Kod mene trenutno toga nema u kvartu, nema nikakvih razbacanih vreća i smeća oko kontejnera. Dapače, trenutno je baš uredno za razliku od mnogih drugih kvartova.
I ne vidim ama niti jedan razlog zašto bismo trebali u ovako užurbanom tempu života ne bacat SVOJE smeće u SVOJ kontejner jednom tjedno pri tome plaćamo uslugu odvoza TOG smeća nego bi trebali još razmišljat o odvozu smeća do reciklažnog dvorišta vikendom kad jedino imamo nešto slob.vremena za sebe i obitelj a najčešće ljudi i nisu u kvartu vikendom?? Meni to nema nikakve logike.
Ako ću vozit smeće isključivo u reciklažno i plaćat svoje gorivo, trošit svoje vikend vrijeme na to, onda neću plaćat uslugu odvoza iz kontejnera ili ću plaćat neku umanjenu cijenu?
Uostalom šta nije netko gore stavio link da se plaća kazna 10.000kn ako nema smeća u kontejneru (a ti si ga recimo odvezao na reciklažno). Ja zaista ne znam o toj temi, ali gore su bili linkovi na neke članke. U gužvi sam na poslu, ne stignem iščitavat.
Moja poanta je da takav modalitet s reciklažnima apsolutno nije prilagodjen našem okruženju niti vjerujem da igdje u Europi postoji samo takva opcija s reciklažnima bez kontejnera i kanti za smeće. Ako da, molim te prosvijetli me u kojoj zemlji.