Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: HITNO! Imam visoku temperaturu, beba odbija dojiti!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno HITNO! Imam visoku temperaturu, beba odbija dojiti!

Šta da radim?
    Imam temperaturu i baš me jako uhvatila neka boleština. Večeras sam popila prvi antibiotik (Augmentin 1 g) i sad zbog nekog razloga beba odbija ciku, a traži i traži, proba, pa pusti, pa plače. NIkad nismo imali štrajkova niti bilo kakvog odbijanja pa pretpostavljam da je zbog bolesti. Uglavnom sad ne znam što da radim, bočicu nemamo niti koristimo AD....

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako su ti dojke? Nije mastitis?
    Lezi uz dijete u zamracenu, mirnu prostoriju i nudi dojku. Vjerojatnije je da ce poluuspavano dijete bolje prihvatiti. Predlozila bih ti i da probas dojiti u hodu, ali ako si lose nemoj, da se jos ne srusis.
    Gledaj da pijes dovoljno tekucine, imaj dijete uz sebe cijelu noc i dojke na raspolaganju.

Koliko je dijete staro? Nije frka ako par sati odbija dojku, vrlo je vjerojatno da ce kroz noc prihvatiti.

Sad vidim potpis... to je ovo dijete od osam mjeseci? Ne brini ako i ne doji do jutra.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 25.11.2013. at 21:22

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nije mastitis, sve izgleda normalno, samo sta ona trazi, pa odbija. Gladna je sigurno jer od rucka oko 15 je cijelo vrijeme bilo tako, a inace doji jako cesto. Sad se nosimo u slingu, pa je tako povukla malo vise u nekom polusnu. Gladna je, pa ne moze ni zaspati. Spava s nama u krevetu i uvijek se uspavljuje na ciki u mraku, a veceras nije htjela nikako, samo place. Inace mi se budi jako cesto, pa vjerujem kad ju spustim iz slunga da ce me zvati za par minuta i nadam se da ce se tako nacikiti.
    U svakom drugom slucaju bi mi bilo drago da ne jede po noci, ali sada se bas brinem.

peppa&braci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nadam se samo da se i beba nije prehladila pa da zato slabije jede,a mozda je i mlijeko drugacijeg okusa zbog antibiotika. Nemam pametan savjet samo podrsku da sta prije ozdravis

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mozda ce se i ona razboliti ili joj idu zubi pa se poklopilo. ne brini, probaj joj dati malo vode, i samo dalje nudi cicu.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    mozda ce se i ona razboliti ili joj idu zubi pa se poklopilo. ne brini, probaj joj dati malo vode, i samo dalje nudi cicu.
    Zubići idu, čak tri trenutno, ali onda mi uvijek samo još više ciki. Samo se nadam da se i ona neće razboliti, jer već smo svi bolesni, ja u komi totalnoj, pa se nadam da ć nju nekim čudom preskočiti.
    Za čudo sad mi se nije probudila od kad sam ju spustila iz slinga, samo malo kašljuca, pa može biti da ju boli grlo.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Antibiotik koji pijem (Augmentin) ide uz dojenje, pa se ne izlučuje u mlijeko, jel da?
    Ne bi smjela biti promjena ukusa ili tako nešta, trenutno imam samo 38 (jutros i noćas je bila preko 39) temperaturu, pa možda je i mlijeko toplije....

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bi trebao bitno mijenjati okus.
    Ako ide uz dojenje ne znači da u potpunosti ne ulazi u mlijeko nego da je to u beznačajnim količinama.
    Ako se ona i razboli, svakako bi trebala imati blažu sliku bolesti (jer si joj već prenijela i prenosiš antitijela).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitanje, jel su skužila od ćeg je temperatura.

Meni se to desilos prvim i drugim detetom, ali kad su bili od2-2.5 mjeseca, mali je počel štrajkati i nikak da prihvati cicu, nije htio jesti ništ skoro 2 dana, doktorica rekla daj ad, dala mali neće, na karju mali završio u bolnici ni tam nije htio ništ jest,. sad nastupam ja tu noć kad je završio u bolnici Ja dobijam temperaturu, i E.coli, kad se to skupa sredilo mali više nije htio na cicu, i stalno je vrištao, pa sam mu na kraju izdajala iduću godinu dana. isti scenarij je počeo s klinkom , samo kaj sam je preduhitrila, par puta sam joj direkt unala ubaciti u kljun mlijeko ili prek žlice, dok sam dobila ljekove i prošlo, uspostavili smo dojenje, i dojila je do 2.5 godine.

U oba slučaja sam pila Novocef.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo, da javim stanje. Uspjela je ona noćas pocikiti čak i nekoliko puta, onako u snu i danas je normalno jela i dohranu i ciku, tako da ne znam šta je jučer bilo. Mogu slobodno reći da imam dosta iskustva sa dojenjem. Prvu kćer sam dojila godinu i pol i s njom sam prošle sve "škole i faze" tako da sam sad s malom bila potpuno spremna, a mala je cickalica predivna, stvarno je sve išlo glatko bez ikakvih problema (ako ne računam da me grize i da bi mogla duplo rjeđe cikiti) tako da me to necikanje od nekih 13.30 jučer pa do 23 (u 15 je ručala dohranu) uz traženje i odbijanje stvarno zabrinulo. Prvi puta sam pomislila da bi mi možda ipak bilo dobro imati neko AD i bočicu u pričuvi, ali eto prošlo je bez.
    JA ipak nekako mislim da je ona osjetila promjenu u mlijeko od moje temperature i antibiotika, a onda se navikla i nastavila normalno.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje, jel su skužila od ćeg je temperatura.

Meni se to desilos prvim i drugim detetom, ali kad su bili od2-2.5 mjeseca, mali je počel štrajkati i nikak da prihvati cicu, nije htio jesti ništ skoro 2 dana, doktorica rekla daj ad, dala mali neće, na karju mali završio u bolnici ni tam nije htio ništ jest,. sad nastupam ja tu noć kad je završio u bolnici Ja dobijam temperaturu, i E.coli, kad se to skupa sredilo mali više nije htio na cicu, i stalno je vrištao, pa sam mu na kraju izdajala iduću godinu dana. isti scenarij je počeo s klinkom , samo kaj sam je preduhitrila, par puta sam joj direkt unala ubaciti u kljun mlijeko ili prek žlice, dok sam dobila ljekove i prošlo, uspostavili smo dojenje, i dojila je do 2.5 godine.

U oba slučaja sam pila Novocef.
    Moja temperatura je od vrtićke neke boleštine koja me je satrala stravično. Upala grla/uha/sinusa, ma svega uz visoku temperaturu, koja se danas barem spušta koliko toliko.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure, puno hvala na savjetima i brzoj reakciji.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Podižem
    Nisam našla ništa bolje pa ću tu postaviti pitanje. Naime T ima bronhitis već tjedan dana i prvi par dana je slabo cikio,tek toliko koliko mu je trebalo da ne gladuje. To sam skužila jer su mi cice cijelo vrijeme bile tvrde i pune. E onda sam se prije 4 dana ja razbolila,imam temperaturu i zaštopana sam ali mislim da je neka viroza i ne pijem ništa osim paracetamola. Malom je u međuvremenu bolje i počeo je češće dojiti a moje cice vise kao kad su najpraznije. Uopće se ne pune,jel moguće da ostajem bez mlijeka????

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne vjerujem.
    Prije da maleni nadoknađuje i efikasno prazni dojke pa ti se čine prazne.
    Ako ima volje, daj mu da siše kad god hoće da poveća proizvodnju ako mu to treba, a ti odmaraj i pij dovoljno tekućine da što prije ozdraviš.
    Držim fige da to bude čim prije

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vjerujem.
    Prije da maleni nadoknađuje i efikasno prazni dojke pa ti se čine prazne.
    Ako ima volje, daj mu da siše kad god hoće da poveća proizvodnju ako mu to treba, a ti odmaraj i pij dovoljno tekućine da što prije ozdraviš.
    Držim fige da to bude čim prije
    I ja bi rekla da se prije radi o efikasnom pražnjenju. Fige i od mene, brzo ozdravite!

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Javljam novosti. I dalje izgledaju praznjikavo, on jede vrlo kratko (sa dohranom nam ne ide nikako)ali ne djeluje gladno. Ja danas više nemam visoku temperaturu ali mislim da mi se cice više neće puniti onak da budu skroz tvrde, ali on jede. Hvala cure smirile ste me

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj saf prvotno napisa Vidi poruku
    jer su mi cice cijelo vrijeme bile tvrde i pune.
    Prvo pravilo je - zaštititi proizvodnju mlijeka!
    Ako dijete ne doji, izdajanje je bitno upravo zbog usporavanja proizvodnje mlijeka.
    Dvije su stvari koje ne pogoduju ovome:

1. Jedna vrsta whey proteina čija se razina povećava što su dojke punije, a uloga mu je
    usporavati proizvodnju mlijeka,
    2. Unutarnji tlak od mlijeka, kad su dojke *pune* unutarnji tlak usporava proizvodnju
    mlijeka.

Počeo je češće dojiti vjerojatno iz razloga što povećava proizvodnju, jer je moguće došlo do
    blagog smanjenja, dopusti mu da siše koliko želi, izdajanje nikad nije loše u ovakvim situacijama.

Najvažnije ne brini se, za par dana će sve biti kao prije!

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Po noćije cicao milion puta. Nije cijelo vrijeme ni navlačio mlijeko nego se tješio. Pepita dojim ja njega na zahtjev cijelo vrijeme samo se još nije vratilo na staro. Al kak veliš valjda hoće

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Javljam novosti. I dalje izgledaju praznjikavo, on jede vrlo kratko (sa dohranom nam ne ide nikako)ali ne djeluje gladno. Ja danas više nemam visoku temperaturu ali mislim da mi se cice više neće puniti onak da budu skroz tvrde, ali on jede. Hvala cure smirile ste me
    Pa normalno je da se više neće puniti toliko da budu tvrde, dijete ima već 7 mjeseci, obično se to već i prije dogodi.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Po noćije cicao milion puta. Nije cijelo vrijeme ni navlačio mlijeko nego se tješio. Pepita dojim ja njega na zahtjev cijelo vrijeme samo se još nije vratilo na staro. Al kak veliš valjda hoće
    Hoće sigurno! Samo zapamti za ubuduće, uvijek zaštiti svoju proizvodnju mlijeka
    To je ipak lijepo dojenje toliko mjeseci i nemaš straha da nešto neće valjati, samo naravno
    treba paziti da se proizvodnja mlijeka održava.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Dojim, izgleda da nema problema, standardno je non stop na cici i ima mlijeka,ali valjda više neće bit onako kamene. Ja sam od jučer na antibioticima i za sad ne pokazuje da mu to nešto smeta (u vidu promjene okusa).Još jednom hvala svima na zrncima mudrosti

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

juce dobila temperaturu 38,5 i hranila sam djecu sa ad a mlijeko izmuzala i bacala, tek sad procitala da se moze dojiti pod temperaturom. imam nesto kao gripa nos zacepljen temperaturu , grlo pa me interesuje hoce li sta smetati da ih dojim ? stim da mi je mladji razbolio se prije mene pa ja a stariji jos nije .
    kakva su vasa iskustva sa dojenjem jel se smije tj, jel nece smetati?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smiješ dojiti, dapače, za njih je bolje da ih dojiš jer će primiti antitijela za tu konkretnu bolest preko tvog mlijeka, pa će ovaj mladji vjerojatno brže ozdraviti, a ovaj stariji se ili neće razboliti, ili će imati blaže simptome

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hvala lutonjice sad mi krivo sto im nisam davala , al nema veze bar za ubuduce znam.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj ih dojiti jedino ako je tebi toliko loše da fizički ne možeš, ali nadam se da ti neće biti tako
    želim vam brzo ozdravljenje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •