MAMI 2 prvotno napisa
Kako ovu temu nisam pije primjetila, isčitala sam sve, jesam li pametnija, nisam, ali mi je lakše jer nisam jedina koja ima isti problem.
Ne spadamo u skupinu 3-6, ali se ništa bitno nije promjenilo,i ludi smo, mm ne toliko ali ja sam na rubu.
Curka je sada 8,5 god. i vodimo rat godinama, baš kao loša veza.
Jesam li negdje pogriješila, sigurno jesam, a gdje nemam pojma, do sada sam mislila da sam bila prestroga, kad se uspoređujm s roditeljima u mojoj okolini. Čitajući šta ste pisale mislim da i nisam jer sam samo postavljala granice, ali nije da se vidi neka promjena. Ona još uvjek ne doživljava kad ja kažem NE, npr. nemoj ležati na vrh trosjeda, na naslonjaču, i ja to ponovim cca 5 puta dnevno i opet isto, djete jednostavno ne doživljava, nemoj punit balone vodom u kući i nosit kroz cjelu kuću jer je sve onda mokro, ja se okrenem ona nastavi, i to tako da ga napuni sa 3l vode i on pukne i zalije cijelu kupaonu i onda ja gubim razum i urlam. E sad jel normalno da me to smeta i da ne želim da se to radi, jer po nekima je to ok i ja ispadam nenormalna, možda jesam.
Ne pamtim kad smo negdje išli da nije napravila scenu prije izlaska iz kuće, ili zbog češljanja, ili zato što sam već 3 puta rekla da opere zube, da se obuče, jer je ona zamislila sebi nešto drugo i sl, ali stvarno od 50 izlazaka 3 prođu mirno. I onda je to deranje do besvjeti, histeriziranje i sl.
Zašto nemam pojma, šta da radim niti to znam.
Sve joj mora biti u rukama, i nikako joj objasnit da se neke stvari ne diraju, ok djete je, ali nije malo djete koje ne može znati da se viličar u dućanu ne smije dirati, ne ona mora stisnuti one gumbiće na njemu.
Oduvjek je glasna, sklona dramatiziranju, za nju ne postoji mogućnost da ju je netko slučajno udario, i onda je to deranje da ljudi pomisle da ju neko kolje.
Sada uza sve to, je li to karakter ili greška odgoja počeo ju je lupati i pubertet, preuranjeni, svađa se bez pardona s nama u kući.
Sve to skupa me toliko deprimira, ne zbog mene, ja ću lako, ali ne znam kako njoj olakšati, jer i druga djeca padaju pa ne urlaju tim intezitetom, ok, neko plače manje netko više, ali to ima za posljedicu da joj se onda drugi rugaju, da nije vska zezancija napad na nju, da je "normalno" da joj netko kaže da se zaljubila u nekoga, ida ne treba onda plakati, jer time izaziva daljnju zezanciju.
Želim joj pomoći da bude sretno djete a ne znam kako.