Pokušavala sam naći sličnu temu,ali bezuspješno tako da ako postoji slobodno zatvorite ovo i prebacite..
Uglavnom, ja kao ja, kopala sam po internetu jer me interesira već duže vrijeme u čemu je razlika između agonista i antagonista obzirom da im je i jednima i drugima krajnja funkcija supresija prirodnih hormona radi sprečavanja prijevremene ovulacije..I onda sam naletila na nešto što me malo zabrinulo.
Pročitala sam između ostalog, da se antagonisti daju mlađim ženama,onima koje nemaju PCOS odnosno ženama koje imaju nižu razinu LH u krvi jer da prijevremeni LH skok uzrokovan unosom FSH kroz gonadotropine iscrpljuje folikule i oštećuje jajne stanice i uzrokuje loše embrije, a pošto se sa antagonistima kreće od 6 ili 7dc da onda kod žena koje izvorno imaju viši LH antagonisti neće zaustaviti prijevremeni LH rast i šteta će moguće svejedno biti napravljena pa da takvim ženama treba davati agoniste da već u startu stopira LH.. Meni je po zadnjem nalazu hormona LH bio 9..To je kao u referentnim vrijednostima,ali pošto je 12 gornja granica onda je to po meni ipak dosta visoka razina i bojim se da mi antagonist neće stići zaustaviti taj prijevremeni rast LH i sazrijevanje folikula..Doktor mi je u skladu s trendovima dao taj antagonist protokol, ja mislim (nisam sto posto sigurna) da nalaze hormona kod odredjivanja protokola nije ni pogledao..zanima me da li netko zna ima li istine u tome što sam pročitala i ako mi netko tko zna može dati usporedbu agonista i antagonista na zdravo seljački način u slučaju da nisam nešto dobro shvatila..Jer ako mi postupak loše završi da mogu reći doktoru s argumentima što mislim i zašto mislim da mi treba agonist protokol...
Ono što me još buni u cijeloj priči pored toga jesu menopuri koji su kombinacija LH I FSH pa ako ovo gore što sam čitala stoji kako onda LH iz menopura ne djeluje štetno na folikule i jajne stanice nego dapače baš poboljšava kvalitetu jajnih stanica![]()