Pokazuje rezultate 1 do 50 od 789

Tema: Reciklaža u mom gradu (ha-ha)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što to nije dobro za TRŽIŠNU ekonomiju. Netko je prepoznao nišu "biorazgradivog" posuđa i pribora. Što fali staklu, bratemili? Moji sinovi koriste termosice za vodu i ljeti i zimi, stalno iste, izbacili smo plastične boce. Unutra si stariji sin utoči čaj (doma skuhani) i to pije. Mlađi češće vodu. Nije toliki problem plastika ako istu koristiš 20 godina (imam posude za tijesto koje su starije od 30 godina i još uvijek se koriste), problem je za okoliš jednokratna plastika koju bacaš nakon svake upotrebe. Ono što je biorazgradivo navodno nije toliki problem za okoliš, ali je povoljnije za one koji to proizvode i/ili prodaju. Ima tu i element pomodarstva, ali o tom potom.
    Sve je dobro što se dugo koristi. A zašto meni nije dobro staklo - ima dvostruko veću gustoću od plastike, a i stjenka je puno deblja, tako da je masa ambalaže višestruko veća. Tvojim sinovima vjerojatno nije big deal, ali meni je. Moj mali bi vjerojatno razbio svaki tjedan jednu flašicu, tako da bi to i za njega bilo loše rješenje. U razredu imaju problematično dijete koje bi staklo mogao iskoristiti kao naoružanje, kao što već koristi našiljenu olovku. Mogu si zamisliti i situaciju u kojoj se djetetu otkrhne staklena flasica, ali se ne usudi priznati pa pije dalje iz iste flašice, em se može porezati, em može progutati otkrhnuti dio. Staklo i kod transporta do trgovina više onečišćuje jer ima veći masu i veću potrošnju goriva. I na kraju nije razgradljivo, a pretaljuje se na značajno višim temperaturama od plastike.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je dobro što se dugo koristi. A zašto meni nije dobro staklo - ima dvostruko veću gustoću od plastike, a i stjenka je puno deblja, tako da je masa ambalaže višestruko veća. Tvojim sinovima vjerojatno nije big deal, ali meni je. Moj mali bi vjerojatno razbio svaki tjedan jednu flašicu, tako da bi to i za njega bilo loše rješenje. U razredu imaju problematično dijete koje bi staklo mogao iskoristiti kao naoružanje, kao što već koristi našiljenu olovku. Mogu si zamisliti i situaciju u kojoj se djetetu otkrhne staklena flasica, ali se ne usudi priznati pa pije dalje iz iste flašice, em se može porezati, em može progutati otkrhnuti dio. Staklo i kod transporta do trgovina više onečišćuje jer ima veći masu i veću potrošnju goriva. I na kraju nije razgradljivo, a pretaljuje se na značajno višim temperaturama od plastike.
    Nisam mislila da staklo treba davati djeci. Staklo mi je primjerena ambalaža za litrene tekućine (vino, mineralna voda, pivo, sokovi npr. od aronije...). Termosice ne moraju biti staklene. Moji imaju ovakve nekakve, bijelu i plavu https://jysk.hr/kucanstvo/dekoracija...rik-450-ml-raz

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •