Originally Posted by
apricot
Uvijek bih glasala za Novi Zagreb: u svakom naselju je škola/vrtić postavljen centralno tako da je rijetko potrebno prelaženje ceste.
parkova na svakom koraku, staze za vožnju biciklom i roanje, šetnice za mame s kolicima.
definitivno najchild-friendly.
Tocno tako.
Zato smo ponovno kupili stan bas u NZ. Nezamjenjiv mi je Bundek (koji nam je pod nosom) i to zelenilo lijepo uredjenih i child-friendly parkova. A sve je tako blizu (SVE trgovine, lijecnik, skola osnovna i srednja, vrtic, a sad imamo i AM, pa samim time i kina, raznorazne ducane, restorane, kafice...) Pjesice sam na Glavnom kolodvoru za 45 min ako mi je bas do grada, ali zaista, sve imam ovdje. I zgrada mi je child-frendly: imamo 3 lifta, nemamo stepenica, s kolicima mozes svugdje. Ma mrak. Prometna povezanost besprijekorna. Nikad ne bih kupila stan u centru, em sto su cijene previsoke em sto kronicno fali zelenila. Jarun mi je lijep ali mi je koma prometna povezanost. Nadalje, brdovite predjele ne volim. No, svakom njegovo. Kuzim ljude kojima se NZ ne svidja a super im je npr. Tresnjevka. Zelja mi je imati i kucu jednog dana ali zadovoljit cu se i vikendicom