Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 126

Tema: Gdje kupiti stan/kuću u Zagrebu???

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Gdje kupiti stan/kuću u Zagrebu???

Imamo 18mj staru bebu, a možda bi morali zbog posla u ZG. U kojem kvartu bi bilo dobro živjeti (parkovi, vrtić, škola, promet, droga...), a koji izbjegavati kod kupovine stana/kuće? S druge strane, na posao bi morali u Vukovarsku (kraj Raiffeisen banke), pa bi čim manje vremena htjeli gubiti na putovanje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj kvart - okolica Kvatrića je odličan. Sljedeće godine kupujemo novi stan, obavezno u tom kvartu. U agenciji za nekretnine su nam rekli da od 10 ljudi koji prodaju stanu tom kvartu 9 tamo kupuje i novi, a 10. bi isto to htio, ali ne može.

U blizini Vukovarske mi stanuju roditelji. Nije loš kvart, ali je, za razliku od mog, dosta konfuzan i urbano nedefiniran. Loše je urbanistički riješen - u rasteru nekadašnjih malih uličica sagrađene su nove zgrade na 4-5 katova i sad svi žive jedni drugima u prozorima. I cijene su previsoke.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    dosta konfuzan i urbano nedefiniran. Loše je urbanistički riješen - u rasteru nekadašnjih malih uličica sagrađene su nove zgrade na 4-5 katova i sad svi žive jedni drugima u prozorima. I cijene su previsoke.
    Ja mislim da je cijeli Zagreb takav!
    Moja četvrt (Zvijezda) je lijepa, ali baš gledam kroz prozor kako nastaje neka grdosija zauzimajući svaki "slobodni" centimeter... Nedavno sam razmišljala u kojoj bih četvrti voljela stanovati i baš svakoj sam našla neki nedostatak...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Možda griješim, ali mislim da odluka o kupovini prvenstveno ovisi o novcu. Bolji kvart daleko je skuplji od lošijeg.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala za odgovore.
    Nama je prvenstveno bitno da je kvart "child friendly". Znači da ima blizu vrtić i školu (da se ne treba prelaziti 3 avenije za doći do škole) i da ima puno sigurnog prostora za igru.
    Ako bi bilo blizu Vukovarske ili na istoj gradskoj liniji tim bolje.
    Cijena je bitna, ali s obzirom da smo tek na početku otvoreni smo za sve prijedloge.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Okolica Vukovarske u širem luku nije child friendly...Ali Novi Zagreb jest i nije daleko od Vukovarske

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malešnica definitivno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pošto je m2 na Malešnici?

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Najljepše ćete živjeti van Zagreba... Bojim se da Zagreb postaje jedan ogroman mravinjak u kojem više nigdje nije ugodno i sigurno živjeti

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Mi smo relativno blizu Malešnice,a kod nas je kvadrat 1700 eurića....znači da je tamo sigurno malo više

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Mi smo relativno blizu Malešnice,a kod nas je kvadrat 1700 eurića....znači da je tamo sigurno malo više
    Pa kolko je onda u središtu, u pješačkoj zoni?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mislim da je cca za 100 eura više......mi smo na Samoborskoj cesti,i kmod nas je 1700eur kvadrat

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar je već poskupilo? Jel to misliš na one nove zgrade koje se grade između pruge i Samoborske?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U jednoj od tih zgrada si je moj brat kupio stan,i platio je kvadrat po toj cijeni.Mima to su ti one žute,roze,i još tak neke lude boje i ako je preko puta nas pruga.....onda su to te zgrade :smajlićsalošomorjentacijom:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

One koje su jako blizu jedna drugoj - reklo bi se, nabijene
    Mi smo tamo gledali prije mjesec-dva stanove i bili su 1600 eura kvadrat, očito su digli cijenu.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja te zgrade vidim s balkona; prvo su mi bile malo čudne, al sad su mi genijalne 8)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A ja vidim vrh tvoje zgrade
    Unutra je stvarno sve prva liga namješteno,ali mi se ne sviđa kaj je zgrada jedna do druge...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Carlito, kvart oko Vukovarske generalno nije child-friendly, iako je jako dobro prometno povezan. Tako da se ne moraš brinuti ako stan bude i malo dalje.
    Vrbik je, npr., odmah preko puta, i prepun je novijih zgrada, ali ja sam onuda s djetetom šetala svega 2-3 puta (iako mi je pred nosom) i požalila - pregust promet, uski pločnici, nabijene zgrade jedna na drugu...
    Mi smo na Trešnjevci, i meni se jako ovdje sviđa (i blizu smo Vukovarske i Raiffeisena ), ali tu su cijene stanova zadnjih par godina otišle jako gore. Kvart je ok, ali ne mogu ga nazvati child-friendly.
    Ali prvo vidite financijsku situaciju.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj samba prvotno napisa
    Malešnica definitivno!
    :D
    A dijece ko u priči, vrtići, škole, parkovi...
    Ma zakon!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nažalost ne znam jer smo stan kupili prije 3,5 godine i to sada bolje da ne kažem kolio smo mi onda platitli kvadrat jer bi neki mogli prste pojest od muke !
    A sada, ma ovisi i o tome da li je zgrada starija ili novija. Stvarno ne znam!
    Nama kažu da bi mi za naš stan po kvadratu mogli tražiti i 1700 eura, ne znam je li točno ili ne. Zgrada je sada stara 15 godina.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih rekla da je Maksimir prilično child-friendly - u našem kvartu su tri vrtića i jaslice, osnovna škola, teniski tereni, preko ceste nam je Maksimirski park, zgrade nisu nagusto natrpane, jedino što mi se čini da su stanovi ovdje prilično skupi.
    Također, nije baš na kraju svijeta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Ja bih rekla da je Maksimir prilično child-friendly - u našem kvartu su tri vrtića i jaslice, osnovna škola, teniski tereni, preko ceste nam je Maksimirski park, zgrade nisu nagusto natrpane, jedino što mi se čini da su stanovi ovdje prilično skupi.
    Ovo je istina. Kad smo MM i ja kupovali stan (krajem 2002), gledali smo Trešnjevku i Maksimir. U Maksimiru su cijene bile nešto više, ali stanovi (ono što nam se nudilo) bili su bitno lošije kvalitete od Trešnjevke.
    Ne znam kako je sada, ali sumnjam da se odnos cijena promijenio :/

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kod nas u kvartu(3 min pjesice od vinogradske) se prodaju stanovi u jednoj novogradnji za 2500e/m2!!!!!! :shock:

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi živimo na Savici, 20 min hoda od RBA u Vukovarskoj. Radim u centru (Dežmanova) i na poslu sam za 35 minuta gradskim prijevozom ili 50 min pješice. Dok sam živio u Gajnicam trebao mi je 1,5 sat sa posla do kuće.
    Rođen sam u ZG i živio sam skoro u svim kvartovima. Najljepše je bilo na Šalati, a u najgorem sjećanju mi je ostao Kvatrić.
    Na Savici je super, sve ima u kvartu - vrtić, škola, plac, banka (ZABA i PBZ), DM, POA, dućani svih vrsta, doktori, zubar, nekoliko parkova, tramvaj, bus (vozi do Glavnog kolodvora).
    Kvart je relativno tih (koliko se to može reći za ZG).
    Jedini je problem što baš nema stanova na tržištu, a trenutna cijena je između 1500 i 2000. Moj frend prodao je svoj stan od 77 m2 za 135000 € (sa kuhinjom) u roku 3 dana od kada je izašao oglas.
    Dok ne skupim lovu za Šalatu ne mičem se sa Savice.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dugave su krasne za klince, naročito ako nađeš stan u unutrašnjem krugu. Mislim da su cijene sad oko 1700 kn, a to su sve stanovi stari oko 20-25 godina. Ima puno parkića, vrtić i škola su u tom unutarnjem krugu pa ne mora prelaziti ni jednu cestu. Vukovarska je blizu, ako ideš na onaj most na istočnoj strani nema ni velike gužve.
    Svi brdski kvartovi su koma ako se trebaš kretati bez auta, pločnici su uski s parkiranim autima (isti problem je i oko kvatrića i prema maksimiru) - mi smo živjeli u maksimiru i to me izluđivalo i sad smo u Dugavama (nažalost u vanjskom krugu). Kvartovi s obiteljskim kućama su lijepi, ali nikad ne znaš što će ti sutra izrasti pred prozorom, a o cijeni da ne pričam. Tu je prednost novog zagreba i sličnih kvartova koji su precizno urbanizirani.
    Jako lijepi kvart su Ravnice (to je južno od parka Maksimir) dosta skupi kvadrat, ali dobro urbanizirano, ima vrtić i školu, Vukovarska autom nije daleko.
    Izbjegavaj sve zapadno od Savske, užasne su gužve u prometu ujutro prema gradu.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moj san je Malesnica.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure (i dečki) hvala za odgovore!
    Cijene su fakat koma. Tu u Rijeci su malo bolje pozicije isto od 1700€, pa nam je to bila katastrofa tako da je ovo :shock: .
    Ne znam, nije da mi se uopće da seliti, a opet ako bude stvarno dobra prilika za posao šteta je propustiti.
    Meni je dodatni problem što mi tu maloga čuvaju starci i to super funkcionira. Strah me je šoka koji bi on doživio ako mu se sve promjeni za 100%.
    On još uvijek baš ništa ne priča pa me je strah (totalno sam paranoična po tom pitanju) što se događa u jaslicama, a da ne govorim s tetom čuvalicom, bez obzira na sve preporuke (moja frendica je imala tetu s masu preporuka, a ja vidjela na svoje oči kako je malog lupila po ruci jer je skidao kapu u šetnji, a vani sunce i 20 stupnjeva) tako da nisam pametna.
    Sad sam otišla u off topic.
    Samo vi meni i dalje dajte prijedloge pa ćemo nešto valjda riješiti.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Sloboština, Dugave :D

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Sloboština, Dugave :D
    Ma neeee, ali to su doslovno spavaonice...Meni se osobno ne sviđa

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma nisu ana, super su za djecu :D , a to što nema baš puno za odrasle, to mi nekako niti nije važno sada.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

savica 8)
    JBT

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je cijeli Novi Zagreb koma, neboderi su mi nehumani, poput mravinjaka... I nisu svi brdski kvartovi koma ako si bez auta! Postoje i lagane uzbrdice kao što je moja (na Zvijezdi), pa ju čak i ja koja ih mrzim, bez problema svladam biciklom, laganom šetnjom s Janom u kolicima na Trgu sam za 15, makismalno 20 min., biciklom za 3-5 min. S prozora gledam u park i vjeverice, vrtić nam je u ulici (doduše čula sam da nije dobar...), dakle kvart je stvarno super! Na žalost moj stan i kuća u kojem se nalazi, totalno su child unfriendly :/ Usko stubište bez lifta i dr.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi u sloboštini nemamo nebodere, imamo lijepe zgrade, puuuno travnjaka, dječjih igrališta, vrtić u blizini, kazalište lutaka, sve potrebno za život. a zgrade imaju liftove. sve.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

meni je recimo trešnjevka nehumani kvart za odgajanje djeteta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sladjanaf, di ima kazaliste lutaka u slobostini?

mi isto uzivamo u NZ i bas nam je super, skole, vrtici, puno igralista...

+ sto puno ljudi zaboravlja iz NZ si za 5-10 min na gl. kolodvoru, ujutro za 15) sto je velika prednost naspram spanskog, maelsnice i slicnih kvartova di su uzasne guzve, a i bit ce jos vise sad kako su se tamo izgradile hrpa pos zgrada a infrastruktura je ostala ista

(a zgrade su uvijek zgrade di god da bile)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

+ sto puno ljudi zaboravlja iz NZ si za 5-10 min na gl. kolodvoru, ujutro za 15
    ma, kako? helikopterom?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

He, he - ali Malešnica ima VLAK, i isto si na kolodvoru za 15-ak minuta.
    Meni su, doduše, Gajnice i Stenjevec puno draži od Malešnice jer su pod brdom, udaljenost od centra je ista, a kvadrat je jeftiniji, ALI u Gajnicama su zgrade grozne i stare :/
    Ja ću sad krenuti u ozbiljnu potragu za stanom, do sad sam mislila kupiti stan u Gajnicama a sad više nisam sigurna, pa mi je ovaj topic jako zanimljiv.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, stvarno, kako ste to na GK za 15 minuta iz Novog Zagreba? Mene je MM vozio na posao (dok sam, jel, radila) u Inu kod Velesajma, a onda bi mu samo preko mosta (autom) trebalo pol sata do Lisinskog (radi gužve).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja s autom do glavnog kolodvora stignem (ako nije u spici oko7:30 - 8:15) za 5-10 min normalne lagodne voznje.

danas s busom u 8h guzva 10-15 min

Inace rekord mi je 3 min reli-voznja + sto su mi se poklopili svi semafori

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa normalno je da svatko zagovara svoj kvart kojem poznaje prednosti i mane i na koji je navikao.

meni je moj NAJBOLJI - čist i miran, a na hodomet centru.

na malešnicu me ne bi puškom natjerali, a ni preko save.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo na glavnom isto za 10-15 min a ne treba nam helić Pa šta ću kad je blizu?!
    I anakika, nema u sloboštini (nažalost) nego u Travnom, što nam je skroz blizu jer je prek ceste i jer tam idemo u vrtić (rekla sam u blizini, da me ne bi sada hvatali za riječ)

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mima ako ti se svidja Stenjevec, iza ROTO centra se radi par zgrada,onako u drvecu su 8)

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Potpisujem, i ja sam isto iz Maksimira i ne bih taj kvart mijenjala. Park Maksimir mi je pod nosom, a u centru sam pješice začas. :D

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je Srebrnjak tkđ. lijep, ali ne bih rekla da je tako blizu centru. Privlačan mi je Gornji grad, ali ne znam baš kakva je kvaliteta stanova, budući da su kuće stare. Ima li tko kakvih iskustava?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uvijek bih glasala za Novi Zagreb: u svakom naselju je škola/vrtić postavljen centralno tako da je rijetko potrebno prelaženje ceste.
    parkova na svakom koraku, staze za vožnju biciklom i roanje, šetnice za mame s kolicima.
    definitivno najchild-friendly.
    Istina je da su zgrade nehumano građene, ali kao prednost toga doživljavam blizinu svega što je potrebno: u jednoj zgradi imaš i dućan i postolara i apoteku i zubara i poštu...
    ako ne u tvojoj, a ono barem u zgradi preko puta!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa
    Meni je Srebrnjak tkđ. lijep, ali ne bih rekla da je tako blizu centru.
    ovisi na kojem si dijelu

deset minuta hoda od kvatrića (s desetak kila tereta) je za moje pojmove blizu.

ok, nije blizu kao gornji grad. :namig:

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svaki cigo svoga konja hvali, a tako i svaka Roda svoj kvart.
    A i mi hvalimo Precko, jer nam je bas lijep, miran, dobro organiziran i ima sve u sebi sto jedan kvart mora imati.

No, ako se radi u Vukovarskoj, onda taj dio grada bas nije neka opcija ... ali, ni najgore rjesenje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    A, ne!
    OVAJ Cigo svog STAROG konja hvali!
    Novi mu još nije prirastao srcu (a ni neće)!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    A, ne!
    OVAJ Cigo svog STAROG konja hvali!
    Novi mu još nije prirastao srcu (a ni neće)!
    Vidim, cak ga (kvart, sadasnji) neces ni imenovati!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vi kupujete stan/kucu za cijeli zivot ili je ovo samo privremeno preseljenje?

ja sam tip koji moze zivjeti ili u centru ili na selu, nema drugih prihvatljivih kvartova pa ti moj savjet nece koristiti :/
    imas li ti nekih takvih prohtjeva? mozda bi ustvari najbolje bilo neko vrijeme biti podstanari dok ne skuzite koji kvart vam lezi (a mozda nisu svi tako osjetljivi ko ja)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •