Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 126

Thread: Gdje kupiti stan/kuću u Zagrebu???

Default Gdje kupiti stan/kuću u Zagrebu???

Imamo 18mj staru bebu, a možda bi morali zbog posla u ZG. U kojem kvartu bi bilo dobro živjeti (parkovi, vrtić, škola, promet, droga...), a koji izbjegavati kod kupovine stana/kuće? S druge strane, na posao bi morali u Vukovarsku (kraj Raiffeisen banke), pa bi čim manje vremena htjeli gubiti na putovanje.

Zdenka2's Avatar

Moj kvart - okolica Kvatrića je odličan. Sljedeće godine kupujemo novi stan, obavezno u tom kvartu. U agenciji za nekretnine su nam rekli da od 10 ljudi koji prodaju stanu tom kvartu 9 tamo kupuje i novi, a 10. bi isto to htio, ali ne može.

U blizini Vukovarske mi stanuju roditelji. Nije loš kvart, ali je, za razliku od mog, dosta konfuzan i urbano nedefiniran. Loše je urbanistički riješen - u rasteru nekadašnjih malih uličica sagrađene su nove zgrade na 4-5 katova i sad svi žive jedni drugima u prozorima. I cijene su previsoke.

berlinka's Avatar

Quote Originally Posted by Zdenka2
    dosta konfuzan i urbano nedefiniran. Loše je urbanistički riješen - u rasteru nekadašnjih malih uličica sagrađene su nove zgrade na 4-5 katova i sad svi žive jedni drugima u prozorima. I cijene su previsoke.
    Ja mislim da je cijeli Zagreb takav!
    Moja četvrt (Zvijezda) je lijepa, ali baš gledam kroz prozor kako nastaje neka grdosija zauzimajući svaki "slobodni" centimeter... Nedavno sam razmišljala u kojoj bih četvrti voljela stanovati i baš svakoj sam našla neki nedostatak...

Možda griješim, ali mislim da odluka o kupovini prvenstveno ovisi o novcu. Bolji kvart daleko je skuplji od lošijeg.

Hvala za odgovore.
    Nama je prvenstveno bitno da je kvart "child friendly". Znači da ima blizu vrtić i školu (da se ne treba prelaziti 3 avenije za doći do škole) i da ima puno sigurnog prostora za igru.
    Ako bi bilo blizu Vukovarske ili na istoj gradskoj liniji tim bolje.
    Cijena je bitna, ali s obzirom da smo tek na početku otvoreni smo za sve prijedloge.

sladjanaf's Avatar

Okolica Vukovarske u širem luku nije child friendly...Ali Novi Zagreb jest i nije daleko od Vukovarske

Malešnica definitivno!

Pošto je m2 na Malešnici?

Sanjica's Avatar

Najljepše ćete živjeti van Zagreba... Bojim se da Zagreb postaje jedan ogroman mravinjak u kojem više nigdje nije ugodno i sigurno živjeti

Quote Originally Posted by Amalthea
    Mi smo relativno blizu Malešnice,a kod nas je kvadrat 1700 eurića....znači da je tamo sigurno malo više

berlinka's Avatar

Quote Originally Posted by Romina
    Mi smo relativno blizu Malešnice,a kod nas je kvadrat 1700 eurića....znači da je tamo sigurno malo više
    Pa kolko je onda u središtu, u pješačkoj zoni?

Mislim da je cca za 100 eura više......mi smo na Samoborskoj cesti,i kmod nas je 1700eur kvadrat

Mima's Avatar

Zar je već poskupilo? Jel to misliš na one nove zgrade koje se grade između pruge i Samoborske?

U jednoj od tih zgrada si je moj brat kupio stan,i platio je kvadrat po toj cijeni.Mima to su ti one žute,roze,i još tak neke lude boje i ako je preko puta nas pruga.....onda su to te zgrade :smajlićsalošomorjentacijom:

Mima's Avatar

One koje su jako blizu jedna drugoj - reklo bi se, nabijene
    Mi smo tamo gledali prije mjesec-dva stanove i bili su 1600 eura kvadrat, očito su digli cijenu.

andrea's Avatar

ja te zgrade vidim s balkona; prvo su mi bile malo čudne, al sad su mi genijalne 8)

A ja vidim vrh tvoje zgrade
    Unutra je stvarno sve prva liga namješteno,ali mi se ne sviđa kaj je zgrada jedna do druge...

Carlito, kvart oko Vukovarske generalno nije child-friendly, iako je jako dobro prometno povezan. Tako da se ne moraš brinuti ako stan bude i malo dalje.
    Vrbik je, npr., odmah preko puta, i prepun je novijih zgrada, ali ja sam onuda s djetetom šetala svega 2-3 puta (iako mi je pred nosom) i požalila - pregust promet, uski pločnici, nabijene zgrade jedna na drugu...
    Mi smo na Trešnjevci, i meni se jako ovdje sviđa (i blizu smo Vukovarske i Raiffeisena ), ali tu su cijene stanova zadnjih par godina otišle jako gore. Kvart je ok, ali ne mogu ga nazvati child-friendly.
    Ali prvo vidite financijsku situaciju.

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by samba
    Malešnica definitivno!
    :D
    A dijece ko u priči, vrtići, škole, parkovi...
    Ma zakon!

ana.m's Avatar

Nažalost ne znam jer smo stan kupili prije 3,5 godine i to sada bolje da ne kažem kolio smo mi onda platitli kvadrat jer bi neki mogli prste pojest od muke !
    A sada, ma ovisi i o tome da li je zgrada starija ili novija. Stvarno ne znam!
    Nama kažu da bi mi za naš stan po kvadratu mogli tražiti i 1700 eura, ne znam je li točno ili ne. Zgrada je sada stara 15 godina.

MalaSirena's Avatar

Ja bih rekla da je Maksimir prilično child-friendly - u našem kvartu su tri vrtića i jaslice, osnovna škola, teniski tereni, preko ceste nam je Maksimirski park, zgrade nisu nagusto natrpane, jedino što mi se čini da su stanovi ovdje prilično skupi.
    Također, nije baš na kraju svijeta.

Quote Originally Posted by MalaSirena
    Ja bih rekla da je Maksimir prilično child-friendly - u našem kvartu su tri vrtića i jaslice, osnovna škola, teniski tereni, preko ceste nam je Maksimirski park, zgrade nisu nagusto natrpane, jedino što mi se čini da su stanovi ovdje prilično skupi.
    Ovo je istina. Kad smo MM i ja kupovali stan (krajem 2002), gledali smo Trešnjevku i Maksimir. U Maksimiru su cijene bile nešto više, ali stanovi (ono što nam se nudilo) bili su bitno lošije kvalitete od Trešnjevke.
    Ne znam kako je sada, ali sumnjam da se odnos cijena promijenio :/

bucka's Avatar

kod nas u kvartu(3 min pjesice od vinogradske) se prodaju stanovi u jednoj novogradnji za 2500e/m2!!!!!! :shock:

JBT's Avatar

Mi živimo na Savici, 20 min hoda od RBA u Vukovarskoj. Radim u centru (Dežmanova) i na poslu sam za 35 minuta gradskim prijevozom ili 50 min pješice. Dok sam živio u Gajnicam trebao mi je 1,5 sat sa posla do kuće.
    Rođen sam u ZG i živio sam skoro u svim kvartovima. Najljepše je bilo na Šalati, a u najgorem sjećanju mi je ostao Kvatrić.
    Na Savici je super, sve ima u kvartu - vrtić, škola, plac, banka (ZABA i PBZ), DM, POA, dućani svih vrsta, doktori, zubar, nekoliko parkova, tramvaj, bus (vozi do Glavnog kolodvora).
    Kvart je relativno tih (koliko se to može reći za ZG).
    Jedini je problem što baš nema stanova na tržištu, a trenutna cijena je između 1500 i 2000. Moj frend prodao je svoj stan od 77 m2 za 135000 € (sa kuhinjom) u roku 3 dana od kada je izašao oglas.
    Dok ne skupim lovu za Šalatu ne mičem se sa Savice.

Dugave su krasne za klince, naročito ako nađeš stan u unutrašnjem krugu. Mislim da su cijene sad oko 1700 kn, a to su sve stanovi stari oko 20-25 godina. Ima puno parkića, vrtić i škola su u tom unutarnjem krugu pa ne mora prelaziti ni jednu cestu. Vukovarska je blizu, ako ideš na onaj most na istočnoj strani nema ni velike gužve.
    Svi brdski kvartovi su koma ako se trebaš kretati bez auta, pločnici su uski s parkiranim autima (isti problem je i oko kvatrića i prema maksimiru) - mi smo živjeli u maksimiru i to me izluđivalo i sad smo u Dugavama (nažalost u vanjskom krugu). Kvartovi s obiteljskim kućama su lijepi, ali nikad ne znaš što će ti sutra izrasti pred prozorom, a o cijeni da ne pričam. Tu je prednost novog zagreba i sličnih kvartova koji su precizno urbanizirani.
    Jako lijepi kvart su Ravnice (to je južno od parka Maksimir) dosta skupi kvadrat, ali dobro urbanizirano, ima vrtić i školu, Vukovarska autom nije daleko.
    Izbjegavaj sve zapadno od Savske, užasne su gužve u prometu ujutro prema gradu.

kate's Avatar

Moj san je Malesnica.

Cure (i dečki) hvala za odgovore!
    Cijene su fakat koma. Tu u Rijeci su malo bolje pozicije isto od 1700€, pa nam je to bila katastrofa tako da je ovo :shock: .
    Ne znam, nije da mi se uopće da seliti, a opet ako bude stvarno dobra prilika za posao šteta je propustiti.
    Meni je dodatni problem što mi tu maloga čuvaju starci i to super funkcionira. Strah me je šoka koji bi on doživio ako mu se sve promjeni za 100%.
    On još uvijek baš ništa ne priča pa me je strah (totalno sam paranoična po tom pitanju) što se događa u jaslicama, a da ne govorim s tetom čuvalicom, bez obzira na sve preporuke (moja frendica je imala tetu s masu preporuka, a ja vidjela na svoje oči kako je malog lupila po ruci jer je skidao kapu u šetnji, a vani sunce i 20 stupnjeva) tako da nisam pametna.
    Sad sam otišla u off topic.
    Samo vi meni i dalje dajte prijedloge pa ćemo nešto valjda riješiti.

sladjanaf's Avatar

Sloboština, Dugave :D

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by sladjanaf
    Sloboština, Dugave :D
    Ma neeee, ali to su doslovno spavaonice...Meni se osobno ne sviđa

sladjanaf's Avatar

ma nisu ana, super su za djecu :D , a to što nema baš puno za odrasle, to mi nekako niti nije važno sada.

buby's Avatar

savica 8)
    JBT

berlinka's Avatar

Meni je cijeli Novi Zagreb koma, neboderi su mi nehumani, poput mravinjaka... I nisu svi brdski kvartovi koma ako si bez auta! Postoje i lagane uzbrdice kao što je moja (na Zvijezdi), pa ju čak i ja koja ih mrzim, bez problema svladam biciklom, laganom šetnjom s Janom u kolicima na Trgu sam za 15, makismalno 20 min., biciklom za 3-5 min. S prozora gledam u park i vjeverice, vrtić nam je u ulici (doduše čula sam da nije dobar...), dakle kvart je stvarno super! Na žalost moj stan i kuća u kojem se nalazi, totalno su child unfriendly :/ Usko stubište bez lifta i dr.

sladjanaf's Avatar

Mi u sloboštini nemamo nebodere, imamo lijepe zgrade, puuuno travnjaka, dječjih igrališta, vrtić u blizini, kazalište lutaka, sve potrebno za život. a zgrade imaju liftove. sve.

sladjanaf's Avatar

meni je recimo trešnjevka nehumani kvart za odgajanje djeteta

sladjanaf, di ima kazaliste lutaka u slobostini?

mi isto uzivamo u NZ i bas nam je super, skole, vrtici, puno igralista...

+ sto puno ljudi zaboravlja iz NZ si za 5-10 min na gl. kolodvoru, ujutro za 15) sto je velika prednost naspram spanskog, maelsnice i slicnih kvartova di su uzasne guzve, a i bit ce jos vise sad kako su se tamo izgradile hrpa pos zgrada a infrastruktura je ostala ista

(a zgrade su uvijek zgrade di god da bile)

+ sto puno ljudi zaboravlja iz NZ si za 5-10 min na gl. kolodvoru, ujutro za 15
    ma, kako? helikopterom?

Mima's Avatar

He, he - ali Malešnica ima VLAK, i isto si na kolodvoru za 15-ak minuta.
    Meni su, doduše, Gajnice i Stenjevec puno draži od Malešnice jer su pod brdom, udaljenost od centra je ista, a kvadrat je jeftiniji, ALI u Gajnicama su zgrade grozne i stare :/
    Ja ću sad krenuti u ozbiljnu potragu za stanom, do sad sam mislila kupiti stan u Gajnicama a sad više nisam sigurna, pa mi je ovaj topic jako zanimljiv.

Mima's Avatar

Hm, stvarno, kako ste to na GK za 15 minuta iz Novog Zagreba? Mene je MM vozio na posao (dok sam, jel, radila) u Inu kod Velesajma, a onda bi mu samo preko mosta (autom) trebalo pol sata do Lisinskog (radi gužve).

ja s autom do glavnog kolodvora stignem (ako nije u spici oko7:30 - 8:15) za 5-10 min normalne lagodne voznje.

danas s busom u 8h guzva 10-15 min

Inace rekord mi je 3 min reli-voznja + sto su mi se poklopili svi semafori

ms. ivy's Avatar

pa normalno je da svatko zagovara svoj kvart kojem poznaje prednosti i mane i na koji je navikao.

meni je moj NAJBOLJI - čist i miran, a na hodomet centru.

na malešnicu me ne bi puškom natjerali, a ni preko save.

sladjanaf's Avatar

mi smo na glavnom isto za 10-15 min a ne treba nam helić Pa šta ću kad je blizu?!
    I anakika, nema u sloboštini (nažalost) nego u Travnom, što nam je skroz blizu jer je prek ceste i jer tam idemo u vrtić (rekla sam u blizini, da me ne bi sada hvatali za riječ)

kate's Avatar

Mima ako ti se svidja Stenjevec, iza ROTO centra se radi par zgrada,onako u drvecu su 8)

anchi's Avatar

Quote Originally Posted by MalaSirena
    Potpisujem, i ja sam isto iz Maksimira i ne bih taj kvart mijenjala. Park Maksimir mi je pod nosom, a u centru sam pješice začas. :D

berlinka's Avatar

Meni je Srebrnjak tkđ. lijep, ali ne bih rekla da je tako blizu centru. Privlačan mi je Gornji grad, ali ne znam baš kakva je kvaliteta stanova, budući da su kuće stare. Ima li tko kakvih iskustava?

Osoblje foruma apricot's Avatar

Uvijek bih glasala za Novi Zagreb: u svakom naselju je škola/vrtić postavljen centralno tako da je rijetko potrebno prelaženje ceste.
    parkova na svakom koraku, staze za vožnju biciklom i roanje, šetnice za mame s kolicima.
    definitivno najchild-friendly.
    Istina je da su zgrade nehumano građene, ali kao prednost toga doživljavam blizinu svega što je potrebno: u jednoj zgradi imaš i dućan i postolara i apoteku i zubara i poštu...
    ako ne u tvojoj, a ono barem u zgradi preko puta!

ms. ivy's Avatar

Quote Originally Posted by berlinka
    Meni je Srebrnjak tkđ. lijep, ali ne bih rekla da je tako blizu centru.
    ovisi na kojem si dijelu

deset minuta hoda od kvatrića (s desetak kila tereta) je za moje pojmove blizu.

ok, nije blizu kao gornji grad. :namig:

tatek's Avatar

Svaki cigo svoga konja hvali, a tako i svaka Roda svoj kvart.
    A i mi hvalimo Precko, jer nam je bas lijep, miran, dobro organiziran i ima sve u sebi sto jedan kvart mora imati.

No, ako se radi u Vukovarskoj, onda taj dio grada bas nije neka opcija ... ali, ni najgore rjesenje.

Osoblje foruma apricot's Avatar

Quote Originally Posted by tatek
    A, ne!
    OVAJ Cigo svog STAROG konja hvali!
    Novi mu još nije prirastao srcu (a ni neće)!

tatek's Avatar

Quote Originally Posted by apricot
    Quote Originally Posted by tatek
    A, ne!
    OVAJ Cigo svog STAROG konja hvali!
    Novi mu još nije prirastao srcu (a ni neće)!
    Vidim, cak ga (kvart, sadasnji) neces ni imenovati!

Osoblje foruma ivarica's Avatar

vi kupujete stan/kucu za cijeli zivot ili je ovo samo privremeno preseljenje?

ja sam tip koji moze zivjeti ili u centru ili na selu, nema drugih prihvatljivih kvartova pa ti moj savjet nece koristiti :/
    imas li ti nekih takvih prohtjeva? mozda bi ustvari najbolje bilo neko vrijeme biti podstanari dok ne skuzite koji kvart vam lezi (a mozda nisu svi tako osjetljivi ko ja)

Page 1 of 3 123 LastLast