Jel znate neko sredstvo koje pouzdano odstopava odvode u kupaoni i kuhinji?
Jel znate neko sredstvo koje pouzdano odstopava odvode u kupaoni i kuhinji?
ani najbolje je prvo otvoriti sifone i očistiti ih a onda još i sa onim za odštopavanje dobro protjerati. E sad zadnja opcija je nešto od onih agresivnih sredstava tipa Mr.Muscolo.
Ništa od toga, ako je jako začepljeno.
Badava sva kemija, reklama ova/ona.
Šipka i - deri!
Ako ti se gadi (kao meni), pozovi majstora da ti odčepi.
U konačnici će biti bolje prohodno, a možda i jeftinije od svih kemikalija koje bi izlila u odvode.
(Ja sam platila 100 kn "ručno" odčepljivanje odvoda u kuhinji, umivaonika u obje kupaone i kade, nakon što sam prije toga utrošila par muscula za svaki odvod i potrošila - naravno - više od 100 kn za te kemikalije. Majstor je čak za sobom i očistio. Milina.)
Stvarno često ništa osim sajle ne pomaže, ali probaj ako imaš onaj ručni otčepljivač, znaš ono kao gumena polukugla na štapu, pa radi na principu tlaka i podtlaka, meni super za sudoper.
Imam neodoljivu potrebu podijeliti s vama kako se u mojoj obitelji zove taj otčepljivač, ali ne znam smijem li. 8)Audrey prvotno napisa
Šapni nam....![]()
Ma, nije jako zaštopano, samo slabije odlazi voda. Ali mozda ću i trebati majstora, jer je jedan Lego vitez " slucajno" odletio u odvod. Pa kad se gore naslažu dlake... Fuj!
Ovisi koliko je jako začepljeno.
Meni se u prijašnjem stanu stalno začepljivao odvod u kuhinji i uvijek bi ga uspjela odštopat tako da zakipim na štednjaku lonac vode i kipuću ulijem u odvod. Ali mislim da to za neka jača začepljenja ne bi upalilo. Možeš probat, ništa te ne košta.
Daj, daj... danas mi treba malo smijeha.lucij@ prvotno napisa
Inače, ja sam ga kupila u Konzumu, nije baš polukugla nego kao harmonika, i koštao je oko dvadesetak Kn, znači manje nego Mr. Muscolo.
Otvori sifone i očisti ih, pa vidi kak će biti. Bezveze je gurati prljavštinu dalje u cijev, onda će tek nastati pravo začepljenje.ani4 prvotno napisa
Uostalom sifon u kuhnji se još zove i mastolovac, pa tome i služi.
Ja nebi nikako kipućom vodom otjerala masnoće iz sifona u cijev gdje će se voda naravno ohladiti i sve to skupa ostat će u cijevi. Kad očistiš sifon i sve natrag sklopiš, nasipaj sode bikarbone+sol+ocat u odvod, ostavi da prokipi i onda to sve skupa zalij kipućom vodom. To je onda pravo čišćenje.
Začepio mm odvod čisteći ljuskice ribe u sudoperu, hehe! Nemamo onu gumu za odčepljivanje kako-se-već-zove. Stala ja pa razmišljam, što to izgleda kao ta guma, kupolasti oblik, gumena tekstura... i uzmem s flašice staru dudu, odmjerim ju i vidim da je malo manja od rešetkice u promjeru i ipak uspješno odčepim sudoper koristeći ju, hehehehehe!!! žmik, žmik, žmik, žmik, odošeeeeeee ljuskiceeeeeeee, hehehehe!
Parola glasi: SNAĐI SE DRUŽE,![]()
Proooblem!!!
Voda iz sudopera je sporije oticala, nakon sredstva za odčepljivanje je OK, ali je ostao problem s perilicom posuđa, kad ispušta vodu, pojavi se u sudoperu! Je li se može sajlom samo u odvod sudopera ili je potrebno nešto uraditi i s perilicom?
Nisam ja od toga, bome ni MM.
Posljednje uređivanje od Optimist : 26.03.2014. at 17:44
Ja za ovakve stvari bez grižnje savjesti zovem hitne intervencije. To bi trebao učiniti predstavnik stanara, ali nije nužno - dođu oni (bar ovi moji su došli dva puta u zadnjih par godina kad sam ih zvala, jednom zbog kuhinje, drugi put zbog kupaonice).
Imaju strojček (kompresor) koji odčepi sve što se može, osim ako u cijevima nije nešto fizički zapelo, ali to je opet njihov posao, samo nije uvijek tako lako rješiv.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.03.2014. at 20:33
Čula sam da je dobro sa sodom bikarbonom također... Ako ništa ne uspije, onda majstora zvat pa si na miru![]()
za čišćenje odvoda u kuhinji ja povremeno u kipuću vodu stavim prašak za veš, pa to izlijem. kad se stvori jače začepljenje sajla je zakon