Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 119

Tema: Drip u Rijeci

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mstark prvotno napisa
    pošto mi je ovo prva trudnoća i porod, razmišljam kako iz Zg doći do Ri... da li tamo ići ranije ili? Imamo kuću u Istri (1 sat od Ri) pa razmišljamo da se preselimo tamo u zadnjoj fazi - ipak nema autoputa i brze ceste kroz Gorski Kotar, koja mi je i inače stres svoje vrste (ti voziš, a odjednom te neki manijak sa zatamnjenim staklima pretiče s DESNA po zaustavnoj traci!!!)...
    Ali vidim da čak ni iz Zg-a ne bi bio problem krenuti s obzirom na to koliko se rađa (10-20 sati).
    Ne bih htjela u trudovima još biti i u panici od putovanja... :/
    I ako ostanem u Zg do kraja, koji je pravi čas da se krene prema Ri? Kaj ak pukne vodenjak, koliko vremena imam i slična pitanja...
    Može neki savjet ili opis situacije od mama koje su to prošle?
    HVALA!!!!
    I ja sam u istoj situaciji, ali imamo prijatelja u RI kod kojeg možemo biti. Ako se ništa ne desi prije roka, mislim krenuti tjedan dana prije termina. Ako me zgrabi prije, ne znam šta ću. I mene je frka od pucanja vodenjaka u autu jer znam da bez vode bebi prijeti gušenje od umatanja pupčane vrpce oko vrata. Termin mi je 19.06. a to znači za vrijeme turističke sezone - vrućine, gužve na cestama, tunelima...Mislim da je rizično krenuti u zadnji čas. Možda najam stana i nije loša ideja, ali da bi nešto našla na daljinu trebaš imati puno sreće. Možda bi riječke Rode mogle kako pomoći? Recimo da uzmu jedan stan u najam, opreme ga loptama, strunjačama i ostalim rekvizitima, a onda bi žene mogle doći, platiti neku cifru i ostati koliko treba. Možda se nekome svidi ova ideja. Moglo bi se možda sakupiti i nešto love za udrugu, rodilište i sl. Ili imam prebujnu maštu?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da nije TOLIKA frka ako pukne vodenjak. baš sam se malo raspitivala... treba u roku 2-3 sata doći u rodilište i ne se previše kretati (radi moguće infekcije), samo lijepo staviti gazu među noge i krenuti put rodilišta

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    mislim da nije TOLIKA frka ako pukne vodenjak. baš sam se malo raspitivala... treba u roku 2-3 sata doći u rodilište i ne se previše kretati (radi moguće infekcije), samo lijepo staviti gazu među noge i krenuti put rodilišta
    2-3 sata ne zvuči tako loše, vjerujem da ćemo svi stići na vrijeme! Ali još ću malo prosurfati glede toga pa se javim sa svježim informacijama.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

odluka je pala...idemo u četvrtak u RI i vraćam se doma kad rodim!

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ti si stvarno odlučila ranije roditi. Šta se guraš preko reda ?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Wow koliko vas čitam imam osjećaj da sam ludo sretna što sam iz Ri - super rodilište i bila sam na tečaju, sve primalje, doktori, sestre, svi su super ljubazni i sve su nam lijepo objasnili! A sad, jedno je teorija, jedno praksa, pa ćemo vidjeti što će biti Malo me muči ako se ne otvorim da ću morat na drip i onda odustat od stolčića :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam primila drip jer je voda bila zelena (da ne riskiramo) i rodila na stolčiću

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja sam primila drip jer je voda bila zelena (da ne riskiramo) i rodila na stolčiću
    Dakle, može se? Jupiiii! :D :D :D :D :D

No ipak ću supruga animirati da malo potpomogne otvaranju

hvala Sad sam sretna

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    Ti si stvarno odlučila ranije roditi. Šta se guraš preko reda ?
    šta ćeš...uvijek sam bila nestrpljiva

(a i da ti bude kada slobodna 9.3.!)

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

šta ćeš...uvijek sam bila nestrpljiva

(a i da ti bude kada slobodna 9.3.!)

javi kako će proći pregled u četvrtak, ja se spremam sljedeći tjedan pa da znam kako to izgleda.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

javim!

(osim ako ne ostanem u rodilištu...onda javim kad izađemo )

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kailash sretno!
    Ma kailash je sigurna da ce njena beba zuriti van jer ju ona vec mjesec dana (a mozda i vise) nastoji namamiti van najljepsim mogucim pelenicama.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj inga prvotno napisa
    Kailash sretno!
    Ma kailash je sigurna da ce njena beba zuriti van jer ju ona vec mjesec dana (a mozda i vise) nastoji namamiti van najljepsim mogucim pelenicama.
    hvala...a pelenice stižu sve ljepše što je porod bliže...

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj inga prvotno napisa
    Kailash sretno!
    hvala...a pelenice stižu sve ljepše što je porod bliže...

Kailash, može neki link za pelenice?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

za naručiti ili da vidiš moje?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

zapravo, vidjela si moje...
    šaljem ti na pp niz mojih omiljenih linkova

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zapravo, vidjela si moje...
    šaljem ti na pp niz mojih omiljenih linkova
    Dobila sam linkove, thanks! Ja sam gledala Kamarisove, isto ima lijepih. Ali na internetu sigurno ima brdo toga. Joj, hvata me panika kad se sjetim da imam samo kinderbet!

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Drage kailash i Elinor,
    dva puta sam rodila u riječkom rodilištu i mogu reći da sam zadovoljna. Ne bih iznosila neke detalje, jer bi bilo subjektivno ...
    Prvi put 2003., porod je bio "klasični", jer za porod u vodi mi je nedostajao još jedan pregled na klinici (zakazan za 4. 11., a princeza se rodila već 30. 10.!). Bilo je malo dripića (pri samom kraju!) i malo epi (doktor mi kaže: "ne žalostite se mama, nisam vas puno rezao, samo 2-3 puntića!"). Sve u svemu sam pozitivac, pa sam sve doživjela u najboljem svjetlu (da se izrazim tako). Drugi porod, 2006. je ipak, puuuno drukčiji, jer je bio na čarobnom stolčiću i u suradnji s dragom primaljom S. (koja mi je bila i na prvom porodu! hvala joj!). Cijela ekipa je bila ok i stažisti su bili vrlo pažljivi! Moj mali princ je vrlo brzo "stigao" u moje naručje. Suprug i ja smo bili zajedno u oba puta i to su nam jako, jako lijepi trenuci koje pamtimo s puuuno emocija . Btw. Imamo i fotke. Planiram napisati svoje priče s poroda, baš u namjeri da s vama podijelim svoja pozitivna iskustva. Iz svoje perspektive, drage moje majčice koje iščekujete svoje bebe, preporučujem vam stolčić!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Marna hvala ti na lijepim riječima, nadam se da će ovaj tjedan stolčić bit slobodan u "mom" trenutku. Jer inače... neće biti lijepo

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Marna hvala ti na lijepim riječima, nadam se da će ovaj tjedan stolčić bit slobodan u "mom" trenutku. Jer inače... neće biti lijepo
    tog sam se i ja bojala, ali su me uvjerili da ne brigam. za stolčić im treba 10ak minuta pripreme! samo think pink!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    [

tog sam se i ja bojala, ali su me uvjerili da ne brigam. za stolčić im treba 10ak minuta pripreme! samo think pink!
    A da? Dakle, šanse su stvarno minimalne da dvije rodilje imaju izgon (koji žele da budena stolčiću) u isti tren :D Ako im treba tako malo vremena...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja rezerviram stolčić za 12.8. i dane oko toga

thalia

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pobjeglo mi...i marna

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mamuška, nisam pratila, ti isto u Ri stižeš?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala ti, Marna, svako pozitivno iskustvo me hrabri i daje nadu da će mi porod biti onakav o kakvom maštam. Ipak su to najvažniji trenuci u životu i sanjam o tome kako ću i ja jednog dana hrabriti i tješiti preplašene majčice na temelju svog pozitivnog iskustva!
    Mamuška, ja ću već biti davno gotova 12.08., pa nema straha da ti "uletim" u kombinaciju!
    Serpentina, ti si još uvijek u "jednom komadu"??? Ti i Kailash ste sad prve na redu, ako sam dobro shvatila?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je termin za 6 dana!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Marna hvala ti

Meni je termin za 25 dana ali dr. predviđa da će možda i dva tjedna prije. a i po mom proračunu bi trebalo biti barem 10 dana prije....

preksutra idem u rodilište na pregled pa ću možda znati preciznije...

ja ovaj put želim kadu a idući stolac

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Mamuška, nisam pratila, ti isto u Ri stižeš?
    joj, ja sam znala da idem u rijeku i prije nego sam zatrudnila!!! tak da sam svoja pitanja odavno postavila, a sad se još samo malo usvršavam!!!

želim vam cure da vam porod bude baš onakav kakav ste željele, ili bar približno takav...puno pusa i samo hrabro!!!
    i hoćemo povratne informacije...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mamuška prvotno napisa

joj, ja sam znala da idem u rijeku i prije nego sam zatrudnila!!! tak da sam svoja pitanja odavno postavila, a sad se još samo malo usvršavam!!!

želim vam cure da vam porod bude baš onakav kakav ste željele, ili bar približno takav...puno pusa i samo hrabro!!!
    i hoćemo povratne informacije...
    Haha, naravno, sada upravo braljavim po planu proda, danas ćemo pitati dr. dal se slaže, tj. dal je sve ok. A pričica naravno da će isto biti! Jedva čekam da krene ovo čekanje malo ubija a i panika me hvata da ne prenesem... ma sve će bit ok!

mstark

Početno

Kad god vidim Lokacija: Zagreb sa željama i odlukama da se rodi u Ri, ohrabrim se 100/h!! Naša okolina mene i MM-a gleda s "laganom" nevjericom kad kažemo da idemo u Ri. A sad pitanja... ja sam zvala rodilište u Ri i već sam prije mjesec dana htjela otići na pregled, kao da me dr. pregleda i da se upoznamo. Sestra mi je rekla da nema potrebe da dolazim za stolček, već da dođem oko termina pa ćemo onda i pregled obaviti. Ovako puno raniji pregled se prakticira samo za kadu. Vi koje planirate /ste išle na stolček, da li ste išle na raniji pregled / upoznavanje (to možda nije loš trenutak da se izrecitiraju želje s plana poroda...) ili ste banule u trudovima i dobile stolček?
    Načelno, mogla bih nazvati i rodilište i pitati ih, ali zanimaju me vaša iskustva, jer bi mi sestra mogla opet reći da ne dolazim, a ja brinem da mi ne urani porod, a onda će biti sve na ho-ruk!
    Uf. :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja ne govorim nikome u okolini. kaj ih briga. govorit ću poslije poroda (ja idem linijom manjeg otpora) :/

i mene zanima sve!!!
    što si napisala, i koliko se prije termina mora doći na prvi pregled... :?

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Za kailash: bez brige neka bebica zapliva u kadi! Moja prijateljica je rodila dvoje djece u kadi i sve je bilo ok. Vrlo zadovoljna, nisu je "reckali", minimalno popucala (šav ili dva vanjska) s bebama sve ok ...
    Serpentina, mamuška, Elinor, mstark, samo hrabro, bebe same izaberu svoj trenutak dolaska, bez obzira na sve proračune. One znaju svoje vrijeme ! I mi mame se jaaaako trudimo da nam se rode sretne! Za stolčić mi nije trebala rezervacija, niti najava i pregled, već kad sam došla s trudovima pitali su me u predrađaonici "imate li neku posebnu želju za vaš porod", a ja sam onako dišući ko' parna lokomotiva, ozareno rekla "o, daaaaaaa, stolčić!". Poslije mene, cca nekih 15 minuta, "na njemu" je rođen još jedan veeeeliki dečko (bravo za njegovu mamu, poslije poroda smo se srele tijekom boravka u bolnici, pa sam joj rekla kako su samo žurili sa stolčićem k njoj). Razumijem vašu nestrpljivost, neizvjesnost, strah, ali finale se, drage moje, pamti!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da li je netko čuo gdje prijeti manja opasnost od pucanja - u kadi ili na stolčiću? Moguće je da tkivo u kadi omekša i time olakša prolazak glavice, ali možda je na stolčiću ipak bolji položaj? Onako statistički, šta mislite? Mstark i Mamuška, i ja muljam okolinu glede mjesta poroda, naravno da si želim RI ali mislim da bih dobila komentare kao: šta kompliciraš i sl. Možda i ne bi, ali ovako mi je milije-kujem svoj opaki plan u tišini i to me zabavlja!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne znam kako je na stolčiću, rodila sam u kadi, bez ijednog šava.

ključna je po meni bila primalja i njena suradnja, imala sam zbilja sreće.
    a svima preporučam i perinealnu masažu (znam, znam da je koma na početku, ali bolje to nego pucanje i šivanje ).

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vi koje planirate /ste išle na stolček, da li ste išle na raniji pregled / upoznavanje (to možda nije loš trenutak da se izrecitiraju želje s plana poroda...) ili ste banule u trudovima i dobile stolček?l
    Ne znam kako, i je li se kojoj, uspjelo dogovoriti/upoznati s osobljem koje vam je bilo na porodu? Zar nije na porodu osoblje koje je taj dan dežurno? Hoće li primalja/liječnik dolaziti od kuće da vas porodi zato jer ste se upoznali par dana/tjedana prije? Ako da, kako vam to uspijeva?

Ranijih godina sam imala česte susrete s liječnicima na patologiji trudnoće i kako sam dolazila kao hitan slučaj svaki put bi me primio (drugi) dežurni liječnik kojemu bi svaki put trebala pričati svoju priču ispočetka, od "kada ste prvi put dobili menstruaciju?" Uzlud je bilo moje "ovdje sam bila pred 10 dana kod dr togaitoga".

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni se isto svi čude što idem u RI jer mi je rodilište 300 m od kuće...
    sutra idem na pregled za u kadu

mstark

Početno

Marna, thanks na ohrabrenju. Kaj se pucanja tiče, nemam iskustava (prva trudnoća), ali koliko čujem druge mame na forumu i frendice koje su rodile, ak se skompaš s babicom, hoće one i masirati međicu i sve probati samo da prođeš bez rezanja. Dakle, upucavanje babici je taktika. Moram reći da više poštujem vaša iskustva nego sve kaj sam čula na tečaju i u bolnici. Mislim da ne moram objašnjavati...
    Ja si već sad masiram međicu, malo je tlaka ali MM svesrdno pomaže, a ja za to vrijeme radim grimase. Ali, mala je to cijena ako uspiješ ostati čitava nakon poroda!! Kažu da je 5 min dnevno dosta. Ima netko drugačije mišljenje? I da li ima neka specijalna tehnika masiranja ili je OK prstom lijevo-desno, gore-dolje, kružno i ostali klasnični pokreti koji se koriste kod masaže?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja si već sad masiram međicu, malo je tlaka ali MM svesrdno pomaže, a ja za to vrijeme radim grimase. Ali, mala je to cijena ako uspiješ ostati čitava nakon poroda!! Kažu da je 5 min dnevno dosta. Ima netko drugačije mišljenje? I da li ima neka specijalna tehnika masiranja ili je OK prstom lijevo-desno, gore-dolje, kružno i ostali klasnični pokreti koji se koriste kod masaže?
    Ja sam čitala da treba rastezati u svim smjerovima i to do granice lagane boli, znači ne se sad razvaljivati ali to se mora ozbiljno napeti da bi bilo koristi. Ja još nisam počela (22 tjedna), mislim da treba početi oko 6 tj. prije poroda.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Što se tiče perinealne masaže, dosta sam čitala o njoj, ali sam bila neredovita, malo lijena ... , a napisala sam već kako sam "malko recnuta" u prvom porodu, a u drugom (na stolčiću) imala 2-3 vanjska šava koji mi nisu stvarali nikakve probleme kod sjedenja, hodanja i sl. položaja u bolnici, a ni kasnije. Jedna poznanica je marljivo i redovno radila perinealnu masažu, pa je opet na kraju ipak "malko recnuta", hm, hm ... Mislim da je stvar kože, tkiva ... Razumijem vas, jer sve ovo zvuči boooolno, ali pokušajte kontrolirano tiskati u dogovoru s primaljom. Meni je bilo puno lakše slijediti njene upute, time sam stekla sigurnost, opuštenost, povjerenje ... (hvala dragoj primalji S.!) Hrabro, hrabro, s vama sam svim !

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo, i Kailash nam je rodila... :D Veselim se njenoj priči iz kade... i nadam da ću i ja njenim stopama. Brojim još 106 dana!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam rodila prije 8 dana dobila sam drip,radili su mi epi,nije tako strasno primalje ne da su divne nego savršene,normalno da boli ali sva bol prodje kad ugledaš svoju bebu.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tiki prvotno napisa
    Ja sam rodila prije 8 dana dobila sam drip,radili su mi epi,nije tako strasno primalje ne da su divne nego savršene,normalno da boli ali sva bol prodje kad ugledaš svoju bebu.
    Vjerujem da sve prođe kad ugledaš anđela, ali ako se da izbjeći... Pitanje u vezi šivanja: u svim tekstovima o epiziotomiji na koje sam naletila u "Bebama", na internetu i drugdje, piše da se kod šivanja međice daje lokalna anestezija i da se šivanje ne osjeti. Iskustva žena sa kojima sam pričala su da je šivanje gore od poroda, da te čak nekad ne šivaju odmah nego kad se "ohladiš" i da je to onda neizdrživo. Koja je prava istina?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj da, rekla mi je Ana da je Kailash rodila! Ana i ja smo skupa bile u sobi, ona sutra odlazi kući, mene su ranije pustili.
    Tj. rodila sam do podneva pa to računaju kao cijela tri dana.
    Raskasapili su me kao mesari, jer je izvjesni dr. P. odbijao poslati me u rađaonu - cijelo otvaranje (strahovito bolno) sam provela na 4om katu bez pomoći sestara (zapravo su bile nevjerojatno bezobrazne).
    Stigla sam u 20 do 8 u rađaonu, babice su predivne, predivne, i doktor je simpa, no voda se zazelenila pa nisam stigla na stolčić.
    Ironija je u tome da su me stavili u bolnicu "radi kontrole prenesene trudnoće". I krivo su mi izračunali termin: 1.3. je bio.
    Uglavnom, Ana je ok, beba je ok, slatkica mala.
    Pričat će vam sutra :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

serpentina :D čestitam!!!!!!!!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala, sad baš za blog pišem pričicu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pošalji mi link na pp

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne trebaš, našla sam te

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Pitanje u vezi šivanja: u svim tekstovima o epiziotomiji na koje sam naletila u "Bebama", na internetu i drugdje, piše da se kod šivanja međice daje lokalna anestezija i da se šivanje ne osjeti. Iskustva žena sa kojima sam pričala su da je šivanje gore od poroda, da te čak nekad ne šivaju odmah nego kad se "ohladiš" i da je to onda neizdrživo. Koja je prava istina?
    Pa vjerojatno je sve istina. Mene je bolilo užasno. Dobila sam lokalnu. Ohladila sam se, ali ne znam jesu li i mogli prije šivati zbog "poroda" posteljice. A možda me tako bolilo jer je to bila bol na koju nisam bila psihički spremna za razliku od trudova? A možda lokalna još nije niti počela djelovati, a počeli su šivati?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Pa vjerojatno je sve istina. Mene je bolilo užasno. Dobila sam lokalnu. Ohladila sam se, ali ne znam jesu li i mogli prije šivati zbog "poroda" posteljice. A možda me tako bolilo jer je to bila bol na koju nisam bila psihički spremna za razliku od trudova? A možda lokalna još nije niti počela djelovati, a počeli su šivati?
    Hm, ne znam, ali nekako si mislim da bi bilo poštenije da porod završi maženjem svoje bebice, a ne šivanjem. Možda sam čula previše "bapskih priča", ali toga me tako strrrrrraah

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

serpentina nadala sam se da ću te sresti - i tebe i Anu...ali eto barem ste se vas dvije srele....

ČESTITAM TI OD !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •