Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 126

Thread: Gdje kupiti stan/kuću u Zagrebu???

Quote Originally Posted by MalaSirena
    Ja bih rekla da je Maksimir prilično child-friendly - u našem kvartu su tri vrtića i jaslice, osnovna škola, teniski tereni, preko ceste nam je Maksimirski park, zgrade nisu nagusto natrpane, jedino što mi se čini da su stanovi ovdje prilično skupi.
    Također, nije baš na kraju svijeta.
    Da lova nije u pitanju, sutra bih gradili kuću u Maksimiru (kvartu, ne parku ). Moj apsolutni favorit u Zagrebu.

Netko reče Malešnica - pa to je na Marsu! Ja sam živjela u Vrbanima i kad je gužva, od tamo do centra Zg-a treba 50 minuta - a Malešnica je još puno dalje od Vrbana.

Trenutno zivimo u strogom centru ZGa i u potrazi smo za zemljistem ili kucom u Remetama da budemo blize mojoj mami

MalaSirena's Avatar

Samo sam zaboravila napisati da sam pod 'Maksimir' u biti mislila na Ravnice

Evo, upravo se gradi nova zgrada, opet nije natiskana na druge zgrade, samo sam čula da su svi stanovi već rasprodani i da je kvadrat preko 2000 eura!

Inače, nije da su tu samo zgrade, ima i kućica.

Nama je ova lokacija gdje smo sad zakon jer nam je do vrtića doslovno 3 minute, bez prelaženja ceste, škola nam je preko puta ulaza u zgradu, bez prelaženja ceste. Imamo jedan parkić (nije neka sreća) odmah kraj zgrade, a drugi je parsto metara dalje.

Mi nemamo auto, ali su kraj zgrade dva parkirališta na kojima ugl. ima mjesta (na jednom više, na drugom manje).

Do tramvaja na Maksimirskoj je cca desetak minuta, do Borongaja petnaestak minuta, a isto toliko i do željezničke stanice Maksimir s koje si na Gl. kolodvoru za 4 minute.

Mima's Avatar

Quote Originally Posted by kate
    Mima ako ti se svidja Stenjevec, iza ROTO centra se radi par zgrada,onako u drvecu su 8)
    Znam, ja sada stanujem u blizini, ali neću više tu kupovati stan jer mi je putovanje na posao postalo nepodnošljivo (tj. MM-u, a meni dok sam radila), tako da ćemo stan kupovati ili blizu stanice vlaka ili negdje bliže centru.

berlinka's Avatar

Meni je sve ovo počelo ličiti na oglase - prodajem...

Sve skupa, ja mislim da je Zg jedan prilično nefriendly grad, ne samo za djecu, nego i sve druge (osobito invalide), a rupe po cesti i cjelokupna infrastruktura nisu u optimalnom odnosu s prilično bogatim gradskim proračunom. Kad se samo sjetim primjerice, mojeg omiljenog, Berlina..., lakše mi je tamo javnim prijevozom s jednog kraja grada na drugi, nego u Zg se odvozit dvije tramvajske stanice... 100 puta ljepše žive tamošnji stanovnici "studentskih" kvartova, nego naši stanovnici snobovskih kvartova. Njihovi bogataški dijelovi podrazumijevaju prekrasne, održavane vile s ogromnim vrtovima, pa mi u tom svjetlu zagrebačko naguravanje urbanih i šatro luksuznih vila na svaki slobodni cm, izgleda tako smiješno i tužno

Osoblje foruma apricot's Avatar

da, draga, ali tamo ljudi vjerojatno ne vise na forumima barem 4 sata (dakle, polovicu) od 8 sati radnog vremena.
    oni RADE.
    pa su i zaslužili da imaju

bucka's Avatar

ms.ivy,slazem se da je srebrnjak krasan kvart,ali su i cijene krasne!!!
    nama su nedavno nudili tamo stan u novogradnji za 3000e!!!!
    berlinka,ja sam dosta godina zivjela u radicevoj ulici,na gornjem gradu i mislim da je najveci nedostatak tih stanova u strogom centru,sto vecina njih nema puno prirodnog svjetla!!nase 2 sobe su bile okrenute na radicevu i to je bilo ok,a ostatak stana je bio ko neki dugi hodnik,bez trunke sunca!!! :/
    zato smo se i odselili od tamo!!!

Mirta30's Avatar

ja volim svoj kvart, obožavam svoj stan, jedino će nam biti problem s igralištima, tj. kada Vid bude toliko velik da bude sam vani, ali ne bez nadzora. Zavidim mama koje mogu kuhati ručak i imati na oku dijete.

A i mi hvalimo Precko, jer nam je bas lijep, miran, dobro organiziran i ima sve u sebi sto jedan kvart mora imati.
    Potpisujem

Karin's Avatar

I ja kao i apri mislim da su novozagrebačka naselja najfriendly. Škola i vrtić je blizu, djeca se imaju gdje igrati bez prevelike opasnosti od prometa... Možda zgrade jesu sumorne (no i to je diskutabilno), ali je urbanizam PUNO humaniji nego danas. Veći je razmak između zgrada, više je zelenila. A i stanovi su tlocrtno puno bolje riješeni. Danas često pokušavaju ugurati što više soba u što manje kvadrata i ne poštuju se neka osnovana pravila kod projektiranja. Horror!
    Ja bih uvijek rađe izabrala stari stan u NZ pa ga preuredila po svom (tako sam i napravila) nego kupila neku novu skupocjenu buksu, grozne tlocrtne dispozicije i s pogledom na susjedov prozor ili parkirane automobile.
    Trenutno smo u Zapruđu, u neboderu blizu preuređenog Bundeka, okruženi hrpom zelenila i s lijepim pogledom na čitav grad. Stan je bio u koma stanju kad smo ga kupili. Ali sad izgleda bolje nego većina novih! A sve nam je blizu (škola, vrtić, plac, dućani, tramvaj, bus, centar grada, novopreuređeni Bundek :D )

Mogu preporučiti Sigečicu - to ti je kad prođeš križanje Vukovarske i Držićeve prvo skretanje desno - Korčulanska ulica (u smjeru Žitnjaka Vukovarskom) - imaš nekoliko zgrada građenih 1986.g. za bivšu JNA - stanovi su mrak - super raspored, dva balkona, kvalitetno građeni. Naravno, ovisno o načinu kako je održavan sigurno se mora barem dijelom renovirati ali s obzirom da smo mi stan kupili prije godinu dana za nešto malo više od 1100 eura m2 dodatna renovacija od oko 5000 eura (sa novom stolarijom, kupaona, wc, cijevi, kuhinja cijevi) nije bila pretjeran trošak. Tram stanica je minutu od zgrade, iza zgrade je vrtić i osnovna škola, Mercator je blizu, u centru si za 10 mni biciklom, 20-25 minuta pješice na Trgu. Mi smo super zadovoljni. Mogu preporučiti i Utrine u NZagrebu - jako lijep kvart...

Ja volim Britanac i sve oko njega, no to je zato kaj sam tu odrasla, pa sam sentimentalno vezana za taj dio grada.

Drugi dio djetinjstva sam provela u NZ i nikada se u potpunosti nisam asimilirala, no priznajem za klince je super a ful je blizu gradu.

U Vrbiku živjela 2 godine. Odselili zbog buke, a sa dj. kolicima nema šanse da prođeš nogostupom.

meni je spansko zakon sto se tice zelenila i zgrade, samo me ubija sat vremena do posla u centru. kvart ko kvart je super

Lucija Ellen's Avatar

Quote Originally Posted by apricot
    Uvijek bih glasala za Novi Zagreb: u svakom naselju je škola/vrtić postavljen centralno tako da je rijetko potrebno prelaženje ceste.
    parkova na svakom koraku, staze za vožnju biciklom i roanje, šetnice za mame s kolicima.
    definitivno najchild-friendly.
    Tocno tako.
    Zato smo ponovno kupili stan bas u NZ. Nezamjenjiv mi je Bundek (koji nam je pod nosom) i to zelenilo lijepo uredjenih i child-friendly parkova. A sve je tako blizu (SVE trgovine, lijecnik, skola osnovna i srednja, vrtic, a sad imamo i AM, pa samim time i kina, raznorazne ducane, restorane, kafice...) Pjesice sam na Glavnom kolodvoru za 45 min ako mi je bas do grada, ali zaista, sve imam ovdje. I zgrada mi je child-frendly: imamo 3 lifta, nemamo stepenica, s kolicima mozes svugdje. Ma mrak. Prometna povezanost besprijekorna. Nikad ne bih kupila stan u centru, em sto su cijene previsoke em sto kronicno fali zelenila. Jarun mi je lijep ali mi je koma prometna povezanost. Nadalje, brdovite predjele ne volim. No, svakom njegovo. Kuzim ljude kojima se NZ ne svidja a super im je npr. Tresnjevka. Zelja mi je imati i kucu jednog dana ali zadovoljit cu se i vikendicom

zumbulmama's Avatar

A cvjetno naselje? Jel živi netko tamo? Obiteljske kuće u zelenilu, a RBA pod nosom. Ne znam,doduše, kakva je infrastruktura ni cijene.

Lucija Ellen's Avatar

Meni se Cvjetno naselje svidja, tamo sam zivjela ko studosica no problem je kaj imas Savsku ako ces u centar, a Savska je jako prometna. Meni je to minus zato.

Evo da se i ja javim.Mi smo iz Stenjevca i mislila sam da se nikada neću priviknuti jer sam tu došla iz centra gdje mi je stvarno sve bilo pod nosom,ali sad sam sto posto sigurna da odavdje ne bi išla definitivno nikuda. Zelenila ko u prići,škola vrtić sve pod nosom,parkića isto na svakom koraku. Stvarno sve super,a isto to mogu reći i za Špansko i Malešnicu,jer sam i tamo provela jedno kratko vrijeme.
    E da i što se tiće starih stanova.Naš stan je star oko 20 godina i opet mogu samo pohvaliti.Jedan kratki primjer:inaće sam smrznuti tip i uvijek mi je hladno,ali u stanu sam cijelu zimu hodala u kratkim rukavima (grijanje nam je na toplanu) i prozor uvijek malo otvoren. :D :D

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by Lucija Ellen
    Quote Originally Posted by apricot
    Uvijek bih glasala za Novi Zagreb: u svakom naselju je škola/vrtić postavljen centralno tako da je rijetko potrebno prelaženje ceste.
    parkova na svakom koraku, staze za vožnju biciklom i roanje, šetnice za mame s kolicima.
    definitivno najchild-friendly.
    Tocno tako.
    Zato smo ponovno kupili stan bas u NZ. Nezamjenjiv mi je Bundek (koji nam je pod nosom) i to zelenilo lijepo uredjenih i child-friendly parkova. A sve je tako blizu (SVE trgovine, lijecnik, skola osnovna i srednja, vrtic, a sad imamo i AM, pa samim time i kina, raznorazne ducane, restorane, kafice...) Pjesice sam na Glavnom kolodvoru za 45 min ako mi je bas do grada, ali zaista, sve imam ovdje. I zgrada mi je child-frendly: imamo 3 lifta, nemamo stepenica, s kolicima mozes svugdje. Ma mrak. Prometna povezanost besprijekorna. Nikad ne bih kupila stan u centru, em sto su cijene previsoke em sto kronicno fali zelenila. Jarun mi je lijep ali mi je koma prometna povezanost. Nadalje, brdovite predjele ne volim. No, svakom njegovo. Kuzim ljude kojima se NZ ne svidja a super im je npr. Tresnjevka. Zelja mi je imati i kucu jednog dana ali zadovoljit cu se i vikendicom
    I ja sam fun NZ-a, ljudi s posla nisu mogli svojedobno vjerovati što smo zapeli za NZ i to za naš kvart unutar NZ-a koji je jedan od starijih. Mana je to što su rijetki malo veći stanovi, nema novogradnji toliko, malo mi znaju dignit živac noćna pjevanja tinejdžera u parku, ali sam generalno vrlo zadovoljna - pogotovo sad s kolicima vidim još više prednosti NZ-a, a i blizu smo izlazu iz grada, što je meni važno za vikend-avanture. Sad smo dobili i dosta sadržaja - Avenue Mall, Bundek... Također, sretna sam što nisam na prometnom pravcu istok-zapad, taj mi se čini koma u odnosu na ovaj sjever-jug (za ić u centar grada i na posao, mislim). Šteta što nema dosta novogradnji, i još da imaju liftove. A da je carstvo parkova neviđeno - stvarno je. A propos centra grada - nisam navikla živjet u centrima gradova ili malih mjesta, ne volim buku, ali da jesam - možda bi mi to bilo super. Brda isto ne volim - doduše, prekrasan je pogled, ali kud proć' od parkiranih automobila po pločniku, ja volim da imam neku ravnu širinu.

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by mamamakica
    Evo da se i ja javim.Mi smo iz Stenjevca i mislila sam da se nikada neću priviknuti jer sam tu došla iz centra gdje mi je stvarno sve bilo pod nosom,ali sad sam sto posto sigurna da odavdje ne bi išla definitivno nikuda. Zelenila ko u prići,škola vrtić sve pod nosom,parkića isto na svakom koraku. Stvarno sve super,a isto to mogu reći i za Špansko i Malešnicu,jer sam i tamo provela jedno kratko vrijeme.
    E da i što se tiće starih stanova.Naš stan je star oko 20 godina i opet mogu samo pohvaliti.Jedan kratki primjer:inaće sam smrznuti tip i uvijek mi je hladno,ali u stanu sam cijelu zimu hodala u kratkim rukavima (grijanje nam je na toplanu) i prozor uvijek malo otvoren. :D :D
    I Stenjevec mi je bio drag, tamo sam živjela kao studoš iz Splita i prvi put se upoznala sa dobrobiti centralnog grijanja, uh, miline. Jedino mi je od tamo koma bilo po Bolonji do Črnomerca, pa onda tramvajem na faks - putovanje u centar mi se činilo grozomorno.

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by zumbulmama
    A cvjetno naselje? Jel živi netko tamo? Obiteljske kuće u zelenilu, a RBA pod nosom. Ne znam,doduše, kakva je infrastruktura ni cijene.
    Meni je tamo lijepo, blizina nasipa mi je super i to je baš lijepi kvart. Promet je zeznut, jedino, di god kreneš, lupiš vjerojatno tijekom cijelog dana na neki čep.

Istina malo je zeznut promet ujutro, ali opet imaš vlak u blizini,a što se tiče auta :? kad pokužiš neke puteve ni to nije onda problem .
    Ja primjerice ujutro kad idem na posao klinca vozim na Črnomerac u vrtić,a onda u Prečko na posao s time da auto ostavljam na Črnomercu i to sve obavim od 7-7,45.

Lucija Ellen's Avatar

Ina, pa ti si mi susjeda, znaci? Nisam znala al sad jos vise volim Novi Zagreb

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

mi smo odlučili za Podsused. Prvi kriterij je bila neusporedivo niža cijena.
    Drugo, ja sam htjela 2u1, da nije ZG, al da je ZG
    tj. tamo di smo mi uzeli stan, čini se koda nije Zagreb, sve je mirno i drugačije , al je dovoljno blizu za ić na posao i slično, i neposredno uz stanicu vlaka

koryanshea's Avatar

Quote Originally Posted by zumbulmama
    ]A cvjetno naselje? Jel živi netko tamo? Obiteljske kuće u zelenilu, a RBA pod nosom. Ne znam,doduše, kakva je infrastruktura ni cijene.
    MD i ja smo bacili oko na cvjetno ali to je tek za nekoliko godina. kuca tamo mi je tezi SF... stanovi su vec dosta skupi a kuca mi nije uopce pala na pamet... kratki pogled na njuskalu kaze da ih bas i nema na trzistu...
    gledajući cijeli zagreb skuzila sam da me zanimaju uglavnom novi zagreb, cvjetno i donekle savica. novi zagreb bas zbog tih velikih zelenih povrsina i nebodera "na rijetko"

Lucija Ellen's Avatar

E da, imate u NZ i novogradnje: Sredisce, luksuzni stanovi 8)

thalia's Avatar

moj stari kvart je bio super. takozvani Lenjić za one koji već naginju penziji , Krešimirov trg za novopečene.

tri škole u blizini, dva vrtića i jaslice. dispanzeri na sve strane. sve tramvajske stanice posvuda, dva placa, gomile trgovina, kino, garaže, parkinzi. meni najbolje u gradu , ali i to je principu s cigom i konjem , međutim, čini mi se da je cijena stana vrtoglava tamo, tako da...

a što se tiče Rijeke, mi smo uspjeli prije tri godine kupit stan po 1700 za kvadrat, tako da više ne prepuštam mužu odluku, ali i znam da je užas s cijenama i ovdje.

Maksimir (sjeverno od Petrove) za svaku preporuku - kad smo se tek doselili, činilo mi se da se na te uzbrdice i nizbrdice nikad neću naviknut, ali ubrzo sam shvatila da sam do Kaptola za 7 min autobusom, do Petrove za 5 min, pješke do Maksimirske 12 min, autom ujutro do posla u centru preko Bijeničke za 7 min i da dalje ne nabrajam. U blizini su vrtić i škola (Joradanovac i malo niže Filipovićeva), parkovi (Maksimir i mali lokalni parkići), ambulanta, crkva, dućani, dječje kazalište (Žar ptica)... A na prvi pogled mi je izgledalo tako praznjikavo i dosadno :/
    U Novom Zagrebu sve pohvale Središću (sveki nam tamo živi pa sam ga dobro upoznala ) ali kvart je stvarno uređen, blizu je Bundeka a i sam ima puno zelenila, vrlo brzo se dođe do grada...navodno će se gradit vrtić i škola (upravo su potpisivali peticiju protiv zgradurine koja im je planirala niknut u blizini).

koryanshea's Avatar

Quote Originally Posted by buba klara
    (upravo su potpisivali peticiju protiv zgradurine koja im je planirala niknut u blizini).
    mislis da ce uspjet to? :/

pa nadaju se :/

koryanshea's Avatar

drzim fige meni je sredisce isto super ali cula sam za tu novogradnju... imam dojam da ako se to izgradi da ce bit ko pozivnica svim novogradnjashima za invaziju na NZ

Quote Originally Posted by koryanshea
    drzim fige meni je sredisce isto super ali cula sam za tu novogradnju... imam dojam da ako se to izgradi da ce bit ko pozivnica svim novogradnjashima za invaziju na NZ
    Koliko znam Bandić je povukao darovnicu za to zemljište pa se ona mamutica neće graditi. E sad hoće li tamo biti vrtić i škola ili nešto drugo (spominje se pos) nemam pojma.

nasličnije kupovini stana što sam našla pa eto da malo dignem temu - prije nego otvorim novu

kupuje li netko stan ovih dana/godina? znam da je kriza ali stanovati se mora!

mi smo u n.zagrebu - stara zgrada trebalo bi puno ulagati i možda zatvoriti balkon da dobijemo još koji kvadrat - a to puno košta
    a možda bi onda ipak ovaj stan prodali i kupili novi pa da nemamo problema sa građevinom sljedećih 20tak godina!?

što mislite?

Mima's Avatar

Mislim da ćete teško prodati.

blizina Bundeka, novi muzej, velesajam ... i najvažnije Av.mall!!!
    vrtić iza zgrade, škola jako blizu!

da ga ipak sebi ostavimo kad je tako dobar?

Mima's Avatar

Ha, taj je kvart stvarno na cijeni - pokušaj oglasiti stan pa ćeš vidjeti.

ma tome se i nadamo
    jer ako moram dići krediti za uređenje i opet živiti u starom i malom stanu
    možda bolje onda kreditom otplaćivati neko trajnije rješenje - nešto novo!

problem je koliko sam skužila da su cijene novih stanova pale jer ih nitko ne kupuje - a stare stanove je teško prodati jer ih opet nitko ne kupuje!?

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Cijene novogradnji su zaista pale, ali kad kreneš tražiti nešto po svojim kriterijima onda shvatiš da cijene TAKVIH stanova nisu pale.
    Stanovi se jako, jako teško prodaju, moraš ponuditi zaista atraktivnu cijenu (čitaj prodati jako jeftino).

Mima's Avatar

Moja šogorica je zadnjih pola godine kupovala stan i po njenom iskustvu ja imam osjećaj da vlada totalni status quo: nit' se što prodaje, nit' se što kupuje. Ljudi koji imaju novce i traže stan (to je bila ona) očekuju da su cijene jako pale, dok oni koji prodaju uopće ne žele spustiti cijenu (barem ne značajno) - tako da cijenu spuste i prodaju samo oni kojima se žuri.

sladjanaf's Avatar

Quote Originally Posted by Bobica View Post
    nasličnije kupovini stana što sam našla pa eto da malo dignem temu - prije nego otvorim novu

kupuje li netko stan ovih dana/godina? znam da je kriza ali stanovati se mora!

mi smo u n.zagrebu - stara zgrada trebalo bi puno ulagati i možda zatvoriti balkon da dobijemo još koji kvadrat - a to puno košta
    a možda bi onda ipak ovaj stan prodali i kupili novi pa da nemamo problema sa građevinom sljedećih 20tak godina!?

što mislite?
    vrlo je diskutabilno je li novogradnja dobro izgrađena ili ne
    sigurna sam da se niti u jednoj starijoj zgradi balkon nije srušio sam od sebe
    kao što se dogodi tu i tamo s novogradnjama

mene novogradnje sve više odbijaju
    jer ne znam što očekivati
    a staro se uvijek može renovirati da izgleda prekrasno
    kao novo

rosa's Avatar

Ništa te ne košta da oglasiš stan pa ćeš vidjeti.

U puno goroj situaciji su oni koji prodaju kuće. Moja mama se oglašava već pola godine: niti jedan jedini poziv, čak ni oni informativno-provokatorski.
    Cijene kuća su, u odnosu na prije 2-3 godine,sudeći po oglasnicima, pale za 50%,a i to što gledam se mjesecima vrti i ne prodaje...

rosa's Avatar

Bobica, vaša lokacija je izvrsna. Vjerujem da vam odluka neće biti laka.

pa i nije nam lako
    mijenjamo starogradnju na odličnoj lokaciji za novogradnju - pitajbogagdje!
    ali ja nekako mislim dom je tamo gdje je moja obitelj sretna - a biti ćemo sretni ako se lijepo smjestimo u kojem kvadratu više

ne smijem puno gaditi ovaj stan jer nas je dobro služio a i kako ću ga prodati ako se izlanem šta sve ne valja - hihihih

Quote Originally Posted by Bobica View Post
    ali ja nekako mislim dom je tamo gdje je moja obitelj sretna - a biti ćemo sretni ako se lijepo smjestimo u kojem kvadratu više
    ja bih radije da nisam razmišljala u ovome smjeru prije 9 godina

sada imam prekrasnu kuću sa divnim stanom od cca 200 kvadrata, komad lijepo uređena vrta... ali sam nesretna sa svim time jer mi je kvart - više nego odvratan.
    ne pripadam mu, niti ću ikada.

nadam se da sam jedna od vrlo rijetkih sa ovakvom situacijom

ups apricot
    nisam mislila da mi kvart uopće može biti važan

mi smo našli jedan lijepi kvart i jako jako smo se zapalili - možda nas je ljepota tog kvarta i ubrzala u odluci da idemo dalje!

a onda su tu i emocije vezane uz stari kvart i činjenica da nam je sve baš sve pri ruci!

ja se bojim majstora i radova općenito - a bilo bi ih puno jako jako puno
    nekidan smo mjenjali samo 2 prozora i umjesto 2 dana trajalo je 4 dana - za to vrijeme namještaj koji stoji pod tim prozorima je bio nasred dnevne sobe!
    znači mi moramo imati prazan stan dok se to preuređuje - a gdje ćemo živjeti i gdje će nam biti stvari dok preuređujemo stan! mi nemamo novaca za podstanarstvo i radove!!

adaptacija kompletnog stana, ako ne čekaš i ne naručuješ ništa, nego kupuješ sa lagera, može biti gotova za mjesec dana.
    bez problema.

tih mjesec dana si negdje u podstanarstvu i to je cca 300 eura.

veći problem je ako se za to vrijeme nema kamo sa stvarima koje bi ometale radove i uništavale se.
    Last edited by apricot; 27.08.2010 at 14:01.

rosa's Avatar

Kvart je jako bitan. Uostalnom, nije uzalud lokacija ono što nekretninu prodaje pod 1, 2, i 3, a sve ostalo ide nakon toga.
    Stan uvijek možeš renovirati, po svome sve preokrenuti,ali lokaciju, infrastrukturu, susjede, zelenilo..to nikad.

MM i ja se često znamo vozikati po selima u okolici Zagreba, ima iznenađujuće lijepih kuća i kad pogledamo u oglase,za naš trosobni stan bi mogli kupiti kuću do 10 godina starosti, moderno uređenu,s predivnom okućnicom, garažom itd...ali, nismo mi za to, mi smo djeca asfalta.
    Nekom drugom bi to to bio preporod.

Bobica, ja sam shvatila da vi tražite novi stan,ne nešto što treba preuređivati?

Quote Originally Posted by apricot View Post
    ja bih radije da nisam razmišljala u ovome smjeru prije 9 godina

sada imam prekrasnu kuću sa divnim stanom od cca 200 kvadrata, komad lijepo uređena vrta... ali sam nesretna sa svim time jer mi je kvart - više nego odvratan.
    ne pripadam mu, niti ću ikada.

nadam se da sam jedna od vrlo rijetkih sa ovakvom situacijom
    Apricot, živiš možda u mom kvartu?

rosa's Avatar

Quote Originally Posted by apricot View Post
    adaptacija kompletnog stana, ako ne čekaš i ne naručuješ ništa, nego kupuješ sa lagera, može biti gotova za mjesec dana.
    bez problema.

.
    Iz vlastitog iskustva znam da je to jako teško ostvarivo.
    Osim ako se ne uzme jedna firma koja radi sve.
    Ako računaš na lanac međusobno nepovezanih majstora, nema šanse.

možda bi mogli biti podstanari u praznom stanu pa tamo ponijeti samo stvari koje želimo zadržati a pobacati ono što je prestaro
    i ja mislim da se sa dobrom organizacijom može puno toga brzo napraviti - a mi nismo izbirljivi niti si financijski možemo priuštiti biranje nekih tamo npr pločica iz južne španjolske

pokušaću smanjiti količine svari polako - pa selili ili ostali moram smanjiti broj knjiga, fascikala i igračaka!

ali ostaje problem veličine stana - sada imamo 50m2 , zatvaranjem lođe bi dobili 55m2
    sa jednim djetetom za sada i drugim u petoljetki - ni to nam neće biti dosta - bojim se da je selidba neizbježna
    pa možda nije loše da se nas troje sad malo razbacamo u 65 kvadrata pa da tako u širokom dočekamo novog člana!?

znam da neki žive u 50m2 i sa dvoje djece i nemojte misliti da sam razmaženo zahtjevna - naprotiv, nekad mi je neugodno reći da mi je u 50m2 tijesno!

rosa - mi važemo
    adaptacija stana koji imamo - na super lokaciji
    ili kupnja novoga - na manje super lokaciji - jer si na super lokaciji ne možemo priuštiti puno kvadrata!

lokacija ili kvadrati pitanje je sad
    novo ili krpano pitanje je drugo

btw. zgrada je iz '73 - koliko dugo se to još može krpati prije nego nas odnese vjetar?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast