Elly meni se to što opisuješ, takav sustav ne sviđa niti malo, kakvo nošenje torbi i vođenje za ruku, nije moj cup of tea, nikako
razumijem tvoj strah oko buseva, čekanja i svega popratnog
ja ipak na sreću nemam niti djelić takvih briga jer kod mene je to sve po domaći- znači manja sredina, djeca iz kvarta idu u istu školu, svi se poznajmeo, djeca i roditelji, tetke i strine

e što se tiče lobiranja e na to sam postala netolerantna i baš me ta priča smeta
ono, dojadilo mi sve to skupa, gledati kako se potežu veze, okeću telefoni, ko će s kim, ko kod koga, ko protiv koga, ma mislim živi triler...
i to me užasno ljuti jer imam dojam da je cijeli život jedna veza od vrtića pa do groba, strašno

pa nadalje ta histerija oko toga što će i kako će djeca s učenjem
koliko učiti, koliko ne učiti, a sve mi to izgleda puno frke unaprijed, a ne volim takve nekonstruktivne teme, ne ovdje, ja pričam o stvarnom životu
ispada kao da nemamo povjerenja u svoju djecu ni u njihove sposobnosti, pa išla su djeca oduvijek i u peti razred,završila su ga sva koju ja poznajem bez problema, neko bolje neko lošije ko i uvijek
moja nema neke pretjerano razvijene radne navike, više ona sve to u letu, a dosad je to bilo dovoljno
zna da u petom mora više potegnuti ako želi zadržati dosadašnje ocjene
no učiti preko ljeta neće, niti mi pada na pamet dijete na odmoru muštrati
preko ljeta čita knjige, svira, kupa se, igra i odmara
a najesen kreće u nove pobjede, odmorena