Pokazuje rezultate 1 do 50 od 789

Tema: Reciklaža u mom gradu (ha-ha)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    @peterlin

Nažalost to "biorazgradivo" vrlo često nije razgradivo u smislu komposta, a ono što je razgrađuje se goooodinama.
    Tako da i na to treba mislit.
    Da, jednokratna ambalaža i sve sto općenito koristimo jednokratno pa bacimo je problem.

@jelena - ove koje sad koristim mi se nisu nikad raspadale u ustima, prijašnja je znala gubiti dlačice, tu nisam ponovo kupila :D
    Baš sam i ja mislila spomenuti - moj mlađi sin koristi platnene maramice za brisanje nosa, jer mu iz papirnatih smetaju sitne mrvice/dlačice, a i ekološki je prihvatljivije. Ja imam paketić papirnatih maramica u torbi za slučaj hude sile, ali ako sam stvarno prehlađena i curi mi nos, platnene maramice su mi bolje rješenje iako ih treba peglati nakon pranja. Nedavno sam prekopavala po ormaru i našla bakine platnene salvete, pa si mislim kako bi bilo pametno vratiti ih u upotrebu. Trudim se ne koristiti kuhinjske ručnike u pretjeranim količinama. Ranije sam povrće čistila na papirnatoj salveti, a sad direktno na pladnju i ostatke frknem u kanticu za biološki otpad bez ikakvog papira. WC papira se ipak ne odričem ali ima dosta prostora da se vratimo na višekratne upotrebne stvari bez većih drama. Kutija za hranu u kojoj je gablec bolje mi je rješenje od jednokratne vrećice, a ako i koristim vrećicu, ne bacam je nakon svake upotrebe ako je moguće. Aluminijsku foliju imam u kući još samo za ukras, bome se ne sjećam kad sam je kupila. Morat ću staviti u torbu platnenu vreću za pekarske proizvode, jer mi se često dogodi da je nemam kod sebe, a zatreba...

S druge strane, nisam uvijek dosljedna. Jučer je tako puhalo i pljuštalo da mi je bilo mrsko otvarati balkonska vrata i bacati ambalažu u plastiku, pa sam vrećicu od kranjskih kobasa frknula u miješani otpad koji mi stoji u kuhinji. Danas sam zaboravila prebaciti u vreću za plastiku koja stoji na balkonu, pa je tako i ostalo ako je sin odnio smeće jutros. Inače, takva hrana mi je za slučaj nužde, ako baš nitko ne stigne kuhati nešto drugo, ali eto - ne mogu tvrditi da takve stvari ne kupujemo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.11.2022. at 15:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •