Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku

1. gledanje djeteta kao prijateljicu - velika greška koju i sama često radim i onda pucam kad ne bih trebala pa dobivam nesigurno dijete...
2. pretjerano tumačenje - već mi stotinu ljudi reklo da previše obrazlažem, govorim i sama se uzrujam i uspušem i dijete se u svemu tome izgubi

a uz sve to sklona sam i vikanju...zbog kojeg sam opet izrazito ljuta pak na sebe i eto samo se vrtim u krug...

Kad bih sama za sebe trebala reći u koju vrstu roditelja spadam, zaista ne bih znala...sve mi se čini da idem iz krajnosti u krajnost...s jedne sam strane previše popustljiva, a onda s druge prestroga- i to često u krivim stvarima..(MM kaže da sam navikla da bude sve po mom i kad nije tako gubim se, drugim riječima- imam problem sa samokontrolom)
Odlično si ovo napisala kristina, ovo je po mom mišljenju esencija onoga što ljudi zovu modernim odgojem, a zapravo nema veze sa odgojem i svakako nitko to nije pročitao kod ijednog stručnjaka - s jedne strane prevelika popustljivost, sa druge praskanje radi gluposti, istjerivanje pravde na nepotrebnim sitnicama, zanemarivanje sebe kao osobe i svojih zadovoljstava radi grižnje savjesti (a treba znati reći ne mirne savjesti). Ima toga puno i kod mene, a MM je vrhunski primjerak ovakvog roditelja.