Pokazuje rezultate 1 do 50 od 789

Tema: Reciklaža u mom gradu (ha-ha)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam jesmo li pisali već, čak mi se čini da jesmo, ali sam zaboravila - kamo bacate šmrkave papirnate maramice? Ja sam sad plavu napunila s tim otpadom, jer mi to nije ok da viruse prebacujem u papir i bio otpad. Papirnate role koje koristimo oko jela bacam u biorazgradivo, a opet ako obrišem kakav otrov (sredstvo za čišćenje npr) s tim, ne ide mi to ni u papir ni u biorazgradivo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jesmo li pisali već, čak mi se čini da jesmo, ali sam zaboravila - kamo bacate šmrkave papirnate maramice? Ja sam sad plavu napunila s tim otpadom, jer mi to nije ok da viruse prebacujem u papir i bio otpad. Papirnate role koje koristimo oko jela bacam u biorazgradivo, a opet ako obrišem kakav otrov (sredstvo za čišćenje npr) s tim, ne ide mi to ni u papir ni u biorazgradivo.
    Po meni bi maramice mogle ići u biorazgradivo, ali ne znam kakve su službene preporuke. Bio otpad pri kompostiranju postiže visoku temperaturu pri kojoj bi se trebali uništavati patogeni, maramice spadaju pod smeđi materijal koji svakako ide u kompost. Kod kućnog vrućeg kompostiranja idu u kompost bez problema.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni bi maramice mogle ići u biorazgradivo, ali ne znam kakve su službene preporuke. Bio otpad pri kompostiranju postiže visoku temperaturu pri kojoj bi se trebali uništavati patogeni, maramice spadaju pod smeđi materijal koji svakako ide u kompost. Kod kućnog vrućeg kompostiranja idu u kompost bez problema.
    Tenks.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    U službenom letku grada Zagreba kojeg smo nedavno dobili "Provjerite odvajate li svoj otpad pravilno" piše:"u biootpad odlažite male količine papirnatih maramica, ubrusa, salveta itd.". E sad, ni ja nisam pametna što to točno znači, koje su male količine, a koje velike ? I smiju li biti šmrkave ?
    Mi također šmrkave stavljamo u miješani otpad, a možda ne moramo, nije mi sasvim jasno. Koliko god su se potrudili napraviti letak (i pozdravljam trud), ipak mi se čini da ima još nedorečenosti, što je zapravo i očekivano kad se nešto tek implementira negdje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •