Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 119

Tema: Drip u Rijeci

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Drip u Rijeci

Cure, evo pitanja. Ima li itko da je iz Rijeke, nije išao na stolčić/kadu i da je izbjegao drip.

Koliko čujem, šibnu ga da se ne snađeš. Meni će ovo biti prvi porod i silno bih ga htjela izbjeći. Šta da radim? Budući da sam mirovala 3 mjeseca, ne znam koliko sam fizički spremna za stolčić i sve više razmišljam o stolcu. Vidjet ću što bude slobodno. Što se muža tiče, neću ga tjerati sa sobom, ako će htjeti ići ok, ako ne, nema veze, još jadan nije odlučio, ali stalno priča da će ići.
    Eto, kolike su mi šanse da izbjegnem drip i epi.

I nisam tip koji će mahati papirima i vikati. Na žalost

Upomoć!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam bila u Rijeci, ali ja bih se na tvom mjestu poslužila malom lukavštinom. Naime, najbolja opcija čini mi se "spetljati" se s primaljama koje asistiraju pri porodu u vodi (svi su jednoglasni pri tvrdnji da je to najbolja ekipa), a onda se "predomisliti" - nitko te neće tjerati u vodu (mislim da i na forumu ima cura koje na kraju nisu imale izgon u vodi, a prvobitno su htjele u kadu - npr. Nika).

Da sam išla u Rijeku, to bi bio moj scenarij (jer nisam baš bila nabrijana ni na kadu ni na stolčić, nego baš na stolac) - znala bih da imam najbolje primalje.

Sretno!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da,ali ako misliš u vodu moraš skupiti sve potrebne nalaze i prije im odnijeti,npr.ja nebi mogla jer sam cijelu trudnoću imala bakterije u mokraći,znači nebi niti mogla doći do ekipe za vodu.

bila sam otvorena 9 cm i nisam prošla niti bez dripa niti epi.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Oni znaju što rade, ja sam rodila u Ri i stvarno je ekipa izvrsna. Najbolje je pustit njima da rade svoj posao.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uf ja sam bila krenula u vodi, ali se zakompliciralo pa na krju rodila vani sa dripom (imaš priču-beba Lukas). ali ono što hoću reći je da su sve cure koje su bile samnom u sobi bile totalno neinformirane i sve su redom dobile drip bez pitanja. tako da nije baš bajno... ono što možeš napraviti je ili ne potpisat onaj papir na početku, ali sama kažeš da nisi taj tip, ili milion puta ponavljati da ne želiš drip i epi pa će ti se možda smilovat..
    sretno!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    Najbolje je pustit njima da rade svoj posao.
    Ženin porod je njezin "posao", medicinsko osoblje je tu samo da asistira i ponudi eventualnu pomoć i podršku.
    Mislim, ako oni to mogu odraditi umjesto nas, što onda i ne tiskaju i ne dahću kroz trudove umjesto nas.

Nikako ne volim tu tvrdnju kako porod treba prepustiti doktorima.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mantraj na glas da ne zelis drip, jer ce ti ga sibnut da neces ni primijetiti. ja sam bila skoncentrirana na ponavljanje: ako moze bez epiziotomije, molim... ako moze bez epiziotomije...sve znam, kontrolirano tiskanje, samo mi malo pomozite... i nisam ni primijetila drip....

vjerujem da dole ima jako dobrih primalja koje ce ti izaci u susret i ne dripat te ako nije potrebno.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Znači, mantram na glas: molim vas, ako može bez dripa i epiziotomije. Znate, neću vam se mješati u posao, ali molim vas bez dripa i epiziotomije (ova druga rečenica je stvar mog odgoja i super-ega ).

Ni ja ne mogu u vodu jer imam polipa koji prokrvari tu i tamo i zato imam leukocite i bakterije u mokraći, tako da od taktike "šatro kada" ništa.

Ma ono što me muči je što je porod sam po sebi stresan, bio on i najlakši na svijetu, a ja se brinem na koga ću naletit u bolnici i hoću li morati dodatnu energiju ulagati u to da zamolim nešto što želim. Naravno da se neću svađati niti tražiti stvari za koje nisam sigurna, ali htjela bih da bude barem manje stresno. Mislim, meni je bol manji problem od ljudi loše volje.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam nedavno rodila u Rijeci . Dobila sam drip i naparvili su mi epi i nista nije bilo strasno. Dosla sam u radjaonu bez ikakvih trudova, ali sam bila 7 cm otvorena. Kad sam dobila drip sve je krenulo i zavrsilo se je za dva sata. Sve osoblje se je jako trudilo da izguram bebicu van bez epi, ali jednostavno nije islo i kad su me razrezali sve je bilo odmah gotovo. Sivala me je specijalizantica i to je napravila jako strucno da sam ja nakon dva dana već sjedila , a nakon sedam vise nisam nista ni osjetila (bila sam dosta razrezana).
    Primalja koja me je poradjala (Lidija) bila je predivna. Cijelo vrijeme me je drzala za ruku, masirala mi je ledja, a nakon poroda donjela mi je i cokoladicu in posudila mi je svoj mobitel.
    Ekipa u riječkoj radjaoni je super i nemaš se čega bojati. Doktori su jako susretljivi i ne rade ništa što nije nuzno.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala sanice, puno, puno. Niti ne znaš koliko

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sanica prvotno napisa
    Dobila sam drip i naparvili su mi epi i nista nije bilo strasno.
    Ja sam isto dobila drip i epi i bilo je preeestrašno, svima ću uvijek reći da se bore svim silama protiv toga.

Thalia, jednostavno ti je totalka: na papiru koji potpisuješ (ako ga već hoćeš potpisati) napišeš gore ili dolje da ćeš za drip i epiziotmiju dati naknadno pristanak u toku poroda. To je njima znak za povećani oprez i respekt. A onda jednostavno kad dođeš u rađaonu ne daš da ti prištekaju infuziju u ruku (u infuziji je drip). Za epizitomiju mantra: molim bez epiziotomije, molim bez epizitomije (na papiru si već prethodno napisala da ćeš u toku poroda eventualno dati pristanak, a svojom mantrom ćeš dati na znanje da si odlučila da ga ipak ne daš).

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da, rekli su nam da za "klasični" porod šibaju odmah drip i reckaju, bez pitanja.

U slučaju stolčića, ne daju niti jedno niti drugo.... Vidjet ćemo, ja i onako hoću roditi na stolčiću, tako da ostaje otvorena opcija.
    Ali vidim da ću i papire potpisivati. Moram si to sve zapamtit, bojim se da ne zaboravim od onog silnog stresa...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Moram si to sve zapamtit, bojim se da ne zaboravim od onog silnog stresa...
    Da, to se može lako dogoditi, meni se dogodilo za par stvari, a sto puta sam razmišljala prijr drugog poroda o detaljima.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do sad se kao najbolja strategija za što manje intervencija na porodu definitivno pokazalo da je najbolje u rodilište doći što kasnije.
    Dakle ne čim pukne vodenjak i ne dok se još trudovi nisu razmahali.
    Naravno, ako je sve u redu, izuzetak su situacije kada se mora zbog komplikacija ići ranije u bolnicu.
    Ali ako je sve ok, mislim da je najbolje ni ne ulaziti dok trudovi nisu na naviše svakih 5 min, osim ako baš osjetiš da nešto ne štima.
    U tom slučaju valjda neće imati poriv za ubrzavanjem poroda.
    A za epiziotomiju moraš i sama pokazat stav.
    Ako im kažeš da bi radije da pukneš nego da te oni režu, to će sigurno imati jači efekt nego ako ih zamoliš da ne bi epi, ako može.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Ako im kažeš da bi radije da pukneš nego da te oni režu, to će sigurno imati jači efekt nego ako ih zamoliš da ne bi epi, ako može.
    Da. da, definitivno, ovo stoji. A i logično da je njima lakše, ako rodilja preuzme odgovornost.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ako kažeš da ćeš radije puknuti nego da te režu, onda ne daj da ti legnu na trbuh kod izgona i tako uzrokuju pucanje.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bože, imam osjećaj k'o da se spremam u rat, a ne na porod. Ljuta sam :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

curke imam pitanje. znam za stolcic i koji je to polozaj, a ovaj stolac? sta je to? i koje primalje u rijeci su dobre za skompat se zbog prirodnog poroda? ono voljne stavljati tople komprese i sl

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam rodila u Ri prije 2 i pol mjeseca - drip, rezanje i vakuum :shock:
    ali ispalo je ok! većinu se svega ne sjećam jer sam ih molila epiduralnu jer dripovi su mi bili prestrašni! ako vas je strah preporučujem epiduralnu - ne osjetite ništa sve do pred kraj, tada vam ju naime oslabe i to je to - za četiri sam sata imala svoju štrucu u naručju

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj medoribica prvotno napisa
    ali ispalo je ok! većinu se svega ne sjećam
    ovo mi zvuči ko oksimoron :/

ali bitno da je s bebicom sve ok, a tvoje subjektivno iskustvo pozitivno

Datum pristupanja
    Apr 2005

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam uspjela. Uz pomoć divnih primalja. Bez dripa, bez prokidanja vodenjaka (pukao je tek u 23:15, a došla sam u rodilište s trudovima na 6 minuta u 18:15, rodila u 01:15), bez rezanja, s par malih unutarnjih šavova.
    Sve skupa je trajalo sedam sati, bolilo je strašno, ali ja sam mimoza (sjećam se da sam tražila i da me ubiju , tek toliko da shvatite koja sam drama-queen) pa sam preživjela.

Isplati se, jedina sam u sobi sjedila od prvog dana.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Uf malo ti čak i zavidim
    čestitjke!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

thalia, kako se zovu primalje koje su ti bile ... napiši ih ovdje:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=506722#506722

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    thalia, kako se zovu primalje koje su ti bile ... napiši ih ovdje:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=506722#506722
    Jesam

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo ja sam rodila u ri jeci 24.07.Sto se tice doktora i nemam bas nesto za reci pozitivno .I ono malo sto sam ih vidjela mi nisu bili niti najmanje dragi!!!Ja sam dosla sa zeljom za epiduralnu,ali naravno da nisu stigli .Iako sam dosla otvorana svega 2cm.Ali i bez toga je sve ispalo super,tj.zahvaljujuci naj, naj ,naj primalji imala sam porod koji mi je ostao u lijepo sjecanju.Naravno da ti doktori zele sve uvaliti,ali najmanje sto trazis.Ja sam se u zadnji tren izvukla od drip a da ni sama nisam znala ..trazila sam stolcic-ali je i za to bilo kasno .primalja je odmah pocela sa olozima masazama ,jer sam ja ,a i muz svaku sec.vikali "samo bez rezanja"I stvarno se potrudila.Muz je sa mnom disao ,ona nam je govorila kada sta da radim i uspijeli smo.I hvala joj puno ,puno jer se STVARNO trudila.Nakon poroda se pojavio dr.sa velikim smijeskom da bi me pitao ako sam jos ljuta na njih i da je bolje NE PLANIRATI porod jer se onda razocaras?!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

thalia i choko, hvala na pozitivnim iskustvima

Ikica

Početno

Moje iskustvo.Beba došla kasnije od termina 9 dana.Došla sam na patologiju i ležala 4 dana.Cure su divne na patologiji .
    Dokotori kako koji ,ali mlađa ekipa je definitivno ok i za dogovore.
    Najgori doktor je bio onaj nažalost koji je čak mene porodio ,mama ga prepoznala.Spika od doca lopta i indukcija dok sam bila na patologiji.
    Ma pregledao me nije,horor.Naime vikendom se ništa ne radi.
    Bila sam tako tužna kada je to rekao ,ma užas.
    Da skratim u 11 navečer pon 3.4.2006.ništa od poroda.
    U snu mi puca vodenjak .Sve pethodne radnje obavljene i prošlo bez problema.Rađaona .Lijepo novo.Sestice milina .Ja otvorena 4 cm bez trudova.Prokidanje vodenjaka dokraja.Bezbolno.Moji trudovi slabi.Dobila sam drip bez pitanja.Nisu pretjerali.Moglo je i bez toga.Nažalost morala sam ležati zbog ctga.S time da sam ih zvala da ja ne mogu ležat i da se okrećem.Fakat su me vrtili.Porod brz i bezbolan.Rodila se moja terminatorica .Tata i ja smo puhali.Moja V. me bodrila i babica K.koja je divna.Epi nisam osjetila.Moje iskustvo pozitivno.
    Lijepo šivana od dokotora koji me zabavljao.
    Naime kod primanja na patologiju potpisala sam papir koji mi je turnut onako na brzaka.Znala sam kakvi su i šta se radi.
    Pristala sam jer mi je termin prošao i bila sam zabrinuta!
    Želim da ti bude porod onakvim kakvim ga zamišljaš!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u Rijeci je očito recept dogovoriti se unaprijed s primaljom što želiš ... ali ono dosta unaprijed.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Haj! Vidim, nitko nije odavno pisao na ovu temu, a ja imam toliko pitanja: npr. kolike su šanse da zaista dobiješ kadu, ako je sve u redu? Mislim, da li je to pitanje sreće, ako je kada prazna može, ako nije, više sreće drugi put? I kako se radi raspored za kadu. Kada se treba najaviti, uplatiti, trebaju li neki posebni nalazi itd...Što je to "stolčić" a što stolac za rađanje (možda je ti i jedno te isto :? oprostite na mojoj neupućenosti (nosim prvu bebu, upomoć!)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema rasporeda za kadu. Kad dodjes, ako je prazna, tvoja je.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Haj! Vidim, nitko nije odavno pisao na ovu temu, a ja imam toliko pitanja: npr. kolike su šanse da zaista dobiješ kadu, ako je sve u redu? Mislim, da li je to pitanje sreće, ako je kada prazna može, ako nije, više sreće drugi put? I kako se radi raspored za kadu. Kada se treba najaviti, uplatiti, trebaju li neki posebni nalazi itd...Što je to "stolčić" a što stolac za rađanje (možda je ti i jedno te isto :? oprostite na mojoj neupućenosti (nosim prvu bebu, upomoć!)
    pripremam se za porod u kadi u RI pa evo što znam: treba doći između 35 i 37 tj. na pregled s nalazima. nalazi koji ti trebaju su: krvna grupa, Waserman, anti HIV, Hepatitis B i C, bris na klamidiju i cevikalni bakteriološki bris. Zvuči puno, ali ustvari su ti većinu toga već vjerojatno napravili na poč. trudnoće. Nije velika šansa da je netko baš kad ti dođeš u kadi (nije takva navala srećom) a ako se dogodi da je netko baš taj dan tamo, u kadu ide ona koja je bliže porodu. Treba im cca 45 min da dezinficiraju kadu. Tako da nije frka. A ako je baš zauzeto, možeš na stolac
    Ne plaća se posebno ni za stolac ni za kadu, plaća se jedino 300 kn za onog tko će doći s tobom na porod - muž vjerojatno.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    pripremam se za porod u kadi u RI pa evo što znam: treba doći između 35 i 37 tj. na pregled s nalazima. nalazi koji ti trebaju su: krvna grupa, Waserman, anti HIV, Hepatitis B i C, bris na klamidiju i cevikalni bakteriološki bris. Zvuči puno, ali ustvari su ti većinu toga već vjerojatno napravili na poč. trudnoće. Nije velika šansa da je netko baš kad ti dođeš u kadi (nije takva navala srećom) a ako se dogodi da je netko baš taj dan tamo, u kadu ide ona koja je bliže porodu. Treba im cca 45 min da dezinficiraju kadu. Tako da nije frka. A ako je baš zauzeto, možeš na stolac
    Ne plaća se posebno ni za stolac ni za kadu, plaća se jedino 300 kn za onog tko će doći s tobom na porod - muž vjerojatno.
    Thanks, znači ima nade da i moja bebica zapliva! Držim fige da ti porod prođe kako si zamišljaš, bez epi i sličnih "nuspojava". Kada ti je termin? I šta je to Waserman? :? Ako još šta saznaš, javi.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala na lijepim željama
    waserman ti je nešto što ima skraćenicu WAR i vjerojatno ti je već upisano negdje na početku trudničke..a što je to točno, nemam pojma...
    za desetak dana idem na pregled za porod u kadi pa ću možda imati još svježih informacija

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam rodila u Rijeci 2003. g i dobila sve po redu - drip i epi, ali ih nisam pistila da me stave na drip sve dok nije došao anesteziolog za epiduralnu. Ekipa u rađaoni je super, babice su odlične, ali su zato doktori ogavni počev od dr. (Felix editirala ime) i (Felix editirala ime) pa dalje, da ih ne nabrajam. Jedini je još dr. (Felix editirala ime) što nešto vrijedi i trudi se biti čovjek.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Ja sam rodila u Rijeci 2003. g i dobila sve po redu - drip i epi, ali ih nisam pistila da me stave na drip sve dok nije došao anesteziolog za epiduralnu. Ekipa u rađaoni je super, babice su odlične, ali su zato doktori ogavni počev od dr. (Felix editirala ime) i (Felix editirala ime) pa dalje, da ih ne nabrajam. Jedini je još dr. (Felix editirala ime) što nešto vrijedi i trudi se biti čovjek.
    Nije mi jasno šta uopće šalju muškarce da rade "ženski" posao. Nit su probali, nit bi preživjeli da moraju rodit. Ali uzimaju si za pravo da ti sve pokvare. No, ne želim zvučiti žensko-šovinistički, ali teško mi je pojmiti da se ljudi na takvom mjestu mogu ponašati ogavno. Bolje da se maknu i puste babice. Baj d vej, može li svaka od nas zatražiti epiduralnu ako zaista zagusti?

KAILASH, hvala ti, javi se sa svježim vijestima!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nije mi jasno šta uopće šalju muškarce da rade "ženski" posao. Nit su probali, nit bi preživjeli da moraju rodit. Ali uzimaju si za pravo da ti sve pokvare
    Ja bi ograničila broj muškaraca koji hoće specijalizirati ginekologiju. Ponekad mislim kako je to pervarezno, ali više ima muškaraca nego žena u tom poslu.

Baj d vej, može li svaka od nas zatražiti epiduralnu ako zaista zagusti?
    Može, bez problema samo je pitanje da li će anesteziolog biti available. Meni je došla u roku od 10 min, ali znam da su nekim curama rekli da je anestez. na operaciji i da ce tek za sat-dva-tri, a one su do onda već i rodile.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čula sam da su nekad žene ginićke grublje od muškaraca :? Ne znam šta je bolje, ali čini mi se da se više bojim neljudskog odnosa u rodilištu nego samog poroda. Valjda ću preživjeti...

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    hvala na lijepim željama
    waserman ti je nešto što ima skraćenicu WAR i vjerojatno ti je već upisano negdje na početku trudničke..a što je to točno, nemam pojma...
    za desetak dana idem na pregled za porod u kadi pa ću možda imati još svježih informacija
    Mislim da je WAR skraćenica za test na sifilis, nisam sigurna.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Čula sam da su nekad žene ginićke grublje od muškaraca :? ..
    to vrijedi i za Šibensko rodilište, a u Vž sam naletila na jednu takvu (da nije moj dr. bio tamo, posvadila bih se s njom na mrtvo ime)
    :?
    valjda imaju neke frustracije, ko će ga znat

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moja na porodu je bila na treningu za Stasi. sto posto. strašno

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    moja na porodu je bila na treningu za Stasi. sto posto. strašno
    Bolje bi im bilo da su otišle u kiropraktičarke :? Da se ne bojim komplikacija, rodila bih doma

mstark

Početno

War je jedan od dva testa na sifilis. Ak ne pucaš na kadu, rade ti na početku trudnoće samo jedan test (nemam pojma kak se zove), a u Ri za kadu traže oba. Moj ginić u Zg je na to okretal očima, ali nije on taj koji u kadi roni s trudnicom. Pih! Osim toga za kadu znam da traže hiv, klamidiju i sve one nalaze krvi koje smo radile na početku trudnoće. Osobno ne idem u kadu, ali mi je to sestra u Ri izdiktirala jer smo se krivo skužile; ja naime brijem na stolček, a za to ne treba ništa osim standardnih nalaza.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mstark prvotno napisa
    War je jedan od dva testa na sifilis. Ak ne pucaš na kadu, rade ti na početku trudnoće samo jedan test (nemam pojma kak se zove), a u Ri za kadu traže oba. Moj ginić u Zg je na to okretal očima, ali nije on taj koji u kadi roni s trudnicom. Pih! Osim toga za kadu znam da traže hiv, klamidiju i sve one nalaze krvi koje smo radile na početku trudnoće. Osobno ne idem u kadu, ali mi je to sestra u Ri izdiktirala jer smo se krivo skužile; ja naime brijem na stolček, a za to ne treba ništa osim standardnih nalaza.
    Hm, mene ginić još nije slao na nikakve pretrage, osim krvne grupe. Moram ga pitati šta čeka. Zašto si odabrala stolček, a ne kadu? Ja se dvoumim, ali voljela bih nešto od toga.

mstark

Početno

Hm, mene ginić još nije slao na nikakve pretrage, osim krvne grupe. Moram ga pitati šta čeka. Zašto si odabrala stolček, a ne kadu? Ja se dvoumim, ali voljela bih nešto od toga.[/quote]

Za stolček te ni ne mora slati, samo dođi s trudničkom, ultrazvučnom i svime što imaš. Ja sam ziheraš pa ću se zaletiti do Ri na jedan pregled kod ginića, tek toliko da se vidimo i da im pokažem sve nalaze. Iako mi je sestra rekla da ne moram dolaziti ranije, nego da se pojavim oko termina.
    Za stolček sam se odlučila zbog anatomske logike stvari. Pusti silu težu da ti pomogne. Zamisli da moraš napraviti "veliku nuždu" ležeći... hm. Kada mi nije nešto privlačna jer se navodno smežuraš unutra nakon nekog vremena, pa se i voda zaprlja, a ako ne rodiš u nekom roku (ne sjećam se koliko je to vremena) onda te izvuku iz kade itd. Ne znam da li ju onda očiste pa te vrate, to mi je sve izmaglilo, ali nazovi ri rodilište i pitaj ih, vjerujem da će ti objasniti proceduru. Za kadu ti svakako trebaju te dodatne pretrage. HIV, WAR, bris na klamidiju i ne znam da li još nešto. Ali to će ti isto sve tamo reći. Uglavnom, informiraj se o tome kako to teče na porodu s bilo kojim rekvizitom, pa što ti se učini najprivlačnije, odi na to. Ipak ćeš ti rađati pa je bitno da ti bude ugodno. A na kraju se uvijek možeš predomisliti na licu mjesta. To nije problem (provjereno kod dr. koja je radila na porodima u Ri).

mstark

Početno

pošto mi je ovo prva trudnoća i porod, razmišljam kako iz Zg doći do Ri... da li tamo ići ranije ili? Imamo kuću u Istri (1 sat od Ri) pa razmišljamo da se preselimo tamo u zadnjoj fazi - ipak nema autoputa i brze ceste kroz Gorski Kotar, koja mi je i inače stres svoje vrste (ti voziš, a odjednom te neki manijak sa zatamnjenim staklima pretiče s DESNA po zaustavnoj traci!!!)...
    Ali vidim da čak ni iz Zg-a ne bi bio problem krenuti s obzirom na to koliko se rađa (10-20 sati).
    Ne bih htjela u trudovima još biti i u panici od putovanja... :/
    I ako ostanem u Zg do kraja, koji je pravi čas da se krene prema Ri? Kaj ak pukne vodenjak, koliko vremena imam i slična pitanja...
    Može neki savjet ili opis situacije od mama koje su to prošle?
    HVALA!!!!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i mene ti muče slična pitanja....Pula je blizu Rijeke, ali imamo dobrih sat i po vožnje po brzoj cesti...planiramo ići par dana prije termina u RI pa biti tamo, a u slučaju da nas beba iznenadi, ići ćemo čim krenu trudovi/pukne vodenjak...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod prvortki prva faza (faza otvaranja) traje 10-12 sati
    koliko su mene učili na tečaju

mstark

Početno

a gdje ćete se smjestiti u Ri? ja sam gledala neke hotele i zaključila da mi je too much platiti te silne novce da bismo bili u hotelu. MM neće u neke rentane stanove pa smo mislili u Istru (tam oko Buja). Ni sama nisam pametna kak to organizirati. Jer nikad se ne zna kad će to krenuti. Termin je, kao što znamo, samo okvirni datum...
    I nama su rekli da to otvaranje traje satima, ali mene je mama "izbacila" za 2 sata, a starijeg buraza za 4. Ne bih htjela rađati na brzoj cesti u Gorskom Kotaru s medvjedom umjesto babice i zecom ko doktorom. Brrrrrrr... :/

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi ćemo biti kod prijateljice, a imamo puno prijatelja i rođaka u RI...tako da nam to nije problem.
    Da, kažu da prva faza traje dugo kod prvorotkinja, ali ima puno priča koje su izuzeci od tog pravila... :/

nama je moja dr. objasnila što da radimo ako rodim u autu i nije od toga radila neku paniku....

(nije da želim baš TOLIKO prirodni porod )

pročitaj si par priča s poroda, ima baš par gdje su cure iz ZG išle roditi u RI, možda ti pomognu pri odluci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •