Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Dobrovoljna nezaposlenost

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Dobrovoljna nezaposlenost

MM u malo nespretnom trenutku mijenja posao. 1.7. će isteći otkazni rok kada bi mogao preći kod novog poslodavca. Ali onda nema pravo na GO narednih 6mj. (ovaj sadašnji mu treba isplatiti cijeli GO za 2014.).

Zbog zdravlja njemu zbilja treba tjedan-dva odmora pa smo razmišljali da za to vrijeme bude dobrovoljno nezaposlen (to je ok novom poslodavcu). Koja su njegova prava i obaveze? Povlači li to kakve posljedice za njega? Na burzu naravno ne računa, em što nema pravo na naknadu, em što niti ne računamo na nju. Što je s mirovinskim i zdravstvenim? Ima dobrovoljno zdravstveno, jel mu onda "treba" ovo "obično"?

U tih tjedan-dva ne bismo bili u gradu pa kada bi morao kakve papire riješavati to bi bilo prilično nezgodno.

I hvala!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zasto ne koristi GO na otkaznom roku?
    zar se uopce moze novcano , po zakonu isplatiti godisnji?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne da može, nego mora. po zakonu.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne može koristiti GO jer mu ugovor prestaje 14.7. Dakle GO+otkazni bi premašilo taj 14.7. A i direktor mu to ne bi dao.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto ne koristi GO na otkaznom roku?
    zar se uopce moze novcano , po zakonu isplatiti godisnji?
    GO se isplaćuje (ako ti poslodavac ne omogući iskoristiti ga) samo u slučaju prekida radnog odnosa

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Naravno da se mora isplatiti nekorišteni GO, ako poslodavac nije u mogućnosti omogučiti zaposleniku da ga iskoristi.
    I MM je dobio plaćeno neiskorišteni GO kad je dobio otkaz. Tj. nije dobio novo produženje ugovora.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Što je s mirovinskim i zdravstvenim?
    Mislim da je bolje izbjeći prekid u radnom stažu ako se ikako može. Neplaćeni dopust je možda bolje rješenje od dobrovoljne nezaposlenosti. Znam za slučajeve ljudi koji su u sred ljeta mijenjali posao i uredno iskoristili svoj godišnji par dana nakon prelaska u novu firmu (od ranije su već imali negdje nešto rezervirano). Ima poslodavaca koji hoće izaći u susret i s kojima se može dogovoriti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je bolje izbjeći prekid u radnom stažu ako se ikako može. .
    ovu rečenicu sam i ja pobožno slijedila, al nekako nisam nikad odgonetnula zašto je to tako. radi mirovine, il šta je po srijedi?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ovu rečenicu sam i ja pobožno slijedila, al nekako nisam nikad odgonetnula zašto je to tako. radi mirovine, il šta je po srijedi?
    Ja imam rupe u stažu. Imam prekid od par mjeseci kad je moja stara firma išla u stečaj, pa su nas sve frknuli na burzu - imam papire ali pojma nemam kako će se to rješavati, pa onda još prekid od par mjeseci kad sam odvukla zadnjicu u inozemstvo; odjavili me, a kad sam se vratila - prijavili me nanovo. No, doznat ću - ako ne prije, onda kad budem išla u mirovinu. Nije to ni tak daleko...

Razlog zašto ne bi trebalo imati rupe u stažu (treba biti prijavljen ili kod poslodavca ili na burzi) nije mirovina nego zdravstveno osiguranje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zašto ne bi onda iskoristio kolko može , a ostatak nek mu isplate

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je bolje izbjeći prekid u radnom stažu ako se ikako može. Neplaćeni dopust je možda bolje rješenje od dobrovoljne nezaposlenosti. Znam za slučajeve ljudi koji su u sred ljeta mijenjali posao i uredno iskoristili svoj godišnji par dana nakon prelaska u novu firmu (od ranije su već imali negdje nešto rezervirano). Ima poslodavaca koji hoće izaći u susret i s kojima se može dogovoriti.
    Vec je pitao novog poslodavca, nije mu voljan izaci u susret. A imamo dogovoren/rezerviran put u inozemstvo. :/

Peterlin, i ja mislim da je jedino zdravstveno upitno, zato sam pitala za dopunsko koje on ima.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja mislim da zdravstveno vrijedi još mjesec dana nakon što te poslodavac odjavio. Tako mi rekla teta na zdravstvenom kad sam se odjvaljivala kako bi me poslodavac prijavio jer sam imala rupu od par dana između... MOžda mi je to rekla da me se riješi pa stvarno treba provjeriti...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hm, da, treba provjeriti, hvala!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zašto se ne moze prijaviti na burzu?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moze, ali od nje samo zbog zdravstvenog ima 'koristi'. Osim toga, mora fizicki biti tu da to odradi, a to nam ne pase.

Dugoselka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

burza nema više veze sa zdravstvenim,rok je 30 dana da se prijavi na zdravstveno nakon odjave poslodavca.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Dugoselka prvotno napisa Vidi poruku
    burza nema više veze sa zdravstvenim,rok je 30 dana da se prijavi na zdravstveno nakon odjave poslodavca.
    I ako se ne prijavi, odnosno prekid bude nekih 10-ak dana, da li je u to vrijeme pokriven zdravstveno?

Dugoselka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

znači radnik ima rok 30 dana od dana odjave da se prijavi na zdravstveno osiguranje,u tom periodu mu vrijedi zdravstveno i nakon odjave poslodavca,no samo 30 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •