Ima sirius pravo.... Takvo je i moje iskustvo. Ne radi se o tome da razrednik ne želi, nego jednostavno nema pojma, pogotovo ako inače predaje predmet tipa likovni ili tjelesni. Jednostavno NEMA UVIDA u to.
Ja sam u petom razredu hodala na predmetne informacije iz matematike i hrvatskog mlađem sinu, jer njegov razrednik uz najbolju volju nije znao u čemu je problem. Ja sam znala, pa sam to i obavila. Vjerojatno sam više puta bila na predmetnim informacijama iz matematike nego na razrednim - to drugo sam obavljala usput. Čak i ako nema problema s predmetom, recimo prof. hrvatskog ima bolji uvid u razrednu dinamiku od prof. likovnog (1 sat tjedno, tj. blok sat svaki drugi tjedan) jer ima tjedno veći broj sati i fizički je više s tim klincima. Nema tu nikakve mudrosti. Razrednik ti samo kaže "tu vidim da je zapisano to-i-to" u napomenama u imeniku, ali nema pojma što se zapravo dogodilo.
Ja sam se za mlađeg bojala kako će u petom razredu napredovati zbog svojih smetnji čitanja, ali profesorica hrvatskog riješila je to s njim. BIla sam kod žene na informacijama dvaput, čisto da joj kažem o čemu se radi i još jednom da vidim kako to ide. Nakon toga nisam išla jer nije bilo potrebe. Porazgovaramo lijepo kad se sretnemo, ne treba mi više. Isto je i s profesorima stranih jezika. Dogodilo mi se da mi profesorice priđu same kad su me vidjele da čekam razredne informacije, da progovore 2-3 rečenice i to mi je bilo dovoljno. U početku je bitno steći uvid, pa ocijeniš dalje da li treba otići još koji put ili sve štima...
I da - na predmetnim informacijama nikad nije takva gužva ko na razrednim.