Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Neuralgija poslije vadjenja zuba

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno Neuralgija poslije vadjenja zuba

Tjedan unatrag vadila sam gornje cetvorke. Pa sam se setala po vjetru s malenom. Pa sad umirem sesti dan o bolova u vilici i slijepoocnicama. Ima li netko iskustva s ovom agonijom? Koliko traje?
    Neki to nazivaju neuralgijom trigeminusa, neki samo neuralgijom.. Vise ne znam sto mi je. Na abtibioticima sam, brufenu i homeopatiji.
    Razumije li se netko odakle dolazi ta silna bol od propuha na otvorenu ranu od zuba, kako prolazi..

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam imala, ali ne trigeminusa, već neki živac sa stražnje strane glave, malo iznad vrata. Dva puta, trajalo je 10 dana i nije pomagalo ništa dok nije prošlo samo od sebe, ni jedna tableta nije vrijedila. Sjećam se da me ta odvratna sijevajuća, probadajuća bol mučila i cijelu noć, deset dana nisam spavala i trčala sam privatno na MR glave i vratne kralježnice (uvjerena da imam neki opaki tumor) da bi dijagnoza bila neuralgija. Mislim da pomažu neke tablete s velikom količinom B-vitamina, ne sjećam se više, kad sam ih trebala uzeti već je popustilo.

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

ajoj.. ma da, i meni dolazi sad da idem raditi sve moguce i nemoguce pretrage jer imam osjecaj da ce trajati zauvijek.. razlika je sto meni bol nije sijevajuca vec konstantni osjecaj da ce mi glava eksplodirati, a da mi je vilica potpuno ukocena od bola.
    znaci.. prolazi to stanje? ocito se zivac nekako regenerira. ajme, pojma nemam sto se desava sa zivcima, bubam, totalno sam u crvenom. jos je mala dobila neki virusni osip s mjehuricima..

hvala vikki, :zagrljaj:

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Izdrži, nema druge, ne bi trebalo još dugo trajati

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nazovi hitnu pomoć pa ih pitaj jeli ta bol i ukočenost vilice normalna. Znam dvoje ljudi koji su nakon popravka zuba bili na antibiotiku i ukočene vilice. Trebali su operaciju oboje. Ne želim te plašiti ali nazovi ih. Tko pita ne skita

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Carmina, oprosti, nisam bas razumjela dobro, ali kakvu su operaciju trebali? Nije kod mene rijec o ukocenoj vilici, vec senzaciji bola u vilici koja maltene paralizira misice..
    Hvala na savjetu, u svakom slucaju..

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Oni su nakon popravka zuba završili na antibiotiku i ukočene vilice. Nešto je duboko u korjenu zuba bilo gadno upaljeno i operirani su iste minute kad su kročili nogom u hitnu. Sve prošlo ok. Zvučala mi je slično tvoja priča pa eto da znaš. Nisam htjela plašiti te drž' se

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

aaaaa.. ma nisi me uplasila! imam zdrave zube, ovo je posljedica propuha na izvadjene. uredno su izvadjeni, nema zaostataka u tkivu i to. ah..

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Važno da je to ok,a ova bol...neznam šta da ti kažem. Nema utjehe..ja ako malo osjetim bol zuba ili glave postanem neuračunjiva. Proći će

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imala, ali ne trigeminusa, već neki živac sa stražnje strane glave, malo iznad vrata. Dva puta, trajalo je 10 dana i nije pomagalo ništa dok nije prošlo samo od sebe, ni jedna tableta nije vrijedila. Sjećam se da me ta odvratna sijevajuća, probadajuća bol mučila i cijelu noć, deset dana nisam spavala i trčala sam privatno na MR glave i vratne kralježnice (uvjerena da imam neki opaki tumor) da bi dijagnoza bila neuralgija. Mislim da pomažu neke tablete s velikom količinom B-vitamina, ne sjećam se više, kad sam ih trebala uzeti već je popustilo.
    Ovakve glavobolje imala sam puno cesce nekada, sada donekle drzim stvar pod kontrolom.
    Jedino sto mi je pomoglo to je koktel inekcija ketonal+apaurin+controlc.
    Na preporuku neorologa da izbjegnem bockanje je popiti voltaren rapid/ketonal/brufen + apaurin/normabel. I tako bar 3 puta svakih 12 sati neovisno dali bol prestane. I da ako se ucestalo ponavlja obavezno vitamin B.
    Mene spasava ta kombinacija kad zaglibim, a dovoljno je malo jaci propuh da me strefi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

taj koktel može se pojačati i s 500-1000 mg paracetamola ako je bol baš toliko jaka
    naravno ako nema kontraindikacija npr. alergija
    nadam se da je jasno da je gore ili voltaren ili ketonal ili brufen, ne kombinirati ta tri lijeka

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    taj koktel može se pojačati i s 500-1000 mg paracetamola ako je bol baš toliko jaka
    naravno ako nema kontraindikacija npr. alergija
    nadam se da je jasno da je gore ili voltaren ili ketonal ili brufen, ne kombinirati ta tri lijeka
    Da, da naravno to sami mislila jedan od lijekova iz te kombinacije.
    Koji je to paracetamol od 500-1000mg. Rado bi zamjenila brufen sa paracetamolom ako je moguce jer pise da nije preporucljiv za zene koje pokusavaju zatrudniti, ali nakon 2-3 dana ludih bolova povracanja i ne spavanja popustim pa popijem.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obični paracetamol (lekadol, lupocet)
    on, obično, nije sam dovoljan kod tako jakih bolova, ali pojačava djelovanje brufena, ketonala, voltarena
    a potencijalnoj, pa i početnoj trudnoći više škodi trpjeti 3 dana jake bolove nego popiti koji brufen

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ok, hvala sada mi je malo lakse.
    Najveca mora kad krecem u postupak mi je da me ne strefi glavobolja.

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

krenula sam s lekadolom prvih dana.. radi dojenja. ali rastegnuti lekadol na svakih 7, 8 sati, s bolovima upravo do povracanja, kad lekadol ima spektar djelovanja ravnih sat vremena, bilo je nemoguce. pa sam presla na granule brufena koji djeluje (iako ne zamaskira bol potpuno) 5 sati, a onda ova 2, 3 sata pokusavam izdrzati.
    Ma da, moram priznati, pedijatrica je rekla nevjerojatno ohrabrujucu stvar vezanu za uzimanje tih lijekova i dojenje paralelno. "Kako L ima 14mj, vec bi mogla primati i punu dozu tih lijekova. Ovako joj vise vrijedi osjetiti da cica mamu nego ta minorna kolicina lijeka koju primi kroz mlijeko."
    Inace dottoressa nije neka pro dojenje, barem mi se nije tako ucinila, ali ovo sto je rekla me fakat diglo jer sam zaglibila u crne misli da ju trujem brutalno.
    A ono, znam da nije isto piti kamilicu ili ova sranja, ali mala je u fazi da bi non stop mnjm mnjam tu cicu pa reko ajde jos koji mjesec uzivaj pa da mama onda umirovi te ispuhane dve sirote.

Paranoja oko svega ovog mi je ta da, kako bol ne jenjava vev je konstantna, da se nije kakav zivac nepovratno ostetio tim propuhom.. Slijepoocnice me bole kao da mi je glava stavljena u onu presu i sad je netko samo stisce polako, sve jace kako tableta popusta. Isto tako i vilica.
    A uvijek sam mislila da je propuh cista izmisljotina, na mi ga. Na mi ga na velika vrata, pas mu mater.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pak prvotno napisa Vidi poruku
    Ovakve glavobolje imala sam puno cesce nekada, sada donekle drzim stvar pod kontrolom.
    Meni su se pojavile samo dva puta, nakon prvog i drugog spontanog pobačaja, nije bilo povezano s propuhom. Mislim da sam Zaldiar pila, ne sjećam se više, ali bol nije nestajala, možda je samo bila nešto blaža.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uzmi brufen svakih 8 sati, a izmedju, 4 sata nakon brufena, paracetamol, da lakše izdrzis do idućeg brufena

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Bolovi koje imas nisu tipicni za neuralgiju trigeminusa, ali bi mogli biti posljedica alveolitisa, koji se obicno javlja 3-10 dana nakon vadjenja zuba a predstavlja tzv. suhu alveolu gdje, laicki receno, nije doslo do stvaranja adekvatnog krvnog koaguluma u rani ili je koagulum ipao iz rane

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    Bolovi koje imas nisu tipicni za neuralgiju trigeminusa, ali bi mogli biti posljedica alveolitisa, koji se obicno javlja 3-10 dana nakon vadjenja zuba a predstavlja tzv. suhu alveolu gdje nije doslo do stvaranja adekvatnog krvnog koaguluma u rani ili je koagulum ispao iz rane
    . Otidji stomatologu na pregled pa ako bude alveolitis, morace da kiretira ranu da bi izazvao novo krvarenje koje ce omoguciti normalno zarastanje.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    Bolovi koje imas nisu tipicni za neuralgiju trigeminusa, ali bi mogli biti posljedica alveolitisa, koji se obicno javlja 3-10 dana nakon vadjenja zuba a predstavlja tzv. suhu alveolu gdje, laicki receno, nije doslo do stvaranja adekvatnog krvnog koaguluma u rani ili je koagulum ipao iz rane
    Ovo ja kucam sa androida pa izgledam nepismeno jer samu sebe kvotam ali se nadam da je jasno sta sam htjela reci

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

@olja.. Bila sam OPET kod stomatologa, (alveolitis je odmah bio iskljucen jer rane lijepo zacjeljuju) i bolovi stvarno nisu tipicni za neuralgiju, to mi je i doktor rekao. Oni sto je on zakljucio i sto mi se cini najvjerojatnijim je - ukocenje vilice (s nekom upalom).
    I stvarno.. vilica mi se, kad tablete polustaju, toliko koci (misici, usta mogu otvarati i zatvarati) da je to nemoguca bol koja sijeva u slijepoocnice.
    Danas su antibiotici poceli djelovati. Mogu i bez tableta, osjetim boL, ali moram skulirat analgetike radi male. Osjecam se da sam se ponovo rodila.
    Hvala cure!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •