-
recept za kuglice-čoko, rafaelo..
pravim za rođ između ostalih i ovo
http://zena.blic.rs/recepti/Deserti/22025/Keks-kuglice
pa mi trebaju provjereni racepti za kuglice koje nisu mljeckave i stajat će na štapić nabodene. Ja ugl za Božić pravim jaffa kuglice i te ću svakako ali bi još par recepata da bude raznovrsnije.
-
Ferrero:
Izmrviti napolitanke i pomijesati s nutellom u omjeru 1:1. Staviti u frizider. Kad se stvrdne formirati kuglice i vratiti u frizider na 30 min. Kuglice valjati u otopljenu crnu cokoladu i posuti mjesavinom sjeckanih i mljevenih przenih ljesnjaka.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
-
Još nisam radila ove ferrero kuglice, ali sam ih jela i ukusne su: http://www.coolinarika.com/recept/ferrero-kuglice/
Lješnjak gnijezda radim često i jako su fiiiiina, mljac: http://www.coolinarika.com/recept/lesnik-gnezda/
Samo ne znam baš da je za nabijanje na štapiće
Posljednje uređivanje od Optimist : 21.06.2014. at 10:21
-
Edit: za lješnjak gnijezda računaj na dodatnih cca 100 g lješnjaka za valjanje (ne piše u receptu)!
Posljednje uređivanje od Optimist : 21.06.2014. at 10:23
-
rafaleo kuglice mogu se napiknuti na štapić..
recept
1/2 l mlijeka
7 žlica šećera
250 g šećera u prahu
300 g kokosa
100 g kokosa za valjanje
2 pudinga od vanilije
250 g margarina
puding skuhati u mlijeku i ohladiti, a potom dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu; sve dobro izmiksati i umijesiti s 300 g kokosa.
Ostaviti u hladnjaku najmanje 1 sat da se smjesa malo stegne. napraviti kuglice, staviti lješnjak po želji. Uvaljati u kokos i staviti u hladnjak da se stvdnu, ne pokrivati.
Posljednje uređivanje od Mia and me : 28.06.2014. at 14:37
-
mljeveni keksi
putar
pekmez
orasi
čokolada u prahu
zagriješ pekemmz
otopiš putar
sve umjesiš
napraviš kuglice i zabiješ u njih štapiće
kad se ohlade u frižideru umoči u otopljenu čokoladu i uvaljaj u šarene mrvice
planulo kod nas
-
pikula ja te pravim samo s dodatkom soka od naranče i korice zbog arome, odlične su. A rafaelo recept sam naš
la neki od apricot gdje umjesto mlijeka u prahu ide bijela čokolada..probat ću taj recept
Posljednje uređivanje od pužić : 03.07.2014. at 13:05
-
u super ideja, mogla bih iskoristiti marmeladu od naranče i pojačati s malo korice
-
Ove su krasne:
20 dkg nutele,
10 dkg maslaca ili margarina,
25 dkg mljevenog keksa Petit B.,
15 dkg mascarponea,
2 zlice mlijeka,
10 dkg secera u prahu.
Priprema:
nutelu i maslac staviti iznad pare toliko da se otope pa dodati 10 dkg mljevenog keksa.U odvojenu posudu izmiksati mascarpone,mlijeko i secer u prahu,to dodati smjesi od nutele i keksa.Ostalih 15 dkg keksa staviti u smjesu i rukama izmjesati.Ostaviti 20-ak min.na sobnoj temp.Oblikovati i uvaljati kuglice u ljesnjak(moze po zelji i u kokos,cokoladne mrvice).
-
help help dakle smjesa za rafaelo nakon sat i pok u hladnjaku i dalje mljeckava i gnjeckava, nije za pravljenje kuglica...Recept je tu s foruma
1,5dl vode
35dag šećera
20dag kokosa
25dag margarina (jedan margarin, )
40dag mlijeka u prahu (ja opet stavljam bijelu čokoladu jer mi mlijeko u prahu i nije nešto - i to onu bijelu čokoladu s krispijem - tako dobiješ onu hrskavost kao kod pravih)
s čokoladom sam pravila, dakle nisam mlijeko u p stavljala..
sta da radim/ubacim da se stisne?kokos?ili šta
Posljednje uređivanje od pužić : 03.07.2014. at 15:30
-
Sastojci za 40 kuglica:
200 g maslaca
60 g grozdjica
70 g badema
200 g kokosovog brasna
4 zlice kakaa u prahu
2-3 zlice kokosovog ulja
2 zlice kuhane kave
Postupak:
Bademe i grozdjice sitno nasjeckajte. Maslac neka je sobne temperature, a kava ohladjena (moze i nescafé). Pomijesajte sve sastojke ali jedan dio kokosovog brasna ostavite za valjanje kuglica. Zlicicom uzimate smjesu i vlaznim dlanovima oblikujete kuglice koje zatim uvaljate u kokosovo brasno. Mogu se zamrznuti i vaditi po potrebi.
Kava i kokosovo ulje nisu nuzni u receptu.
-
Ovo se čini jako fino sve !
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma