-
kako pomoći?
Cure došla sam tražiti pomoć, savjet
imam mladu susjedu, beba 4 dana
mama ima mlijeka ali se izdaja
bebi su u bolnici davali bočicu
želim joj pomoći da dijete prihvati siku
ali ne znam kako
mala zijeva, ne može dobro uhvatiti bradavicu
ženi su bradavice malo plosnate, mislim da i to pridonosi situaciji
mada beba se trudi, traži, okreće glavicu ali ne uspijeva
onda se mama naravno uspaniči pa joj da na bočicu
i ja sam joj savjetovala da joj da, jer beba nije jela nekih 5 sati
nitko joj nije rekao ništa o hranjenju, ili barem ona meni tako kaže
nije ni važno
ja sam se odlučila malo potruditi da joj pomognem ove prve dane i da pokušamo skupa
dajte savjet odkud da krenemo?
ja nisam savjetnica za dojenje, nisam educirana kako se majkama pruža pomoć i podrška
samo želim pomoći ženi koja ima volju da savlada te početne poteškoće i doji svoju bebu
-
Osoblje foruma
-
-
Osoblje foruma
-
Osoblje foruma
Vjerojatno je rijec o prepunjenosti dojki ili zbog mlijeka, ili zbog trudnoce. Recimo moje bradavice su promijenile oblik i velicinu zadnjih mjesec dana trudnoce, postale su ravne i siroke, a Sunko ih nije znao uhvatiti do navrsenog prvog mjeseca zivota.
Preporucila bih svakako da nudi dojku sto je cesce moguce, a s obzirom da je beba stara cetiri dana, to bi bez problema moglo, a i trebalo biti - cijeli dan. Vjerujem da je uzasno frustrirajuce to sto maleni ne prihvaca, ali proci ce i to. Ako osjeca da su joj dojke jako prepunjene, neka pokusa mrvicu izdojiti prije podoja. Doslovno mrvicu, samo da popusti ona prva tvrdoca. Pomaze i tzv. sandwich hold: http://www.ameda.com/images/default-...2.jpg?sfvrsn=2 Ovo joj, ovako rano nakon poroda i uz eventualnu prepunjenost, moze biti pomalo bolno, ali samo neka pritisne (a moze joj i netko drugi pomoci).
Pokusava li dojiti samo u jednom polozaju? Ako da, svakako neka pokusa i ostale. Hvat nogometne lopte je cesto dobitna kombinacija za bebe koje imaju problema s prihvatom bradavice (kod nas je iskljucivo to funkcioniralo prvih tjedana, iako sam ja dojila sa sesiricem i raznih drugim napravama jer drugacije nije znao).
U svakom slucaju, dobro je to sto si joj rekla da beba mora jesti - pet sati je puno za bebu staru cetiri dana. Kako napreduje dobivanje na tezini? Ima li podataka? Kako je s pelenama? Koliko cesto mama izdaja? Kako je prosao porod? Je li beba rodjena u terminu?
Puno je pitanja, ali pomoci ce za dalje.
-
beba je počela kakati, hrani je svaka dva sata ali na bočicu, izdojenim mlijekom
naprosto nema snage uhvatiti se u koštac a ja uletim na 5 min. kad stignem od svojih obaveza...
ona malo izvuče pumpicom bradavice pa stavlja bebu ali malena plače i ne uspijeva vući
ne znam, sutra joj dolaze patronažne pa se nadam da će one uspjeti više
a i sutra kanim kod nje biti duže tako da ću dočekati bebino buđenje pa ćemo zajedno pokušati...
-
Osoblje foruma
Super, flopica što joj pomažeš! 
Ako vidiš da je mama malo obeshrabrena, predloži joj da nazove SOS. Razgovor sa savjetnicom je može umiriti. Tek su na početku, uče dojiti i ona i dijete.
Bilo bi dobro kad bi joj izdojeno davala nekim drugim načinom hranjenja- na žličicu, špricom, na čašicu i sl. Malo je nezgodnije, ali onda dijete svu potrebu za sisanjem zadovoljava na dojci i neće doći do konfuzije bradavice. Neka izbaci dudu ako joj daje.
Neka što više budu u kontaktu koža na kožu, neka je puno nosi i hrani što češće, na prve znakove gladi, plač je kasan znak i onda je dijete manje spremno surađivati, želi jesti!
Važna su odgovori na pitanja koja je Kaae postavila.
Javi kako napreduju.
-
samo da javim, mama se izdaja i dalje, ja se više ne namećem
hvala na savjetima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma