Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
Ti Peterlin sve prouči - mene čeka za dvije godina. i moj je spominjao direktan upis - nisam skužila koja to djeca imaju direktan upis - oni s natjecanja?
Meni se čini da je moj stariji trenutno bolje upućen u upise od mene (što je i normalno).

Direktni upis imaju samo oni koji su na državnoj razini osvojili neko od prva tri mjesta na natjecanjima. Moj sin je do sad išao na natjecanja iz informatike, uspješno, a to će ići i dalje, ali informatika je izborni predmet pa se ne računa u to. Zato je naumio ići na natjecanja iz kemije i možda fizike, tek da proba - ako prođe, super. Ako ne - nema veze.

Dalje - moram se podsjetiti kako ide za djecu s teškoćama (disleksija). Mislim da oni isto imaju nekakva prava, ali treba postojati prethodna medicinska dokumentacija. Budući da je moje mlađe dijete ovu svoju smetnju uglavnom preraslo i ima sasvim pristojne ocjene, ne mislim se time zanimati pa ne znam napamet.

Evo, našla regule za direktni upis djece s disleksijom u srednju školu, ako kome zatreba:
http://www.hud.hr/w-zakoni/HUD_hodogram.pdf