Pokazuje rezultate 1 do 50 od 789

Tema: Reciklaža u mom gradu (ha-ha)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Odjeću će vam uzeti Humana nova, oni imaju second hand dućan u Dubravi, tamo i preuzimaju robu koju donesete.
    Imaju i veliki metalni neprobojni kontejner u koji se može ubaciti kad dućan ne radi.
    Često se po Zagrebu organiziraju buvljaci s rabljenom robom, probajte tamo plasirati svoju robu.
    Ja znam i za udrugu Ambidekster koja se bavi i humanitarnim radom, posebno s djecom, a zahvaća i mjesta van Zagreba gdje je ipak manja količina odjeće u opticaju.
    S njima sam surađivala, vrlo su aktivna i pouzdana ekipa. https://www.facebook.com/ambidekster.hr

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Odjeću će vam uzeti Humana nova, oni imaju second hand dućan u Dubravi, tamo i preuzimaju robu koju donesete.
    Imaju i veliki metalni neprobojni kontejner u koji se može ubaciti kad dućan ne radi.
    Često se po Zagrebu organiziraju buvljaci s rabljenom robom, probajte tamo plasirati svoju robu.
    Ja znam i za udrugu Ambidekster koja se bavi i humanitarnim radom, posebno s djecom, a zahvaća i mjesta van Zagreba gdje je ipak manja količina odjeće u opticaju.
    S njima sam surađivala, vrlo su aktivna i pouzdana ekipa. https://www.facebook.com/ambidekster.hr
    Hvala puno! Oni su prije bili i u mom kvartu, nisam se mogla sjetiti naziva pa ih nisam našla na internetu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.09.2023. at 12:08

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, meni je to malo neugodno. Frendice koje imaju djecu jednako staru ko ja, mi smo to sve međusobno dilale, i nisam gledala koliko je nešto staro ili isprano... mislim nije baš zadnje poderano smeće, ali na odjeći se vidi ako ju je nosilo jedno dijete, a kamoli dvoje ili troje. One koje poznajem oko sebe da imaju mlađu djecu od moje, ne žele uzimati. Dogodilo mi se i da pogledaju vreću i kažu, "neću" i vrate. Ja uzmem sve što dobijem, pa sami bacimo ako se klincima ne nosi nešto od toga.
    I onda si ja mislim da je to ionako prejadno i za sirotinju, ili za koga već skupljaju te udruge. Mislim, ne moraju niti oni baš nositi sve odbačeno. Uvijek zamišljam da šopingoličari odbacuju bolje očuvanu odjeću od one koju su nasljedila i nosila moja djeca i bude mi to neugodno nositi na takva mjesta.

Pomirimo se s tim, previše proizvodimo, previše kupujemo, previše bacamo. Ne mogu niti sve te udruge apsorbirati svu preraslu dječju odjeću. Zašto Caritas ne uzima više? Zato što su znali dobivati 5-7 tona odjeće mjesečno. Mjesečno. Kud ćeš s tim?
    Nema nam pomoći, zatrpavamo brdo u Čile-u, i to je to. Dok se nešto jaaaaako veliko tu ne promijeni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •