Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Neiskorišteno bolovanje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Neiskorišteno bolovanje?

Ne znam gdje bih pitala, probat ću ovdje, možda netko zna.
    Prošli tjedan bila sam bolesna dva dana, a kako "često" idem na bolovanje zbog sebe (tj. otkako radim na sadašnjem poslu, nisam izostala ni dana zbog bolesti), tako se nisam odmah snašla... uglavnom, doktorica opće prakse pisala mi je bolovanje koje sam nakon dva dana zatvorila i dobila doznaku.
    Na poslu mi je pak činovnica rekla da kakvo bolovanje, nema toga kod njih, to se rješava e-mailom sa šefom (kojem sam se javila odmah prvi dan što me nije bilo), za takve kratke izostanke nitko tamo ne otvara bolovanje (ne znam doduše što u slučaju težeg i duljeg bolovanja, ali nadam se da neću imati prilike ni saznati).

Postoji li problem ako je meni doktorica otvorila bolovanje, a ovi na poslu to nisu sproveli u papirima? Odnosno, smije li to moje "bolovanje" ostati neiskorišteno ili sam u prekršaju? Trebam li inzistirati kod svojih na poslu da mi to bolovanje negdje evidentiraju?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne kužim pa postoiji i bolovanje od jedan dan, zakaj bi ovo od dva dana bilo čudno,a moglo je teoretski trajati i mjesec dana, kaj bi onda bilo?

jel postoje na kraju mjeseca kakve liste koje ispunjavate, ak da onda upišeš u te tablice?

a kak su oni mislili to rješiti, neće te valjda natjerati da odradiš? a možda ima planiranih prekovremenih koji se može koristiti za tu svrhu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

usput ja sam poćetkom proljeća za sebe bila na bolovanju samo 3 dana, taman je iza tog došal vikend i boljka se sanirala.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Niti kod nas se ne piše bolovanje za manje od tri dana..
    Najbolje da pitaš u svom računovodstvu kaj sad s tim

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Tanja, ma sve ok. Otvorila ili ne otvorila tako kratko bolovanje, njega plaća tvoja firma, a ne HZZO. Tako da se ponekim firmama ne da zbog sitnih bolovanja bakćati s papirima. Bolje da, uostalom, radiš, nego da tih pola dana trošiš na odlazak liječniku da ti da doznake.

Često puta i u Pravilniku o radi zna pisati da se za bolovanja dulja od 3 dana (ili 1 ili 2 dana) traži liječnička potvrda, čisto da se ne bi muljalo s duljim bolovanjima.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako nije sprovedeno kroz papire u firmi, bolovanje niti ne postoji. Nazovi doktoricu i reci joj da u svojoj evidenciji bolovanje "poništi".

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čoksa je dobro rekla
    nema nikakve smetenje, samo, ako želiš, nazovi svoju dr. da ona
    stornira to bolovanje, da joj ne ide u stopu
    a tebi i bolje da ti to ne vode kao bolovanje, da ti ne skidaju s plaće
    jedino provjeri da ti ne bi uzeli 2 dana godišnjeg

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Neće mi uzeti od godišnjeg, a sve da i uzmu, imam viška starog godišnjeg koji će mi ionako propasti jer ga nisam imala kad iskoristiti (ovo je već druga tema ). Kod nas se takva sitna bolovanja izgleda rješavaju po dogovoru sa šefom i bez puno filozofiranja, jedino sam se brinula da ne bi moja doktorica imala problema zbog bolovanja koje je pisala, a koje nije "iskorišteno".

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nece ona imati problema
    samo joj javi da stornira to bolovanje da joj ne ide u mjesečni izvještaj i stopu bolovanja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne kužim a zakaj ne bi postojala manja bolovanja? baš ću ja pitat svoje u firmi. nema se tu kaj bakčiti s papirima, samo malo prosjek za izračunati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim a zakaj ne bi postojala manja bolovanja? baš ću ja pitat svoje u firmi. nema se tu kaj bakčiti s papirima, samo malo prosjek za izračunati.
    Pa to je stav firme, nemaš što ti tu provjeravati. I to je u redu; neće joj skidati od plaće nego će se dogovoroiti sa šefom.
    kamo sreće da je svugdje tako.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo cak imali u HR aplikaciji kategoriju "izostanak zbog bolesti do dva dana, bez doznake"
    To je bilo dok je pravilnikom bilo propisano 100% naknade. Kad su smanjili na 70% onda smo morali poceti i za to nositi papire, do tad osim jedne ozbiljnije bolesti nisam vidjela doktoricu godinama.

Pitaj da li ti daju prenijeti neiskoristeni go kao slobodne dane (ne sluzbeno, naravno, nego uz dodatno posebno rjesenje). Kod mene se nekad moglo pa smo imali "fore" iskoristiti stari go do kraja iduce godine (ne znam sad koji smiley staviti sretni zbog prava ili rolleyes zbog tempa kojim u godinu i po dana nisi mogao iskoristiti svoj godisnji)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj onda piše ak nije bolovanje, ni go, ne mora odraditi, može tako i 20 puta u godini kaj onda

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a kaj onda piše ak nije bolovanje, ni go, ne mora odraditi, može tako i 20 puta u godini kaj onda
    Stvar dogovora nje i nadređenog.
    Možda ostaje duže radnog vremena; možda odradi od doma..možda ne treba ništa ..sto mogućnosti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Iz tvog pitanja se vidi da nisi radila u firmama gdje radis bolestan, otkazujes godisnji jer je neka frka, dolazis s godisnjeg na sastanak jer je vazan, ostajes na neplacenim prekovremenim svaki dan minimalno sat-dva-tri, ne uzmes u pet godina roditeljstva i dvoje djece niti jedan jedini put bolovanje zbog njege djeteta nego se svaki put "snadjes" (citaj: trosis vlastiti go dan-dva kad je najgore, pa trosis go od baka, radis od doma i cuvas bolesno dijete itd itd itd). U takvim firmama nema muljanja, izlazaka usred radnog vremena "samo za nesto" itd nego se radi, radi i radi. I nitko ne mulja s tih dva dana bolovanja jer to samo znaci da te nakon tvojih dva dana bolovanja, kad se vratis poluzdrav, ceka tih propustenih dva dana posla zaostatka i nerjesenih stvari povrh standardnog posla.

Naravno, radim kod privatnika, cijeli radni vijek, i tako je do sada bilo vise-manje svugdje gdje sam radila...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako se dogovori sa šefom, pišu da je radila normalno. A ne može 20 puta godišnje jer joj to neće tolerirati ni šef (koji treba mejlom potvrditi da se slaže) ni kolege. Ako netko stvarno često pobolijeva ili treba slobodne dane tako "na sitno", onda se, opet u dogovoru sa šefom, može uzimati po par dana godišnjeg.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa ako posao ne trpi i ako se ta mogućnost ne zloupotrebljava zašto ne bi bilo i 20 puta u godini.
    ako je takav stav firme zašto bi to sada nekom vanjskom smetalo?!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zašto bi to moralo biti muljanje,?

sillyme, joj da ti znaš kolko ja imam prekovremenih još od prije 4.5 godine ne bi povjerovala,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •