Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 126 od 126

Tema: Gdje kupiti stan/kuću u Zagrebu???

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih radije da nisam razmišljala u ovome smjeru prije 9 godina

sada imam prekrasnu kuću sa divnim stanom od cca 200 kvadrata, komad lijepo uređena vrta... ali sam nesretna sa svim time jer mi je kvart - više nego odvratan.
    ne pripadam mu, niti ću ikada.

nadam se da sam jedna od vrlo rijetkih sa ovakvom situacijom
    Eto čovjek nikad zadovoljan.
    Mi smo birali kvart(isključivo) , naravno uz mogućnost da možemo platiti nekretninu. Kvart nam je dobar, ali smo zapeli u kući koja je u radovima već četri godine. Još nam nisu gotovi papiri za nadogradniju (već smo tri puta nosili papire za novi projek jel svaki put nešto ne štima), novaca više nemamo ( jel su se dogodile nepredviđene okolnosti ), rata kredita nam raste (vicarci su u pitanju)...
    Ajde , barem smo dobro prodali mali stan u kojem smo prije živjeli, ako ništa drugo uvijek ćemo imati kvart i šumu na kraju naše slijepe ulice.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku

btw. zgrada je iz '73 - koliko dugo se to još može krpati prije nego nas odnese vjetar?
    Ti mora da se šališ, draga! 73? Što bi rekli oni koji žive u stanovima u centru grada s početka stoljeća?

Samo budi oprezna, jer novo i kvalitetno ne znači isto.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A zašto za početak ne potražite stanove u svome kvartu. Znam slučaj kada je penzić (djeca odselila) želio mijenjati veći za manji stan, i uspio je, samo je promijenio kat u neboderu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Iz vlastitog iskustva znam da je to jako teško ostvarivo.
    Osim ako se ne uzme jedna firma koja radi sve.
    Ako računaš na lanac međusobno nepovezanih majstora, nema šanse.
    Eto, ja sam u tom poslu više od 15 godina.
    I, može se.
    Upravo završila s jednim stanom u 3 tjedna. Kompletna adaptacija (rušenja zidova, mijenjanje sve stolarije, izmiještanje instalacija, izmjena podova, izrada gotovo kompletnog namještaja)...
    Posljednje uređivanje od apricot : 27.08.2010. at 14:26

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ti mora da se šališ, draga! 73? Što bi rekli oni koji žive u stanovima u centru grada s početka stoljeća?
    Zgrade u Centru su i građene da traju stoljećima.
    Zgrade u Zapruđu i Utrinama (ako se radi o "limenkama") su građene da traju maksimalno 50 godina

Naravno, Bobice, neće vas vjetar otpuhati, ali moguće je da ćete uskoro ionako morati u izmjenu svih instalacija, stolarije... ovisno u kakvom je stanju stan i što se do sada u njemu radilo.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I, može se.
    Upravo završila s jednim stanom u 3 tjedna. Kompletna adaptacija (mijenjanje sve stolarije, izmiještanje instalacija, izmjena podova, izrada gotovo kompletnog namještaja)...

Onda te kontaktiram kad mm i ja ostvarimo san i u našem kvartu iz stana pređemo u kućicu u nizu koju sanjamo urediti sve po svom.
    Ovo s 3 tjedna mi zvuči fenomenalno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

veselim se!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Samo budi oprezna, jer novo i kvalitetno ne znači isto.
    ma ja mislim da novi zagreb '73 nije isto što i centar grada 1873 hihih NZ je gori
    čuješ kad susjed povuče vodu u kotliću jer neće kupiti novi kotlić
    cijevi od vode lupaju jer netko ne želi kupiti novu pipu
    u lift stanu točno 2 čovjeka i jedna torba
    zgrada se 'namješta' tako da zidovi pucaju'

ajme sad nitko neće kupiti moj stan! bježim ja!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zgrade u Zapruđu i Utrinama (ako se radi o "limenkama") su građene da traju maksimalno 50 godina

Naravno, Bobice, neće vas vjetar otpuhati, ali moguće je da ćete uskoro ionako morati u izmjenu svih instalacija, stolarije... ovisno u kakvom je stanju stan i što se do sada u njemu radilo.
    eto apricot - sve znaš

a ja mislim ovo je fino trajalo 37godina i nije se ništ aulagalo - osim krečenja
    prvi ulog je bilo emajliranje kade prije godinu dana i pvc prozori prošli tjedan
    zamislite kupaonicu staru 37godina
    cijeli stan je zapravo domino efekt - netko ko ima lovice i pati na lokaciju av.mall i muzej bi od ovoga napravio bombončić jer se praktički svaki zid može rušiti!

ali, ako sad kupimo nešto novo na kredit od 20godina i neka traje 20godina - ja ću biti zadovoljna! do tada ću već biti stara baba i biće me baš briga za pukotine u zidu jer će mi ona u glavi biti još veća!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I, može se.
    Upravo završila s jednim stanom u 3 tjedna. Kompletna adaptacija (rušenja zidova, mijenjanje sve stolarije, izmiještanje instalacija, izmjena podova, izrada gotovo kompletnog namještaja)...
    svaka ti čast, ti kao da radiš kod Oprah na makeoveru stana koji traje 2 tjedna dok su vlasnici na godišnjem
    apricot -

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne radim ja, ja nacrtam.
    majstori naprave (malo ih potjeraš bičem).

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kvart je jako bitan.
    Kad smo mi kupovali stan za istu cijenu smo našli stan od 120m2 Bogu iza nogu negdje iznad Vrapča. Moguće da i nije Vrapče, meni taj dio nije poznat.
    Uglavnom, stan savršen, a okolina grozna. Neasfaltirana vijugava cestica, polurazrušene kućice, stan na uzbrdici pa kuća iznad izgleda kao da će se srušiti na njega...

MM je lobirao za taj stan, ja krenula za njim u smislu - bitno da je stan dobar, no onda je moja mama rekla da ne kupujemo, da ću poluditi i htjeti se preseliti za 2mj.
    I mi odustali od stana, kupili ovaj u Dugavama (kvart koji obožavam) i presretni smo.

Odoh ja u OT.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ne radim ja, ja nacrtam.
    majstori naprave (malo ih potjeraš bičem).
    hihi nisam ni mislila da si ti bauštelac

ti si onaj fensi šmensi dekorater što dođe na kraju epizode i veli 'voila'
    a ono iza kamere gađa radnike ciglama da brže rade

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo kvalitetnu novogradnju po 2006.godine gotovo niskoj cijeni nasli cackajuci po forumu.hr .Tamo se na Stanovanju okupljala informirana ekipa zahvaljujuci kojoj sam napravila rang listu pozeljnih gradj.firmi. Ulogiravala sam se jednokratno na kojekakve forume u potrazi za dojmovima o kvartu, infrastrukturi ili kvalitetama zgrada. Sto se tice kuca zamka lezi u kvadraturama. Uvijek roditelji grade prizemlje "za sebe", a jos 2 etaze "za djecu", pa ti jeftini kvadrat nabere 300.000€. Rijetkost je naci uz rub grada lijepu prizemmicu s tavanom i malo vrta okolo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

dva puta sam pisala - jer se nešto izgubilo pa sad brišem da ne duplam
    o bože i mene je lupila cigla u glavu!
    Posljednje uređivanje od Bobica : 27.08.2010. at 14:46

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo nedavno kupili stan. Prvenstveno smo se vodili kvartom, jer nam je to bilo najbitnije. Mislim da bih poludjela da sam u betonu, ali isto tako i miljama udaljena od urbanog života. Nikako nismo htjeli novogradnju, što zbog fušerskih radova za koje ti nitko neće reći, što zbog već opremljenog interijera koji se vjerojatno ne bi uklapao s našim ukusom.

Po meni, prednost starogradnje je da si možeš u stanu napraviti sve prema svojim željama, ali ima i mana. Moraš kompletno promijeniti sve instalacije, stolariju i još hrpa dodatnih troškova zbog staromodnog načina gradnje i postavljenih instalacija. Ako hoćeš dobiti stan po izgledu u rangu novogradnje.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bio je jedan dokumentarac na htv-u u kome se govorilo o limenkama
    takve zgrade građene su još i u njemačkoj i švedskoj
    s namjerom da služe točno onoliko za koliko su i predviđene - 30 godina
    i u njemačkoj i u švedskoj su srušene nakon 29 godina
    samo kod nas još traju

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo se vodili prvenstveno cijenom, tj. da bude što veći stan (4-sobni) i novogradnja a da nas ne košta ko svetog petra kajgana.
    dio grada mi apsolutno nije odgovarao i moram priznati da sam se dugo nećkala, a uz to su me i drugi odgovarali.
    eh, a danas ja svoje naselje ne bih mijenjala za ništa na svijetu, mirno i savršeno. ima nekih nedostataka, ali uspijevamo to riješiti.

jedino me muče švicarci

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

p.s. I naš stan bi trebao biti gotov za 3 tjedna. Vidjet ćemo što će majstori napraviti. A isto imamo kompletnu adaptaciju(podovi, zidovi, instalacije, kupaonice, stolarija...)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo nedavno kupili kucu, ili ti baraku sto bi neki rekli u nasoj familiji ,
    prodali smo stan i time uspjeli pokriti troskove kupovine kuce uz ustedjevinu. dakle napravili smo ovo sto pricas. nama je nas stan od 75 m2 bio mali, a nas je cetvero. samo problem pored ljudi su i stvari ili ti kod nas knjige koje su sad dobile svoju sobu kako im i dolici. imamo malo vrta, otisli smo van grada i sretni smo. svi spominju problem voznje, za sad nas ne smeta. jer vrijeme potroseno u voznji kompenzira se izbjegavanjem parkica u kojima sam s klincima bila jako puno vremena.
    gledali smo i novogradnju stanova i ima svasta, od koma tlocrta na super lokacijama, do super tlocrta na koma lokacijama. za izvedbu tesko da smo se mogli i razmisaljti da li je kvalitetna ili ne jer nas jedna od ove dvije stvari odbijala.
    MM i ja smo godinama zeljeli kucicu u nizu na jarunu, ali nas je cijena istih konacno odbila po ne znam koji put. cijene ih kao da su ne znam kakve gradjevine, a ako se relano pogleda prvo su stare preko 20 godina, uske su, na svakoj etazi po jedna soba. ne znam, jos uvijek, sad kad pisem, mi je malo zao sto nismo kupili, a kad odemo u posjetu familiji vrlo brzo progledam. dakle emocije su bitne, ali ih ipak treba suspregnuti.
    a ja bi kucicu najradje kupila tamo kod tresnjevackog placa prema Ericssonu. meni su te kuce idealne i lokacijom, imaju vrt, imaju super kvadraturu . ali na zalost ne prodaju se cesto
    i nemojte mi sad dodati sol na ranu i naci 10 kuca koje se tamo prodaju

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    problem je koliko sam skužila da su cijene novih stanova pale jer ih nitko ne kupuje - a stare stanove je teško prodati jer ih opet nitko ne kupuje!?
    Mi smo prije par mjeseci prodali stari stan i kupili novi. Prodali smo mali stan u velikoj staroj zgradi uređenog kvarta po nižoj cijeni od prosječne za taj dio grada. Kupili smo veliki stan s vrtom u manjoj novogradnji na periferiji po znatno nižoj cijeni od prosječne za taj kvart.
    Nije baš da smo usred ničega. Samoposluga, osnovna škola, knjižnica, ljekarna, pošta, javni prijevoz - sve je tu. Ok, više nemamo tri kemijske čistionice i sex shop dva koraka od zgrade, ali to je žrtva koju smo svjesno odabrali i možemo je podnijeti. Ovdje gdje smo nitko ne urla i ne razbija boce do gluhog doba noći. Nema demonstracija, zatvorenih prometnica zbog značajne delegacije ili uvaženog gosta. Nema mase koja hrli na koncert godine, a za sobom ostavlja tone smeća. Kad padne gol na važnoj utakmici ne zatrese se cijelo susjedstvo i taj mi dio urbanih sadržaja uopće ne nedostaje. Naselje je mirno, pitomo i veselim se što ću za koju godinu bez straha moći pustiti djecu da se igraju u vrtu ili oko zgrade. Veselim se što će moći imati kućnog ljubimca, vlastiti pješčanik bez rabljenog narkomanskog pribora i salatu bez pesticida. A muzeji i kazališta nisu na drugom kontinentu. Ne mislim da smo jako zakinuti ako nam nisu u papučometu.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    gledali smo i novogradnju stanova i ima svasta, od koma tlocrta na super lokacijama, do super tlocrta na koma lokacijama. za izvedbu tesko da smo se mogli i razmisaljti da li je kvalitetna ili ne jer nas jedna od ove dvije stvari odbijala.
    Potpis na ovo. Imamo vrlo slično iskustvo. Nisu sve novogradnje tehnički loše. Neke su nefunkcionalne. Mi smo gledali neke na prvi pogled lijepe stanove, a onda se ispostavilo da npr. nemaju nikakvo spremište. Nismo imali namjeru bicikle pretvoriti u sobne bicikle pa smo ih u startu prekrižili. Bilo je stanova za kojima uzdišem još i sad, ali što vrijedi kad mi telekineza slabo ide, a život uz prometnicu ili izvan civilizacije me baš ne privlači.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Cijene novogradnji su zaista pale, ali kad kreneš tražiti nešto po svojim kriterijima onda shvatiš da cijene TAKVIH stanova nisu pale.
    Stanovi se jako, jako teško prodaju, moraš ponuditi zaista atraktivnu cijenu (čitaj prodati jako jeftino).

mi stan tražimo cca 2 god. i stvarno stoji ovo o čem piše čokolada, ako mi se koji stan i svidio cijena mu je bila van svake pameti bez obzira što kvart i nije neki. Trenutno nemam niti volje za gledanjem jer već znam da je stan na Črnomercu od 1600 €/m2 zapravo iznad Graberja ili u Podsusedu ( da,da i to se nađe ), a ako kojim slučajem i je na Črnomercu onda gleda na Ilicu ( 4 trake, benzinsku,okretište tramvaja i busa-znači buka samo takva ) i košta 2500€/m2, a za keš bi ga dali i za 2300€ .
    Ja sam prvotno htjela starogradnju ( našoj zgradi je cca 80-90 g. ) ali me muž uvjerio ( a i čitala sam u novinama ) da se takve zgrade lakše sruše kod potresa. Inače, naša se zgrada trese svaki put kad po cesti projuri bus ili neki bjesni auto.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Svakako mislim da se ne treba žuriti s kupnjom, kao prije par godina kad su cijene rasle ko šaš iz vode.Cijene mogu samo padati.
    Većina još nije ni počela spuštati cijene, ili to rade vrlo stidljivo.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svakako mislim da se ne treba žuriti s kupnjom, kao prije par godina kad su cijene rasle ko šaš iz vode.Cijene mogu samo padati.
    Većina još nije ni počela spuštati cijene, ili to rade vrlo stidljivo.
    iskreno se nadam da će ih to uskoro proći
    što sam starija to više uviđam da mi ova kvadratura i nije tako mala, a da mi je kvart i više nego dobar.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno se nadam da će ih to uskoro proći
    što sam starija to više uviđam da mi ova kvadratura i nije tako mala, a da mi je kvart i više nego dobar.
    moja iskustva sa prodajom mog stana su malo drugačija,mi smo konkretno smanjili cijenu,odnosno korigirali je sa stanjem na tržištu za 40.000,00 eura što je na cijelokupni iznos stvarno dosta. agencije nam rekle da se nikada nije više radilo a manje prodavalo jer ljudi se ili boje u današnje doba još pada standarda pa ne žele ulaziti u takve investicije ili čekaju još smanjenja.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •