Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 103

Tema: Kvalitetna jela bez kuhanja

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Kvalitetna jela bez kuhanja

E fakat ne mogu kuhati po ovoj vrucini.. Iako se protivi mojim uvjerenjima idem kupiti konzervu slanutka... Jednom godišnje mogu i ja popustiti.

Kako se vi snalazite s kuhanjem u vruće dane... Osim nas troje, tu je i cuvalica, deda i jedna gošća... Dakle 6 osoba.. ja kuham prije posla... Dakle sad bi trebala, samo što sad sjedim na kauču i tipkam umjesto da stojim uz štednjak i kuham.
    Molim vas za ideje za zdrave i ukusne obroke koje ne treba kuhati ili koji uključuju minimalno kuhanja.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Svi mogući ćušpajzi i salate.

Jogurti, sirevi, voće.

Meso na naglo.

Dalje od toga ljeti ne idem.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moje omiljeno ljetno jelo: neka kuhana tjestenina pomiješana s puno nasjeckanog povrća (pomadore, krastavci, paprike i sl.) i kockicama sira te moguće varijacije - tunjavina, kiseli krastavci, malo majoneze, kuhano jaje i sl.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Zitarice skuhas ili u konzervi...pomjesano sa povrcem.Tri dana mogu stajati skuhane u fridzu(jecam, psenica, smeda riza,proso, amarant itd...)Tunjevina, naglo piletina/puretina na kockice, soya sos, maslinovo i njami.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je ok i uvalit nešto da se peče u pećnici, a temperaturu u stanu po potrebi izregulirati klimom. Bitno da ja ne stojim uz šporet.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

žitarice /npr kus kus samo se namoči/ i tjestenina
    sa raznim povrćem /tunom/ sirom, kako tko voli

cerepaha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Ja ljeti obožavam salate. Fino, zdravo i osvježavajuće!
    Još je mrvicu rano za pravo sezonsko povrće, ali može se nešto i sada iskombinirati. Inače narežem po malo od svog povrća koje imam u kući (svježe ili kuhano), dodam neku mahunarku ako imam kuhanu (ili iz konzerve) i malo kuhanih makarona, začinim i to je to. Ako nam se bas jede i meso - ubacim ostatke kuhanog ili pečenog mesa illi bijelo meso ispržim na tavici. Mijenjam kombinacije povrća, začinim bučinim ili maslinovim uljem, acetom, jabučnim octom ili kvasinom. Može se staviti i majoneze, ali ja je nikad nemam u kući. Ili ubaciš jogurta ili kiselog vrhnja. Ma varijanti ima sto.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hladne juhe-gazpacho, tzatziki, druge ne znam, meni je gazpacho dovoljan
    Hladne salate-sa tjesteninom, grahoricama, žitaricama, mesom, ribom, sirevima i brrrdo povrća...
    Riba s roštilja (nagovorim mm da napeče više, pa se iza ručka zajedno žrtvujemo i očistimo) u marinadi i razne salate za prilog.
    Meso na naglo i salate.
    Razne kombinacije sa jajima-gljive, sataraš, meso...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Hladne juhe-gazpacho, tzatziki, druge ne znam, meni je gazpacho dovoljan
    Hladne salate-sa tjesteninom, grahoricama, žitaricama, mesom, ribom, sirevima i brrrdo povrća...
    Riba s roštilja (nagovorim mm da napeče više, pa se iza ručka zajedno žrtvujemo i očistimo) u marinadi i razne salate za prilog.
    Meso na naglo i salate.
    Razne kombinacije sa jajima-gljive, sataraš, meso...
    tzatziki je umak koji izvrsno pase uz povrce!
    Ostalo X

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Moje omiljeno ljetno jelo: neka kuhana tjestenina pomiješana s puno nasjeckanog povrća (pomadore, krastavci, paprike i sl.) i kockicama sira te moguće varijacije - tunjavina, kiseli krastavci, malo majoneze, kuhano jaje i sl.

ovako i kod nas, tjestenina na sve moguce nacine, hladna ili topla

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mojca, nemaš baš veliki manevarski prostor...

Možda bi trebalo pogledati čime se hrani ekipa koja jede sirovo (nije to meni špica filma).

Birati možeš vrijeme kad se kuha, ali dosta toga što je brzo gotovo gubi na kvaliteti stajanjem.... to je meni isto muka, a ljeti sam sklona raditi kompromise pa ulete povremeno pileći medaljoni ili hrenovke - ono što moja djeca sama mogu pripremiti i ugrijati.

Kad uhvatim vremena, napisat ću malo više...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    tzatziki je umak koji izvrsno pase uz povrce!
    Ostalo X

eto na, a meni je tzatziki salata

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi po ljeti, u tjednu, vise jedemo sendvice sa salatama od svjezeg povrca,
    kajganu i jaja na ostale nacine+salata
    razni namazi, svjezi sir...

samo da se ne mora kuhati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Moji klinci jedu krastavce u vrhnju (jogurt je za mene, oni ipak trebaju nešto hranjivije) s koprom od prve godine života, a ja sam tek puno puuuno kasnije doznala da se to zove tzatziki.

Čovjek uči dok je živ.

Od sirovih jela (iako to meni nije ručak):
    - sir i vrhnje, razni sirevi
    - salata od ribane cikle (razne kombinacije - s mrkvom, s jabukom, s cvebama...)
    - orašasti plodovi
    - konzerve tunjevine

Uostalom, sirovojelci svoje ideje rasprostiru ovdje: http://www.biodar.hr/recepti-za-prip...ove-hrane.html

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam pojma što napisati. Ne pada mi na pamet nikakva sirova kombinacija koju bih smatrala ručkom.
    Osim npr. ako imam meso od prvog dana, pa neka hladna salata.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni isto salate nisu ručak, tj jesu meni, ali nisu mojim ukućanima, pogotovo muškima. A i, iako ima puno sezonskog povrća, to mi zvuči ipak malo jednolično, pogotovo ako ne želiš svaki dan jesti pšenično brašno, pa te kombinacije tjestenina + nešto, cous cous + nešto ne možeš stalno vrtit. Meni je dobra opcija i kad jednim kuhanjem pokriješ više obroka, recimo velika teća punjenih paprika, napeći dosta polpeta koje se mogu jesti i hladne..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš to tangerina. Ne mogu dijete prehraniti danima na nečem "hladnom".
    To mi je ok da uskoči kad je baš frka, ali tjedan dana, ili ljeto nikako. (Barem kod mene nije izvedivo).

Da dijete ruča u vrtiću npr., a muž na poslu, onda več da.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi svi dosta dobro preživljavamo na tim hladno jednostavnim kombinacijama

i do tjedan dana, uostalom i val vrućina obično ne traje vječno

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja često radim salate sa slanutkom. kupim staklenku u dmu- i po zimi.
    pa recimo imam slanutak, masline, limunov sok, peršinov list i sumak. malo zgnječim s onim za pire krumpir. i malo maslinovog.
    ili prepečem slanutak sa kuminom i soli u pećnici. naribam dosta mrkve. nasjeckam peršina. napravim umak od tahinija, češnjaka, limuna, soli, malo vode i pomiješam s mrkvom, onda na to stavim popečeni slanutak i malo pistacija.
    meni ništa drugo ne treba. a uvijek mogu ispeć malo srdela ili lokardi na tavi. to je svega par minuta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nama je ljetna kombinacija brrrdooo salate, u svim varijantama, ali mora uz to biti neko meso il riba. ovako kao sasa, ispeć na tavi šniclu, ili inćune.
    ono, da baš ne upalim šporet, mogu dan-dva, a onda imam osjećaj da ništa ne jedemo.
    recimo, skroz bez kuhanja, kupila sam carpaccio od inćuna, pa sam to neki dan za ručak sa salatom od rige, matovilca, pomidora, salatine i radiča. plus isto tako kupljene pečene paprike na koje sam stavila malo feta sira. ili one dimljane orade i brancini, pa s istom ili sličnom kombinacijom. super su mi one kupljene artičoke, dobila sam iz trsta neke ooodliične. pa onda svašta stavim na stol, te paprike sa feta sirom, artičoke, zdjelu salate, i pureća/pileća prsa onako na gril tavi za 2 min gotova. pa ih malo zalijem maslinovim.
    ili, ako je stigla plaja ramstek. plus nabrzinu skuham brokulu/karfiol. čekam mahune da bar malo pojeftine, njih svi obožavamo, samo s maslinovim, kuhane par minuta.

al najvolim puni lonac punjenih paprika za 3 dana

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj ljetni jelovnik s kuhanjem (ali kratkim) izgleda otprilike ovako, a bolje podnosi stajanje jer ja isto kuham ujutro ili češće navečer:

- grill tava je zakon: piletina, riba, tikvice, patlidžani, paprika, luk...
    - wok također - chinese
    - mljeveno meso peradi - pirjano u woku (jako brzo gotovo)
    - ražnjići od mesa peradi s povrćem (mariniram ih unaprijed)
    - oslić a la bakalar ili bakalar a la bakalar - moja djeca bi pojela vagon toga: skuham krumpir u ljusci + ribu u drugoj posudi u slanoj vodi s kriškom limuna i listom lovora, pa sve očistim i slažem salatu: red krumpira, red očišćene ribe, posipa se solju, paprom, svježim kosanim peršinom i češnjakom + maslinovo ulje - mljac! I dobro podnosi stajanje do drugog dana jer nema kiseline koja bi naštetila krumpiru

Variva od svježeg povrća koja su brzo gotova:
    - leća umjesto graha (puno brže je gotovo), pogotovo dahl - gotovo u sekundi
    - zelje s paradajzom (to danas imamo za ručak), obavezno dodajem kim u to - mljac
    - varivo ili juha od tikvica
    - varivo od krastavaca, s koprom
    - carska mješavina (brokula+karfiol+mrkva) - može i iz leda, skuhano u trenu, pa na lešo - bez krumpira
    - mahune smrznute (svježe se dugo kuhaju) pa na salatu - zakon!
    - cikla na salatu - kupim vrećicu već kuhane u Lidlu, ne volim staklenke jer su mi prekisele
    - pečena paprika (vikend akcija, ali u sezoni - sad je to preskupo)

Salate koje mogu stajati:
    - već spomenuti tzatziki
    - ista varijanta s porilukom umjesto krastavaca
    - crveni kupus
    - obični kupus - kako koji, ako je mladi, zna jako pustiti vodu

Ideje za večeru:
    - namaz od tunjevine
    - srdelna pasta
    - salata od tvrdo kuhanih jaja (narezati na listiće, zaliti kiselim vrhnjem u koje se umiješa žličica soli, žličica hrena i žlica majoneze)
    - losos dimljeni (nije jeftino, ali može si čovjek povremeno priuštiti) - moja djeca bi ga bila u stanju pojesti u vrijednosti pol moje plaće mjesečno

Još ideja:
    Tjestenina (pužići, makaroni) može skuhana stajati u frižideru i koristiti se po potrebi za razne kombinacije. Isto tak i grah, skuha se za vikend pa stoji do upotrebe, isto i ječam i hajdinska kaša, ali kao što rekoh - kuhanje je teško u potpunosti izbjeći. Ja ne znam kako bih preživjela vrućine bez juhe barem 2-3 puta tjedno, barem za večeru. Ne mora se ugrijati do vrućega ali mora biti, da nadomjesti sol i minerale.

A sad idem čitati što su drugi napisali.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    - mahune smrznute (svježe se dugo kuhaju) pa na salatu - zakon!
    -.
    ma mlade, one bez kako mi kažemo, konci se kuhaju max 7-8 min, ajd 10 max. inače mi ne valjaju, prekuhane. to jedemo po ljeti svaki drugi dan, valjda. kad malo pojeftine. lani nisu, btw. na mahune sam potrošila cijelo bogatstvo.

peterlin super ideje. ja nemam običaj to s vrhnjem, to moram ubaciti u kuhinju.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 12.06.2014. at 10:41

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma mlade, one bez kako mi kažemo, konci se kuhaju max 7-8 min, ajd 10 max. inače mi ne valjaju, prekuhane. to jedemo po ljeti svaki drugi dan, valjda. kad malo pojeftine. lani nisu, btw. na mahune sam potrošila cijelo bogatstvo.

peterlin super ideje. ja nemam običaj to s vrhnjem, to moram ubaciti u kuhinju.
    Slažem se, ali nema ih - mislila sam na ove zelene široke španjolske - te se kuhaju ko krumpir... Kad dođu mlade, i mi ćemo po njima...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    j
    pa recimo imam slanutak, masline, limunov sok, peršinov list i sumak. malo zgnječim s onim za pire krumpir. i malo maslinovog.
    ili prepečem slanutak sa kuminom i soli u pećnici. naribam dosta mrkve. nasjeckam peršina. napravim umak od tahinija, češnjaka, limuna, soli, malo vode i pomiješam s mrkvom, onda na to stavim popečeni slanutak i malo pistacija.
    meni ništa drugo ne treba. a uvijek mogu ispeć malo srdela ili lokardi na tavi. to je svega par minuta.
    joj, kad ovo čitam, stvarno moram malo dodati inovacija u našu kuhinju.
    ja slanutak močim i onda skuham il na maneštru il na salatu. i tako već 20 godina.
    dakle, kako se peče slanutak u pećnici? skuhan?što je sumak? i što je tahini?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slanutak - zaboravih napisati humus, a to mi je zakon namaz....

sasa, hvala na podsjećanju!

Btw. ima onaj davorov topic za vege paštetu s pimentom - to je isto mljac...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sve kaj je nabrojano je kuhano jelo, ak baš ne hoćeš kuhat onda zemi hrpu krastavaca s jogurtom i kruh

usput ja danas spekla jako puno stvari klincima za zadnji dan škole pa me malko čudi kak se nikom ne kuha

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja slanutak močim i onda skuham il na maneštru il na salatu. i tako već 20 godina.

sumak je turski začin, ko neki crveni prah, ima pomalo kiselkast-limunkast okus i ide odlično uz slanutak, meso, povrće i peciva (dakle, sve). Meni je super njihova kombinacija začina za'atar: prženi sezam+timijan+origano+sumak+malo soli, to isto posipaš po čemu hoćeš, super je
    tahini je maslac od sezama, ima ga kupit u dućanima zdrave hrane, nije baš jeftin al fin je. Ide u humus.

Od slanutka se mogu radit i polpete, koje idu dobro uz tzatziki. Inače mi je ljeti turska, bugarska, grčka kuhinja zakon.
    Što nas dovodi i do šopske salate

ali i dalje su meni to uglavnom večere.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

mos ti napraviti salatugrci to rade i stavljaju u gotovo sve sa mesom i povrcem,bila sam u ateni i dva tjedna ludovala sa hranom a to je i moja struka,u osnovi je umak.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kada ste kod slanutka, postoji izvrsna grickalica:namoci se preko noci, prosusi u krpi i isprzi u ulju...ne pokupi ulje uopce, moze se raditi slana i ljuta varijanta, ma njami.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ne moraš stavljati škrnicl na glavu... tahini je sezam! Ali treba se sjetiti kako se to zove na rvackom.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja išla googleati da vidim što dođe taj tzatziki i ispada da je to moja omiljena ljetna salata, iako je ja radim sa kiselim vrhnjem nisam nikada probala tako s jogurtom, i izostavim češnjak ponekad
    Ja ću danas skuhati jaja, mahune i krumpir i napraviti salatu sa češnjakom, octom i maslinovim uljem, to mi je jednostavno a obožavam i još mali može jesti mahune i krumpir. Riješen ručak za nas dvoje.
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 12.06.2014. at 12:37

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mMni je ovo jedna od najdražih ljetnih, brzih stvari za preživljavanje: mozzarella, cherry rajčice, svježi listići bosiljka, riga, maslinovo ulje i aceto balsamico.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja išla googleati da vidim što dođe taj tzatziki i ispada da je to moja omiljena ljetna salata, iako je ja radim sa kiselim vrhnjem nisam nikada probala tako s jogurtom, i izostavim češnjak ponekad
    Ja ću danas skuhati jaja, mahune i krumpir i napraviti salatu sa češnjakom, octom i maslinovim uljem, to mi je jednostavno a obožavam i još mali može jesti mahune i krumpir. Riješen ručak za nas dvoje.
    to nije salataaaaa...to je umak od jogurta i ribanih krastavaca i zacina.

A ova salata sa krastavcima i kiselim vrhnjem je njami iako i ja izbacim cesnjak jer u zadnje vrijeme mi lose sjedne.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne znam, Kris, što si tako rigidna
    na wikipediji piše da se može jesti kao meze, juha, salata... radi se o jelu prisutnom u više mediteranskih i balkanskih zemalja, pa vjerojatno postoje razlike u tome kako se često servira.
    Zvučiš mi ko oni "burek je samo s mesom"

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Meni jedno od omiljenih ljetnih jela - istina, podrazumijeva kuhanje ali tek 5 min, brokula, zaledjena ili svjeza - kratko skuhana, ostane jos pomalo tvrda, na nju vrelu kockice nekog dimljenog sira, tunjevina, sjemenke, ako zelis umak, malo maslina ili nesto slicno. Super bude jer se sir pocne topiti, a brokule bas osvjezavaju ovako polukuhane. Neki integralac uz to sa sjemenkama, mogla bih to jesti non stop. Ili, kao sto cure pisu, nakuham paprika za tri dana ili upalim rernu, otvorim prozor i bjezikm iz kuhinje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Voće i voćne salate...

Kerefeke: krastavci s medom: http://easteuropeanfood.about.com/od...cukeshoney.htm

Dobro rashlađena dinja i lubenica

ALI ništa od toga nije ručak. Kuhanje ne izbjegavam, samo imam shift - navečer se toga primim kad više nije prevruće, pa onda recimo grašak s noklicama ostavim u sudoperu u hladnoj vodi da se ohladi za frižider

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

A sjetila sam se i jednog recepta gdje tijesto i umak idu u jedan lonac, preukusan je, tjestenina bude tako kremasta, punog okusa
    http://www.coolinarika.com/recept/sp...-sa-rajcicama/
    Posljednje uređivanje od biserko : 12.06.2014. at 13:29

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

na wikipediji piše da se može jesti kao meze, juha, salata... radi se o jelu prisutnom u više mediteranskih i balkanskih zemalja, pa vjerojatno postoje razlike u tome kako se često servira.
    Profesionalna deformacija

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj biserko prvotno napisa Vidi poruku
    A sjetila sam se i jednog recepta gdje tijesto i umak idu u jedan lonac, preukusan je, tjestenina bude tako kremasta, punog okusa
    http://www.coolinarika.com/recept/sp...-sa-rajcicama/
    Viš viš, nije loše....

Podsjetilo me na ljetnu klasiku: đuveč bez mesa iz ekspres lonca (unutra stavljam paradajz, papriku, luk, češnjak, tikvice, patlidžane, kopar, može i korjenasto povrće - ovisno što mi se zatekne u frižideru, pa na kraju dodam rižu)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

al burek je samo s mesom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    al burek je samo s mesom
    A s čim je boureque ?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

A niti tvrdnja da zvucim kao oni koji tvrde da je burek samo s mesom ne stoji jer oni koji tvrde da je burek i sa sirom opet je to tijesto sa nadjevom, znace ne tvrde da nije vec samo da je nadjev krivi a vi mjenjate vrstu jela

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, zaboravih ovo: skuham juhu (od junetine ili teletine) u loncu pod tlakom, juhu pojedemo, a meso izrežem na kockice i napravim salatu, uz dodatak (birajte kombinaciju) luka, kuhanih jaja, kukuruza šećerca, klica mungo graha, peršina, kopra...

Obvezno bučino ulje!

Slične kombinacije mogu se napraviti i od ostataka pečenja.

Jedne godine ispekla sam praseći but prije nego smo išli na more, imali smo mesa za najmanje 3 dana + salate, bilo je super. Isto se može i sa kuhanom šunkom.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.06.2014. at 14:13

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

super tema

meni je ljeti najdraže neku tjesteninu i umak na brzinu, čušpajz ili ovo što je peterlin napisala povrće u loncu (mljac)
    a kuhanje rano ujutro.... a joj, ne mogu ja to

btw. original tzatziki umak se radi ovako:

1 krastavac izribati, malo posoliti i staviti bar 1 sat da stoji i pusti vodu, pa ocijediti
    500 ml grčkog jogurta - oni stavljaju od ovčjeg mlijeka - staviti da se bar sat vremena cijedi u gazi
    3-4 češnja češnjaka vrlo sitno nascjeckati (mora biti nasjeckan!)
    dodati 2 žlice maslinovog ulja
    malo bijelog aceto balsamico
    sve pomiješati i staviti na hladno

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mi svaki dan jedemo juhu, toplu ili hladnu (gazpacho, cacik). Napravim veliki lonac, pa nam traje par dana. Meso jedemo svako drugi, treci dan, s rostilja na balkonu. Salate su pod obavezno. Najcesce kombinacije su nam povrce iz woka, omleti, fritate i sl. Volim i ubaciti jelo u pecnicu, npr. lignje s krumpirima.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tahini mozete skroz jednostavno i jeftino doma napraviti.
    Sezam malo poprziti na tavi, samljeti u multipraktiku uz dodatak maslinovog ulja (ne previse, treba biti dosta gusto, nesto kao nutella).

Obozavam filanu papriku, ali je meni taj umak pretezak (kod nas se radi zaprska). Mogu li te filane paprike ko i sarma bez zaprske?
    Mislim, znam da mogu napraviti bez zaprske, ali ima li kakva tajna oko pripreme (bez ribanog krumpira, zobenih pahuljica i slicnih dodataka)?

Brzi rucak su mi i topli sendvici (dobri su i hladni): jaja, vrhnje, ribani sir, sjeckana sunka /kobasice / spek/ meso od dana prije, sjeckani kiseli krastavci, zacini po zelji. Snite kruha malo namociti u mlijeku, staviti gore zlicu-dvije smjese i kratko zapeci. Tko ne jede kruh, moze smjesu zapeci u polovici paprike.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne stavljam zapršku niti neke druge tajne sastojke.
    još su mi od paprike draže tikvice punjene mesom.

može i vege verzija, punjeno žitaricama, mljevenim suncokretom, lećom...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

peterlin moja inspiracija za jelovnik za cijeli tjedan
    meni je ljeti omiljena klopa paradajz, luk, paprika, krastavac i i meso i ribe s grila. Za užine voće, ali zato za večeru poslje plaže, a prije izlaska jedemo puno jer tad nije vruće, hladne juhe, pečena ili kuhana jaja, pršut, sirevi, razni domaći namazi, frapei, svega puno
    Posljednje uređivanje od pikula : 22.06.2014. at 18:22

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

FIlane paprike možeš peći u roru bez kuhanja, ja ih punim mljevenom puretinom sa začinima, lukom i češnjakom, paradajz narežem na šnite i stavim na vrh. Za 45 min su gotove, bez riže i umaka. takve su dobre i hladne

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

umak od domaće majoneze i rajčice.

ulje se stavi u posudu od štapnog i na to jaje. nož se postavi na žumance. dva tri pulsa i eto domaće majoneze.
    u to se ubaci svježa rajčica, dodatno izmiksa i eto dresinga za paštu solo, ili kakvu salatu od pašte, kus-kusa, orza, nastavi niz.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •