi još dirao

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je on je malo drugačiji ali ni marn nije loš, onda si odlučila?

kaj od audiologije te traži to češ raditi na svetom duhu?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi testove sluha radimo na Suvagu. Beru odnosno evocirane slušne potencijale, audiogram i timpanometriju. tako da, u slučaju da mu ostane oštećenje, tamo dogovaramo daljnju rehabilitaciju i slušni aparatić ali...daj Bože da nebu trebalo . da odlučila sam na op da idemo na sv duh,. nije Marn loš ali me Parazajder oduševio svojim jednostavnim pristupom i ljubaznošću. i mali je bio puno bolji kod njega.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

stvar je u tome da je Luki bera odnosno evocirani potencijali pokazala oštećenje sluha na lijevom uhu i nitko na suvagu niti od ovih svih otorinaca ne može zaključiti je li to oštečenje posljedica čestih upala, ili je to nastalo tokom djetinjstva ili u toku poroda, ne znamo ali u ušima ima puno tekućine i sve je zamućeno. :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod njega nisi radila timpanpgram?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kod njega nisi radila timpanpgram?
    ne. nije nam radio. pogledao je bubnjiće i rekao da su zamućeni, pogledao nalaze sa suvaga, i napisao mi da krajem ljeta sve napravim opet na suvagu i obavezno timpanometriju, i dođem s tim nalazima na dogovor za operaciju.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

timpano nam je siječnju bila A (bio je 5.dan na klavocinu tad),, sad je bila krajem svibnja krivulja C, a kod Marna krivulja B.... :O

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene traži da ima svježi timpo od tog jutra

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

stvar je u tome da je Luki bera odnosno evocirani potencijali pokazala oštećenje sluha na lijevom uhu i nitko na suvagu niti od ovih svih otorinaca ne može zaključiti je li to oštečenje posljedica čestih upala, ili je to nastalo tokom djetinjstva ili u toku poroda, ne znamo ali u ušima ima puno tekućine i sve je zamućeno. :/
    PRobaj pronaći nalaze iz rodilišta - to nemaš ti, ali možda imaju u bolnici gdje si rodila. O ovome se radi (mislim da se to standardno radi SVAKOM djetetu i da tvoje dijete nije prošlo, ti bi to znala): http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/182/

Naime, radi se slušni probir za svako dijete. Da je već tada imao loše rezultate, vjerojatno bi te upozorili, tako da ja vjerujem da je loš bera nalaz ipak dobrim dijelom posljedica upala. Možeš i svog pedijatra pitati - nek nazove rodilište da vidi može li se ući tim nalazima u trag. Ne znam da li to čuvaju. Ako je bilo sve u redu, možda ne čuvaju... nemam pojma.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    PRobaj pronaći nalaze iz rodilišta - to nemaš ti, ali možda imaju u bolnici gdje si rodila. O ovome se radi (mislim da se to standardno radi SVAKOM djetetu i da tvoje dijete nije prošlo, ti bi to znala): http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/182/

Naime, radi se slušni probir za svako dijete. Da je već tada imao loše rezultate, vjerojatno bi te upozorili, tako da ja vjerujem da je loš bera nalaz ipak dobrim dijelom posljedica upala. Možeš i svog pedijatra pitati - nek nazove rodilište da vidi može li se ući tim nalazima u trag. Ne znam da li to čuvaju. Ako je bilo sve u redu, možda ne čuvaju... nemam pojma.
    prošao je on taj test u rodilištu, piše na otpusnom pismu. čak sam više frke imala sa starijim sinom koji taj test nije tada prošao, jer mu je u uhekima ostalo plodne vode. dakle,. malom je oštećen sluh od upala uha, neadekvatno lječenih, ne vjerujem da bi samo tako izgubio sluh mada sam čitala da su oštećenja sluha moguća do treće godine života ako je to tako genetski uvjetovano. dosta nas znaju pitat doktori ima li u obitelji kakvih oštećenja sluha ali zaista nema.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mene traži da ima svježi timpo od tog jutra
    i ja sam mislila da će nas poslati, ali bili smo popodne pa možda zato? nemam pojma vidio je i na pregledu da su bubnjiči zamućeni.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

prošao je on taj test u rodilištu, piše na otpusnom pismu. čak sam više frke imala sa starijim sinom koji taj test nije tada prošao, jer mu je u uhekima ostalo plodne vode. dakle,. malom je oštećen sluh od upala uha, neadekvatno lječenih, ne vjerujem da bi samo tako izgubio sluh mada sam čitala da su oštećenja sluha moguća do treće godine života ako je to tako genetski uvjetovano. dosta nas znaju pitat doktori ima li u obitelji kakvih oštećenja sluha ali zaista nema.
    Pa super! To je dobar znak.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa super! To je dobar znak.

ma sve je bilo kod njega u redu do kojih 15 mjeseci. tada su počele upale uha i dijete se jednostavno ugasilo. i tada je pričao mama baba i papa i ostao na toj razini. sjećam se da sam ga jednog dana dozivala jer se doslovno ponašao autistično, sjedio na podu i vadio igračke iz kutije ja ga zovem dozivam on ne trza!! odem kod pedijatra ona ne vidi nišš ne vidi upalu, kaže vjerojatno ima poremećaj pažnje ili vas ignorira.... tako prođe par mjeseci dok ga nije pogledala neuropedijatrica na goljaku i ona nas je prva uputila testirat sluh. pišem sve ovo u nadi da će netko tko sumnja na autistični spektar kod tak malog djeteta prvo ići gledati sluh!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma sve je bilo kod njega u redu do kojih 15 mjeseci. tada su počele upale uha i dijete se jednostavno ugasilo. i tada je pričao mama baba i papa i ostao na toj razini. sjećam se da sam ga jednog dana dozivala jer se doslovno ponašao autistično, sjedio na podu i vadio igračke iz kutije ja ga zovem dozivam on ne trza!! odem kod pedijatra ona ne vidi nišš ne vidi upalu, kaže vjerojatno ima poremećaj pažnje ili vas ignorira.... tako prođe par mjeseci dok ga nije pogledala neuropedijatrica na goljaku i ona nas je prva uputila testirat sluh. pišem sve ovo u nadi da će netko tko sumnja na autistični spektar kod tak malog djeteta prvo ići gledati sluh!!!
    Pa da, to su i meni rekli odmah u startu, ali naše dijete je pokušavalo komunicirati, samo na svoj način, a ne govorom. Ovu fazu gašenja, odnosno izrazito loše komunikacije, imao je prve vrtićke godine kad je samo stajao ko drvena Marija i zahvalna sam vrtićkoj teti koja mi je prva rekla da možda ne čuje.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čitala sam da nakon operacije trećeg krajnika mogu se povećati još više ova dva naprijed? toga me strah, jer njemu su ta dva isto ogromna... joj meni se tak čini da ćemo mi vadit i ta dva iduće godine ....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čitala sam da nakon operacije trećeg krajnika mogu se povećati još više ova dva naprijed? toga me strah, jer njemu su ta dva isto ogromna... joj meni se tak čini da ćemo mi vadit i ta dva iduće godine ....
    Nemoj toliko brinuti ni strahovati....

Prije operacije mandula rade se krvne pretrage, ekg i mislim pregled pluća (više se ni ne sjećam) i tek onda se donosi odluka što će se rezati, da li će se rezati i kada. Meni su nakon krvnih pretraga rekli da nema govora o uklanjanju samo treće mandule kod djece nego da odmah ide sve. To nije pravilo za svako dijete. Reći će doktor reći što treba dalje...Oni to kroje po mjeri. Nisi zanemarila zdravlje svog djeteta. Znam da je teško čekati dok se to ne riješi, ali sad ste pri kraju.

Ušli ste u sustav, sad si našla doktora čiji pristup ti se sviđa i kojem je tvoje dijete na pregledu mirno - idite dalje korak po korak. I nemoj previše brinuti, to nije dobro ni za tebe ni za dijete. Našla si pravoga i sad odradite prvo ovo što je rekao, pa će se vidjeti što dalje. Nema ni doktor kristalnu kuglu. Pa ako malecki bude morao i iduće godine na operaciju, nema veze - ići će. Kod uklanjanja treće mandule dijete ti odmah ide doma, isti dan. Kad uklanjaju dvije "redovne" mandule, to znači da mora prespavati u bolnici jednu noć, možda i dvije. Lakše će biti ako bude godinu dana stariji. A cjevčice bi trebale riješiti problem sluha. Držim fige da sve bude dobro. Pitaj doktora sve što te zanima, uz malo sreće sve će ti čovjek objasniti.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koliko svježi moraju biti nalazi prije operacije... imamo za obaviti krvnu sliku, krvnu grupu i rh faktor, internistu ekg i pregled pluća i anesteziologa.... mogu li sad tokom ljeta barem krvnu grupu izvaditi? doktor mi je dao sve napisano već što od pretraga treba ali mi nije još dao točan datum operacije, početkom rujna imamo pretrage na suvagu koje isto nosimo njemu i onda dogovaramo termin...

gdje ima EKG i dječji internist? u zg?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ekg i internist u klaićevoj, i anesteziolog ( taj bi nalaz trebao bit ćim friškiji, ja sam radila dan orije prijema u bolnicu), mislim da krvni nalazi su ok do 2 tjedna starosti ali pitaj kolko smiju bit.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znate li možda nekog kome su upale uha trajno oštetile sluh i da li u tom slučaju pomaže slušni aparatić??

gledam i nakon operacije onu tamniju varijantu... znam da nije dobro misliti crno ali ovakvo stanje sa ušima vučemo već skoro 2 godine :/ danas mu je iz uha iscurila žuta tekućina, i u lijevom uhu ima bijelu naslagu, koru nečeg... nema temperaturu ni ništa, jel da ga ovedem doktoru? stalno mu uheka curkaju, tekućina. jedva čekam jesen da mu bar malo olakšamo sa cjevčicama

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda se nekaj pokrenulo od fluimukana, jel još na njemu, kaj je parazajder reko na to.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moze se dijete rodiri kao normalno cujece dijete, a onda da postupno pod utjecajem genetike sluh pocne slabiti.
    ne mora biti vezano uz upale uha , nego uz genetiku.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I to ne mora imati veze sa malcem od ive, samo napominjem da je i ovo gore moguce.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Moze se dijete rodiri kao normalno cujece dijete, a onda da postupno pod utjecajem genetike sluh pocne slabiti.
    ne mora biti vezano uz upale uha , nego uz genetiku.

znam da i to može biti. ja imam osjećaj da je on u jednom trenutku jako oglušio ali da mu se sluh počeo vraćati. imam osjećaj kao da sad bolje čuje nego prije recimo godinu dana....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

možda se nekaj pokrenulo od fluimukana, jel još na njemu, kaj je parazajder reko na to.
    pije fluimuikan već drugi tjedan.... ništa se ne žali da ga uho boli, nema temp, ne plače, mislim da se uheko čisti.... unutra mu vidim neku bjelkasto žutu koru mislim da mu curi nakupljena tekućina.- smrdljiva i ljepljiva. fuj.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Iva, slučajno sam čula našu pedijatarku kako objašnjava jednoj mladoj mami da su bele naslage u uhu njene ćerkice zapravo gljivice, od puno antibiotika (maloj su se upale stalno ponavljale kao kod vas). E, sad, da li je i kod vas tako, ne znam, uglavnom, po pedijatarki, gljivice su dosadne ali ne naročito opasne, tj. ne škode sluhu.
    Ja vam od srca želim da se sa cevčicama stanje naglo poboljša.
    Ja sam sa sinom imala samo donekle sličnu situaciju, dobio je cevčicu sa 2 godine, hitno, u toku prve u životu (!), ali izuzetno jake gnojne upale uha, jer njemu recimo uho nikako nije curilo, a bolje bi bilo da jeste, jer gnoj nikako nije mogao napolje.
    Prošlo je nekih 8 meseci od tada, cevčica je sama ispala 6 meseci nakon operacije, i dete od ugradnje do sad nije imalo nijednu upalu uha (ali nije ih imao ni ranije).
    Uglavnom, moja iskustva sa "nošenjem" cevčice su baš pozitivna, iako sam u prvom momentu bila šokirana, kako, zašto, ali sama anestezija i ugradnja traje kratko-oko pola sata, buđenje iz anestezije je dobro podneo, naše bolničko osoblje je stvarno bilo ok i mahom ljubazno i pažljivo, a cevčica ne zahteva ništa osim što u uho ne sme ući voda. Jedino što ti ne mogu reći ništa o analizama pre operacije jer smo mi već bili primljeni u bolnicu, pa su sve analize odrađene tamo jer se vodio kao hitan slučaj.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •