Nešto slično su čuli i moji, s tim da je mlađi to objeručke prihvatio, a za starijega sam ovdje po forumu žicarila udžbenike iz kemije i fizike, da se ima čime zabavljati (hvala donatoricama) jer taj će radije rješavati zadatke nego čitati bilo kakvu beletristiku (ali nabavit ću ja njemu nešto što će ga zanimati).
Mlađi me ugodno iznenadio - čita Pitaj Alicu (bila je u knjižnici na polici preporučene literature za teen generaciju): http://www.booksa.hr/knjige/publicistika/pitaj-alicu
Budući da ja to još nisam čitala, moram pričekati da on završi.
Ont. pokušavam dečke nagovoriti da gradskim prijevozom odu bilo kamo, ali nema šanse - to se njima NE DA... Užas! Njihovo društvo odavno putuje u školu i doma gradskim prijevozom, a ovi moji imaju školu u istoj ulici pa nisu primorani na to i nešto ih baš ne privlači.U njihovoj dobi ja sam imala propeler u zadnjici i skitala sam se okolo, moji pojma nisu imali gdje sam i s kim sam, bilo je bitno da dođem doma na vrijeme za glavne obroke i spavanje - ostalo je bila potpuna sloboda. A ovi moji - ko indijske svete krave.... katastrofa! Tja, možda ih zacopram, tko zna kak bu to išlo dalje. Ne radi se o izlascima nego servisnim odlascima, štajaznam, tramvajem do bake -ali nisam još našla način da ih nagovorim.