Pokazuje rezultate 1 do 50 od 789

Tema: Reciklaža u mom gradu (ha-ha)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Inače dječja odjeća može biti toliko jeftina, valjda 3x jeftinija od hrane da ja već godinama nemam kome “uvaliti” od svoje djece. Prije 10-12 godine mi smo stalno nanašale te vreće, danas ne poznajem više nikoga tko želi uzeti. Nekad nekome donesem doslovce malu vrećicu od dućana s najočuvanijom odjećom, uzmu par stvari, ostalo mi vrate.
    Ja srećom imam nas 3 (nekad 4) frendice međusobno razmjenjujemo. Iako recimo moj sin je mršaviji od frendičinog pa mu hlače i trenirke ne odgovaraju, kćerka mi je izrasla pa je viša i mršavija od frendičine i isto joj sad roba više ne odgovara, možda neka hudica.Spasi me svejedno što imam kome proslijedit vreće s robom.

... 1-2-3 stvari godišnje kad mi se nešto podere i slično, pa nemam u čemu na posao, i nosim stalno isto. Ljetnu robu recimo nisam kupila između 7 i 10 godina, na svim slikama s mora sam u identičnoj odjeći svake godine .
    Ovako sam ja zadnjih godina, nekako izgubila volju za kupovanjem novih komada, pa korona, rad od doma e sad mi se napokon vratila želja i vrijeme je obnovit garderobu, dosta te jedne te iste robe. Imam jednu mamu kojoj moja roba super odgovara a meni je recimo dosadila jer je imam predugo i više je ne nosam, a kvalitetna je. Ta mama presretna, a i ja. Ne kupujem ništa novo dok ne izbacim nenošeno koje samo skuplja prašinu u ormaru. I stvarno se čovjek bolje osjeća kad na sebe stavi nešto novo, lijepo

Meni nije ništa žao baciti, ako sam kupila, ima da trpim što to posjedujem… ili da istrpim to što bacam. Treba preuzeti odgovornost za vlastito gomilanje ili čuvanje stvari koje ti ne trebaju. Nema mi goreg nego doći kod tetke ili strine koji su horderi pa ne mogu izaći iz njezinog stana bez podmetača za lonca, 6 komada šalica ili držača za rolu ubrusa. Baci čovječe, nisam ja kriva što čuvaš 17 podmetača za lonce.
    Amen na boldano. ja se isto loše osjećam, u životnom prostoru sakupljača. Ta energija sakupljenih starih/novih stvari, nekorištenih koje skupljaju prašine me guši. Strašno.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moja djeca su odrasla i više ne recikliramo na taj način, ali sad donose doma reklamne majice s raznih događanja, šilterice, ruksake i slično, pa to koristimo kao kućnu odjeću ili šaljemo dalje.
    Ja to jednostavno rješavam, ne donosimo doma takve stvari. Na utrkama dobivam gomile majica i sl., odmah to nosim u klub, neraspakirano u vrećici i nekome poklonim. Uopće ne dolazim u napast gle dobila sam, pa moglo bi nam zatrebati.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.09.2023. at 15:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •