Ocajna sam. Dobila sam nalaz od krvi kaj sam vadila za hepatitis b i c. Uglavnom neka vrijednost hcv ag ab mi pise pozitivno. Onda sam isla na google i po njemu ja imam hepatitis c ne znam kako...i sad sam u komi
Ocajna sam. Dobila sam nalaz od krvi kaj sam vadila za hepatitis b i c. Uglavnom neka vrijednost hcv ag ab mi pise pozitivno. Onda sam isla na google i po njemu ja imam hepatitis c ne znam kako...i sad sam u komi
Domy , hajde pusti internet.
uzmi sve svoje nalaze i neka lijecnik koji se razumije u problematiku sve pogleda.
Jetreni enzimi o kojima si pisala , i sad ova tema , bilo bi vrlo neozbijno bilo sto
napisati jer nitko cak nije niti vidio tvoje nalaze , a jos manje se razumije u problematiku.
Hajde nemoj ocajavati , daj prvo da netko vidi SVE nalaze i uzme anamnezu, pa da onda vidite u cemu je problem i kako se nositi sa tim ( ako bude potrebno).
Domy, dr. opće prakse će znati pročitati nalaz. Nalaz antitijela u krvi ne znači da imaš virus HCV-a (ni da je aktivan), znači samo da si bila u kontaktu i da je organizam odreagirao (ako i to, to zaista treba pogledati liječnik). Drži se i javi što je liječnik rekao.
Sad sam se sjetila da mi je sestra od doktorice rekla da idu na godisnji dva tjedna. Dakle jos dva tjedna u neizvjesnosti...poludit cu. Pa jel netko zna kaj bi to znacilo kad je hcv ag- ab pozitivno
Odi na HZJZ Mirogojska cesta 16 i traži razgovor sa dr. Knežević. Jako je susretljiva i simpatična, možeš ju tražit i bez prethodne najave.
Bar sam ja tako napravila.
Vjerojatno radi ali jasam trenutno na moru pa sam mislila zvati telefonom...i onda se sjetila da je sestra rekla da idu dva tjedna na godisnji
ni zamjena ni tvoja dr ti ne mogu nista riješiti telefonom
kad se vratis dobiti ćeš uputnicu za infektologa i otici na pregled
nije nista za očajavanje
tako je meni pokazalo kada sam rodila prvo djete..
cak su mi malu odmah prilikom rodenja cjepili ,prevencije radi...(tada jos nije bilo obaveze cjepljenja protiv hepatitisa odmah)
da bi na kraju shvatili nakon hrpa pretraga da uopce nemam hepatitis nego sam se ja vrlovjerovatno jos u osnovnoj cjepili protiv njega pa su ostale te neke naznake da sam nosioc...prestrasno...
a bila sam danima u brizi pitala se kako je to uopce moguce....
Evo napokon sam jucer bila kod doktotice da vidi nalaz. Prvo nije znala tocno kaj je onda je zvala u zaraznu i tamo joj je tip rekao da je to njemu isto cudno. Uglavnom mi je dala dalhe da idem caditi krv za pretragu PCR H CV genotip. onda me nazvala za nekih pol cuke i rekla da je zvala neku doktoricu koja je rekla da vrlo rijetko kad netko dode sa takvim nalazom nije tocno. Dakle ispalo je da ipak imam hepatitis i to tip C. Ukomirala sam se. Ali rekla je da se to uspihesno liijeci. Ali meni je sad najgore to cekaj kaj ce biti. U principu kak da se ponasam.....opce kak sam to dobila,koliko dugo imam. Uzas sto stvari mi pada na pamet. A to je onaj koji se prenosi bas krvlju i koji imaju narkomani. Ispast ce jos da sam narkic...koma. pomagajte...dali netko zna nekoga ili nesto poblize kak se to rijesava,dobiva....bilo sto....helppppp....
za početak počni sa sikavicom ( kupi na placu ili u biljnim apotekama sjeme i smelji doma u mlinčeku za kavu), imaš i program čišćenja jetre http://alternativa-za-vas.com/index....ciscenje-jetre.
jel možda ipak postoji mogućnost da ponovo se testiraš u petrovoj 3?
na kaj moraš paziti da se ne porezeš,
probaj se savjetovati s nekim iz http://huhiv.hr/lijecenje-hepatitisa-c-hcv/
za početak počni sa sikavicom ( kupi na placu ili u biljnim apotekama sjeme i smelji doma u mlinčeku za kavu, to meljano posipaj po hrani ili umuti u vodi do 1.5 velike žlice dnevno)
izbjegavaj alkohol
a jel i muž testiran?
a infekcija kod zubara je vrlo cesta...
