-
Dobio je neke kao pristice?!
Vec je to dobio jednom, prije nekih mjesec dana, no mislila sam da je samo od znoja. Proslo je kroz neka 2-3 dana.
No, od jutros je ponovo dobio isto to, nesto kao pristice, osip, sta li tocno ne mogu zakljuciti, a na granici kose s celom i sada navecer odostraga, na granici kose s vratom. Uz te neke pristice (koji su crveni) dobio ovaj puta i neki osip po vratu.
Prasak nisam mijenjala, inace mu se zna pojaviti dermatitis, ali ovo ne izgleda ni priblizno tomu, i ne znam sta da mislim.
Jeste li imale ikakvih slicnih pojava kod vase djece?
S cim da tretiram?
Puderom? :?
-
nama su tako kretale vodene kozice. nemoj nista dirati dok se ne izdefinira sto je zapravo.
-
Nekako mi se cini da nisu, jer je vec jednom isto tako imao. Mislim cak i dvaput, ali je valjda prvi puta brzo prošlo, pa vise nisam sigurna. Na istim mjestima - granici kose s kozom bez kose. :/
-
meni je bila ista stvar. Pedi je rekla kupati isključivo u musteli i mazati bepanthenom. Nemoj na svoju ruku mazati s ničim drugim dok ti ona to ne pogleda da ne pogoršaš stvar. Nama dođe pa prođe, rekla nam je da je kože suha i osjetljiva, i pazit pri bljuckanju i kupanju da je koža suha.
-
Snoopy, mi od rodjenja kupamo samo u Musteli, no on vise ne bljucka - ima vise od godine i pol
A kolko sam se upoznavala sa suhom kozom, od nje se cini mi se ne dobivaju pristici, il sam u krivu :?
Suha koza mi je spojiva s ekcemima, dermatitisom.
-
Joj nisam gledala potpis, sorry.
ma mi smo imali i ljuštenje i prištiće, sad samo prištiće - pomogla mustela - a kad namažem bepanthenom povuče se ali opet se pojavi i tako stalno. vjerojatno malo osjetljivija koža. Nije loše da pedi to pogleda, čisto tako da se izbace sumnje. Meni je moja rekla da mi može prepisati kreme koje bi to odmah 'izlječile' ali da bi se prestankom uporabe osip opet javljao. I tako on uvjek ima koju točkicu na ramenima, prsima, i na pregibu kose i vrata.
-
Jel mogu takvi pristici, koji su crveni i tvrdi na podrucju oko vlasista, biti neka vrtsa alergije na neke kukce - mislila sam, mozda mu je pauk prosao po kozi, ili mozda alergija na grinje - ne znam uopce :/
Nist ne pisete - znaci da ili svi uzivate u dugom vikendu ili niko nema iskustva s tim
-
neki prištići
i mi to isto imamo, a kako smo skloni atopijskom dermitisu zaključila sam da je to to; perem od nedavno u kupki od A-derme exomega i mažem povremeno s bepantenom plus, a povremeno s exomeginom kremom, pazim da ne jedem neke namirnice pa gledam reakcije.... i tako u krug; može biti od hrane, nervoze, vrućine, znoja...i ko zna čega još
-
isuse, pa ja sam vidjela da su i Vidu izbili (na istom mjestu - granica kose i vrata) ali uopće nisam obratila pažnju.
Sada bi ga najradije išla probuditi :/
-
ja sam primjetila da ima veće flekice kad se znoji.
-
Mony ja ti ne znam jer Janko baš i nije imao neke prištiće. Ima ponekad od znoja ali to mu prođe do drugog dana pa to vjerojatno nije to...
Pusa malom mišeku!
-
Mojima je to bilo od znojenje - iza ušiju, uz kosu i na pregibu lakta, u peleni, nikad se nije ništa ljuštilo, samo crvenilo i sitne točkice. Ako je od vrućine (može biti i po zimi ako se pretoplo obuče) nikako se s ničim ne maže, jer nastaju zato što koža ne može izbaciti znoj, svaka krema će je još više začepiti.
-
evo i moj to ima u podrucju pelena... kaze mi sveki da je to od vrucine... gola (cista ali i ne namazana kremom dok je gola) guza/koza najbolje pomaze...
najvaznije -nije mu neugodno, ne svrbi ga, ne pece...
al ova dva dana ovdje nesto zahladilo pa ga nisam razgolicivala i opet se vratilo...
-
Ovi pristici su onak dosta tvrdi, crveni, i kad prolaze sasuse se - zbilja ko pristici od vodenih kozica. A, evo, danas ih vec nema.
Vjerojatno je od znoja, jako ga svrbe, pa ako se jako cese, a uvijek skoro tako i je, cak ih i raskrvari :/
Ni ne znam kako da googlam da nesto vise saznam o njima? Drugi puta zato odmah idemo kod doktorice da rijesim tu dilemu.
-
i nama su nestali drugo jutro
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma