Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Od vas koji dobro čujete imate li problem s ravnotežom? Tipa stojite i odjednom morate stopalo premjestiti jer ste krivo stali i gubite ravnotežu? Ne znam kako bih to bolje objasnila. Uglavnom, imam dobar sluh i centri za ravnotežu su u uhu, i primijetila sam da mi i klinac ima dobar sluh, i isto često gubi ravnotežu.
Moj stariji je imao problema s ravnotežom u ranoj dobi, ali mislim da uzrok nije bio vezan za sluh (iako je on bio jako nagluh, ali uzrok tome je bila čista mehanika - suženje lijevog zvukovoda jer se zaležao tijekom trudnoće, imao je skoro 5 kg kad se rodio). Kod njega je glavni uzrok lošoj ravnoteži bio usporeni razvoj neurološkog sustava, tako da je isto često gubio ravnotežu, nije mogao skočiti sunožno do pete godine, nije savladao bicikl do negdje 11 godine itd. Kasnije je to prerastao. Suženi zvukovod se proširio kako je glava narasla, a neurološki sustav se isto popravio do sasvim zadovoljavajuće razine. Osim toga, on ima divergentni strabizam i ambliopiju, pa je to isto bio dio razloga za gubitak ravnoteže u ranoj dobi. Sve je to vezano... Nekako mi se čini da je tvoje dijete još u razvoju i da će jednostavno prerasti gubljenje ravnoteže.

Ja znam imati problema s ravnotežom i vrtoglavice ako su mi začepljeni sinusi, jer to nepovoljno utječe na tlak u srednjem uhu.