Imam u užoj obitelji osobu s hep. C, ne zna kako je dobio, ne pripada nijednoj rizičnoj skupini. Kad je otkriven, već je sigurno desetak godina imao. Supruga i djeca nisu zaraženi, dakle nema opasnosti od prijenosa spolnim putem niti slinom (u principu, kod imunokompromitiranih posotji manja mogućnost prijenosa i spolnim putem). On pretpostavlja da je dobio kod zubara ili, što je vjerojatnije, jednom manjom tetovažom koju, međutim, ima odavno prema stanju jetre. Nakon određivanja genotipa rađena je biopsija jetre (ima i fibrozu 5. stupanj od mogućih 6). Već 20-ak godina kvalitetno živi s tim (liječenje kod njega nije uspjelo, interferon plus neke tablete, ne sjećam se).
Bolja je uspješnost liječenja kod mlađih osoba, kod onih kod kojih se ranije otkrije, kod žena, kod onih koi imaju manje željezo itd. (već sam zaboravila dosta toga). Danas ima i nekih novih lijekova ili kombinacija lijekova pa i on čeka da uskoro proba nešto od toga. U pravilu jede zdravo, ne pije gazirano, popije pivu ili čašu vina tu i tamo, trči... Dugo su mu AST, ALT i GGT bili višestruko povišeni, nako kraćeg vremena svakodnevnog konzumiranja sirutke došli su u normalu. Od prirodnih preparata (osim dijete) najbolja je sikavica (to mu je i gastrićka koja ga vodi preporučila), uzima silimarin plus od NW.
Evo, kratko koliko sam stigla i koliko sam se sjetila na brzinu.
Jedan dio zaraženih zaista nema pojma kako je dobio, zato valja biti oprezan šo se tiče higijenskog pribora, pribora za jelo itd.
Pa meni je prvo putanje koje sam postavila doktorici bilo kako da se sad ponasam. Odnosno jel smijem ljubiti djecu. Znaci ipak postoji mogucnost da recimo ako neto iza mene jede da dobije.... Pa pitala sam doktoricu jel se oni moraju testirati pa je rekla da prvo vidimo dali je definitivno to kod mene to pa cemo dalje. Da i ona me pitala za transfuziju jesam bila kod zubara...a tko nije bio. Jedino kaj znam da sam bila na operaciji ociju i da sam imala dva carska
a kak ce se saznati jel je ili nije
Svaka doza koja se daje kod transfuzije se mora kod uzimanja testirati, nekad davno se moglo zaraziti i kpd davanja krvi, ima jedan kolega u mojoj firmi ali to je bilo pred vise od 25 godina, sad se dosta pazi
Si bila na kakvim testiranjima u trudnoci, dost cesto traze i testiranje na hepatitis?
Da bila pa u obije trudnoće su mi sto pedeset puta vadili krv.E sad baš da su to radili iskreno ne znam
to ti nisu radili u domu zdravlja nego u petrovoj ( transfuzijskoj stanici http://www.hztm.hr/hr/content/1/naslovna/) ili nekoj sličnoj boljoj ustanovi.
Danas sam vadila krv za dalje da vidimo jel imam i kaj imam...nalazi tek za tri cetri tjedna. Koma tko ce to docekati. E sad ne znam nije doktorica nije rekla jel smijem imati odnos sa muzom ili ne?
ak ti nije bed pitaj je ak je onda malo apsciniraj, ali u svakom slučaju drži se
gdi si vadila krv? možda oni imaju tak i kakvi telefon da provjeriš jel gotovo.
inače ja kad klincima vadim krv za alergiju isto službeno trba čekat 2-4 tjedan ali je najćešće gotovo kroz par dana
Pa dao mi je lik broj na koji da zovem za dva tjedna da vidim jel gotovo. Ali sumnjam da bu mi on ista rekao preko telefona. A ja idem na more i tek stizem doma 28.07. Tak da do tada nis
Naravno da budem samo pitanje jel ce mi dati taj podatak
Domy, drzi se...
jedna moja poznanica ima Hep C, sumnja da ga je dobila na potpomognutoj...
inace, zasto si se testirala, jesi imala neke simptome?
Reci ce dal je nalaz gptov naravno ne ishpd nalaza
pa da znam.
Pa iskreno vadila sam krv kao ti zbog šećera a kad ono ispali povišeni enzimi jetre i tako išla dalje i eto belaja....
Ali dobro opet ak budu pozitivni nalazi bolje da sam saznala i da se počnem lječiti
Bez obzira kaj bu od nalaza mozes poceti s sikavicom i ciscenjem jetre