Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
Trenirke, tajice i šorcevi te majice na tregere su odjeća za slobodno vrijeme; teretanu ili plažu.
Nema teoretske šanse da ja ili moje dijete u tome idemo u grad; na posao ili fakultet.
Kad vidim kako pojedinci hodaju gradom, slabo mi dođe.
Treba poštivati sebe i instituciju u koju se ide.
Goli trbusi, poderane traperice, prozirne tajice uvučene u guzicu kroz koje se vide tange i intimni dijelovi…? Užas!
Da sam profesor, letili bi van iz razreda.
U istu kategoriju spadaju i plastični nokti od 3 cm.
Na Mefu Zg se prilikom upisa potpisuje kodeks odijevanja i ponašanja i to je sasvim u redu. Pogotovo za one kojima je potrebno objasniti takve stvari.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne smatram se nesto konzervativnom sto se oblacenja tice. I sama ponekad u trapericama odem na posao, a pogotovo kad znam da cu se morati zaprljati iz nekog razloga.
Ja sam prilicno sigurna da ce prilikom odgovaranja u skoli i na usmenom ispitu na fakultetu nastavnik svjesno ili podsvjesno djetetu koje ne rastura znanjem dati slabiju ocjenu ako dodje u trenirci ili podrapanoj majici. Isto ako netko radi u prodaji ili ima kontakt s klijentima, a nije "akademski slikar". Brilijantni studenti i ucenici si mogu bilo sto priustiti. Sjecam se nekog davnog dogadjaja kad je apsolutna zvijezda dosla neobrijana i otrcana. To mi je bilo totalno cool, ali da nije genij kakav jest, ne bi mi bilo cool. Ne mislim da je to ispravno ili neispravno, ali je eto moj dojam, a sigurna sam da nisam jedina, jer smo svi o tome pricali i jos se volimo sjetiti tog dr mr fr genija.
Posto se ne smatram genijem, niti me itko drugi smatra, obucem se pristojno kad znam da cu imati kontakt s ljudima izvan svog mikrokruga na poslu. Programeri sa super znanjima u backofficeu mogu obuci i trenirke ili netko tko upravlja CNC strojem i sl. Oni koji ne misle ostati štrikati kodove za racunalom do kraja zivota, bolje da se pristojno obuku. Barem zasad.